• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Maastricht / Naar Maastricht met FoodWeLove: Beluga Loves You, La Feve en Townhouse Hotel

Naar Maastricht met FoodWeLove: Beluga Loves You, La Feve en Townhouse Hotel

18 december 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

maastricht_met_foodwelove_maaskade-001Vorige week ging ik een dagje naar Maastricht voor het foodbloggers event van FoodWeLove. Samen met 5 medefoodbloggers gingen wij de stad onveilig maken en stopten vanalles in onze mond en neus (!) om heerlijke nieuwe smaken te mogen proeven. Lees mee in dit verslag van deze dag.

Maastricht ligt voor mij niet bepaald om de hoek, maar gelukkig had ik 5 supergezellige dames bij me om die treinreis van ruim 2 uur door te komen. Samen met Esmee (Es’ Factory), Ianna (Beginspiration), Marloes (Last Day of Spring), Tessa (I’m Cooking with Love) en Vanessa (Culinessa) reisde ik af naar het  zuidelijke puntje van ons land.

Lunchen bij Beluga Loves You

Vanaf het station loop je namelijk in nog geen 10 minuten naar de kade aan de Maas, waar je het tweesterren restaurant Beluga Loves You  vind. Wat een plaatje om hier op maandag morgen rond te mogen lopen. En ook al was het buiten waterkoud, het zonnetje scheen flink. Dus met een gezonde portie vitamine D en bijbehorende glimlach op mijn koppie, stapte ik vervolgens het restaurant binnen.

maastricht_met_foodwelove_hans_van_wolde-001

De reden van ons bezoek was uiteraard Hans van Wolde ontmoeten. Hij heeft namelijk speciaal voor deze Decembermaand een Feestbox samengesteld met FoodWeLove, zodat wij allemaal tijdens de feestdagen kunnen genieten van sterrenwaardige delicatessen.

Na onze ontvangst mochten wij meteen aan de bubbels (het was immers al na 9 uur s’ochtends) en schoten wij onze pijlen met vragen af op Hans. Hij wist zich goed te verweren en schoot zelfs een paar cupidopijlen terug naar het gezelschap. Het is heel bijzonder om zo’n open gesprek met te mogen hebben met iemand die veel passie en hard werken in zijn zaak heeft gestop, en daarmee zelfs 2 Michelin sterren mee in de wacht heeft gesleept.

maastricht_met_foodwelove_beluga_loves_you_chefs_tableEn daarna mochten wij foodbloggers doen waar wij immers in uitblinken: een aantal van zijn gerechten opeten! Aan de Chef’s tabel weliswaar, met eerste klas uitzicht op de open keuken van Beluga Loves You . En dat is heel goed bevallen zoals je in deze aparte blogpost kunt lezen.

maastricht_met_foodwelove_beluga_loves_you-001

Chocolade Atelier La Feve

Na de lunch gingen wij met zijn allen naar het atelier van La Feve in Maastricht. Patissier/Chocolatier Geert Jan Heesterbeek heet ons welkom in zijn wondere wereld van chocolade, die hij samen met zijn familie runt. In 2009 won hij een prijs voor ‘ de lekkerste bonbon van Nederland’.  Maar het kroontje op zijn werk is toch wel een doos met ‘ Sterren BonBons‘  die hij creeert in samenwerking met diverse sterrenrestaurants zoals o.a. Beluga Loves You en NIVEN, de Lindehof en de Hoefslag.

maastricht_met_foodwelove_la_feve_bonbons-001

En hop daar verdween het ene chocolaatje na de andere in onze mond. De uitgesproken smaakcombinaties en prachtige geairbrushde kleuren op de bonbons zijn meesterlijk bedacht, dus ik heb meteen een doos opgeschreven op mijn verlanglijstje voor kerst.

Daarna werden onze zintuigen op de proef gesteld door verschillende percentages chocolade te proeven. Bij La Feve werkt men met chocolade van het merk Valrhona en de melkchocolade met een choco-percentage van 64% (ja, dat is bijzonder hoog!) was toch wel de favoriet bij iedereen. Daarna hebben wij zelfs een brokje 100% pure chocolade geproefd, maar dat was echt veel te  bitter en niet lekker. Ook niet met een sterke espresso en een schepje honing zeg maar. Maar goed, in de mix met andere ingredienten kun je hier dus wel een heerlijke bonbon van maken.

maastricht_met_foodwelove_la_feve_valrhona-001

Cacao snuiven met de Chocolate Shooter

Esmee vraagt tevens aan Geert Jan of hij ooit wel eens cacao heeft gesnoven?  (wie vraagt nou zoiets, dacht ik…) Geert Jan moet even lachen, maar al gauw wordt duidelijk dat ons gezelschap dit nog nooit had gedaan, maar wel openstond voor een experimentje! Dus werd er vervolgens de enige echte ‘Chocolate Shooter’  van Dominque Persoone op tafel gezet en mochten wij onze neuzen volstoppen met zeer fijne chocoladepoeder met munt.  Ja ik heb het echt gedaan, getuige dit filmpje:

(klik hier mocht je het filmpje niet kunnen zien)

Wat het lekker? Jazeker! De munt opende mijn neus helemaal en mijn verkoudheid was spontaan verdwenen. En een half uur later voelde ik mij nog prettig en licht tintelend in mijn hoofd.  Zou ik het nog een keer doen?! Zeker weten, ik heb zelfs al de prijs opgevraagd bij de fabrikant in Belgie. De ‘ Chocolate Shooter‘  (uitgevonden door Dominque Persoone) is te bestellen voor een bedrag van € 74,=  inclusief verzendkosten naar Nederland. Iets zegt me dat mijn housewarming binnenkort er uit gaat zien als de hotelkamer van de Rolling Stones: Iedereen ligt uitgeteld en kwijlend op de bank na een choco-snuff.

Zodra wij de Willy Wonka fabriek verlaten is het al laat in de middag. Tijd om even rustig te zitten en bij te komen dus. En dat doen we bij het gezellige Townhouse hotel.

maastricht_met_foodwelove_townhouse_hotel_1

Townhouse Hotel Maastricht

In dit design hotel staat gastvrijheid, comfort en een huiselijke sfeer centraal. De grote lobby, die tevens dienst doet als grote woonkamer vind je diverse zitbanken en (lange) tafels met stoelen waar men rustig kan bijkomen na een dagje Maastricht. Voor elke gast staat er een kop warme soep en brood klaar, zodat je even kunt aarden en ontspannen na aankomst. Werkelijk een uniek gegeven voor een hotel.

maastricht_met_foodwelove_townhouse_hotel_2-001

En dan heb ik het niet eens over de slaapkamers. Het hotel is met zo ontzettend veel oog voor details ingericht, en je vind overal wel een unieke tekening/kunstwerk op de muren terug. Helaas hebben wij zelf niet overnacht, maar ik kan me indenken dat je op de Hastings en Eastborn bedden als een blok in slaap zal vallen. Wellicht krijg ik Dylan wel zo ver om mij hier volgend jaar mee naartoe te nemen voor een weekendje Maastricht. Reserveren doe je in ieder geval hier.

Al met al komt ons dagje Maastricht nu toch echt tot een eind en ben ik weer een aantal ervaringen rijken. Dank jullie wel FoodWeLove, Beluga Loves You, La Feve en Townhouse Hotel.

En mochten jullie de limited edition FoodWeLoves Beluga box willen bestellen dan kan dat via de website van FoodWeLove. (op=op)

Tot een volgende keer!

Groetjes, Betty

 

Category: Restaurants in Maastricht, Travel Tags: chocolade, Dominique Persoone, foodbloggers, FoodWeLove, Gert Jan Heesterbeek, Hans van Wolde, hotel, La Feve, Maastricht, mijn filmpjes, reisblog, Townhouse Hotel, youtube

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Beluga Loves You ** in Maastricht
Volgend bericht: Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt »

Lees Interacties

Reacties

  1. Elke

    25 december 2014 om 11:05 pm

    Heerlijk dat choco snuiven, je moet er maar opkomen haha!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 december 2014 om 10:43 am

      Hi Elke,
      Het was dan ook een aparte ervaring 😉
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in