• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Maastricht / Naar Maastricht met FoodWeLove: Beluga Loves You, La Feve en Townhouse Hotel

Naar Maastricht met FoodWeLove: Beluga Loves You, La Feve en Townhouse Hotel

18 december 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

maastricht_met_foodwelove_maaskade-001Vorige week ging ik een dagje naar Maastricht voor het foodbloggers event van FoodWeLove. Samen met 5 medefoodbloggers gingen wij de stad onveilig maken en stopten vanalles in onze mond en neus (!) om heerlijke nieuwe smaken te mogen proeven. Lees mee in dit verslag van deze dag.

Maastricht ligt voor mij niet bepaald om de hoek, maar gelukkig had ik 5 supergezellige dames bij me om die treinreis van ruim 2 uur door te komen. Samen met Esmee (Es’ Factory), Ianna (Beginspiration), Marloes (Last Day of Spring), Tessa (I’m Cooking with Love) en Vanessa (Culinessa) reisde ik af naar het  zuidelijke puntje van ons land.

Lunchen bij Beluga Loves You

Vanaf het station loop je namelijk in nog geen 10 minuten naar de kade aan de Maas, waar je het tweesterren restaurant Beluga Loves You  vind. Wat een plaatje om hier op maandag morgen rond te mogen lopen. En ook al was het buiten waterkoud, het zonnetje scheen flink. Dus met een gezonde portie vitamine D en bijbehorende glimlach op mijn koppie, stapte ik vervolgens het restaurant binnen.

maastricht_met_foodwelove_hans_van_wolde-001

De reden van ons bezoek was uiteraard Hans van Wolde ontmoeten. Hij heeft namelijk speciaal voor deze Decembermaand een Feestbox samengesteld met FoodWeLove, zodat wij allemaal tijdens de feestdagen kunnen genieten van sterrenwaardige delicatessen.

Na onze ontvangst mochten wij meteen aan de bubbels (het was immers al na 9 uur s’ochtends) en schoten wij onze pijlen met vragen af op Hans. Hij wist zich goed te verweren en schoot zelfs een paar cupidopijlen terug naar het gezelschap. Het is heel bijzonder om zo’n open gesprek met te mogen hebben met iemand die veel passie en hard werken in zijn zaak heeft gestop, en daarmee zelfs 2 Michelin sterren mee in de wacht heeft gesleept.

maastricht_met_foodwelove_beluga_loves_you_chefs_tableEn daarna mochten wij foodbloggers doen waar wij immers in uitblinken: een aantal van zijn gerechten opeten! Aan de Chef’s tabel weliswaar, met eerste klas uitzicht op de open keuken van Beluga Loves You . En dat is heel goed bevallen zoals je in deze aparte blogpost kunt lezen.

maastricht_met_foodwelove_beluga_loves_you-001

Chocolade Atelier La Feve

Na de lunch gingen wij met zijn allen naar het atelier van La Feve in Maastricht. Patissier/Chocolatier Geert Jan Heesterbeek heet ons welkom in zijn wondere wereld van chocolade, die hij samen met zijn familie runt. In 2009 won hij een prijs voor ‘ de lekkerste bonbon van Nederland’.  Maar het kroontje op zijn werk is toch wel een doos met ‘ Sterren BonBons‘  die hij creeert in samenwerking met diverse sterrenrestaurants zoals o.a. Beluga Loves You en NIVEN, de Lindehof en de Hoefslag.

maastricht_met_foodwelove_la_feve_bonbons-001

En hop daar verdween het ene chocolaatje na de andere in onze mond. De uitgesproken smaakcombinaties en prachtige geairbrushde kleuren op de bonbons zijn meesterlijk bedacht, dus ik heb meteen een doos opgeschreven op mijn verlanglijstje voor kerst.

Daarna werden onze zintuigen op de proef gesteld door verschillende percentages chocolade te proeven. Bij La Feve werkt men met chocolade van het merk Valrhona en de melkchocolade met een choco-percentage van 64% (ja, dat is bijzonder hoog!) was toch wel de favoriet bij iedereen. Daarna hebben wij zelfs een brokje 100% pure chocolade geproefd, maar dat was echt veel te  bitter en niet lekker. Ook niet met een sterke espresso en een schepje honing zeg maar. Maar goed, in de mix met andere ingredienten kun je hier dus wel een heerlijke bonbon van maken.

maastricht_met_foodwelove_la_feve_valrhona-001

Cacao snuiven met de Chocolate Shooter

Esmee vraagt tevens aan Geert Jan of hij ooit wel eens cacao heeft gesnoven?  (wie vraagt nou zoiets, dacht ik…) Geert Jan moet even lachen, maar al gauw wordt duidelijk dat ons gezelschap dit nog nooit had gedaan, maar wel openstond voor een experimentje! Dus werd er vervolgens de enige echte ‘Chocolate Shooter’  van Dominque Persoone op tafel gezet en mochten wij onze neuzen volstoppen met zeer fijne chocoladepoeder met munt.  Ja ik heb het echt gedaan, getuige dit filmpje:

(klik hier mocht je het filmpje niet kunnen zien)

Wat het lekker? Jazeker! De munt opende mijn neus helemaal en mijn verkoudheid was spontaan verdwenen. En een half uur later voelde ik mij nog prettig en licht tintelend in mijn hoofd.  Zou ik het nog een keer doen?! Zeker weten, ik heb zelfs al de prijs opgevraagd bij de fabrikant in Belgie. De ‘ Chocolate Shooter‘  (uitgevonden door Dominque Persoone) is te bestellen voor een bedrag van € 74,=  inclusief verzendkosten naar Nederland. Iets zegt me dat mijn housewarming binnenkort er uit gaat zien als de hotelkamer van de Rolling Stones: Iedereen ligt uitgeteld en kwijlend op de bank na een choco-snuff.

Zodra wij de Willy Wonka fabriek verlaten is het al laat in de middag. Tijd om even rustig te zitten en bij te komen dus. En dat doen we bij het gezellige Townhouse hotel.

maastricht_met_foodwelove_townhouse_hotel_1

Townhouse Hotel Maastricht

In dit design hotel staat gastvrijheid, comfort en een huiselijke sfeer centraal. De grote lobby, die tevens dienst doet als grote woonkamer vind je diverse zitbanken en (lange) tafels met stoelen waar men rustig kan bijkomen na een dagje Maastricht. Voor elke gast staat er een kop warme soep en brood klaar, zodat je even kunt aarden en ontspannen na aankomst. Werkelijk een uniek gegeven voor een hotel.

maastricht_met_foodwelove_townhouse_hotel_2-001

En dan heb ik het niet eens over de slaapkamers. Het hotel is met zo ontzettend veel oog voor details ingericht, en je vind overal wel een unieke tekening/kunstwerk op de muren terug. Helaas hebben wij zelf niet overnacht, maar ik kan me indenken dat je op de Hastings en Eastborn bedden als een blok in slaap zal vallen. Wellicht krijg ik Dylan wel zo ver om mij hier volgend jaar mee naartoe te nemen voor een weekendje Maastricht. Reserveren doe je in ieder geval hier.

Al met al komt ons dagje Maastricht nu toch echt tot een eind en ben ik weer een aantal ervaringen rijken. Dank jullie wel FoodWeLove, Beluga Loves You, La Feve en Townhouse Hotel.

En mochten jullie de limited edition FoodWeLoves Beluga box willen bestellen dan kan dat via de website van FoodWeLove. (op=op)

Tot een volgende keer!

Groetjes, Betty

 

Category: Restaurants in Maastricht, Travel Tags: chocolade, Dominique Persoone, foodbloggers, FoodWeLove, Gert Jan Heesterbeek, Hans van Wolde, hotel, La Feve, Maastricht, mijn filmpjes, reisblog, Townhouse Hotel, youtube

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Beluga Loves You ** in Maastricht
Volgend bericht: Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt »

Lees Interacties

Reacties

  1. Elke

    25 december 2014 om 11:05 pm

    Heerlijk dat choco snuiven, je moet er maar opkomen haha!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 december 2014 om 10:43 am

      Hi Elke,
      Het was dan ook een aparte ervaring 😉
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner
  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl 3x Gevulde eieren maken
  • recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl Kaiserschmarren (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨ Volg jij het k ✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨

Volg jij het ketogeen dieet of eet jij zoveel mogelijk low carb? Dan moet je zeker deze glutenvrije Chaffles wafels met kaas uitproberen! Door mozzarella en eieren te mengen tot wafelbeslag bak je zelf heerlijke kaaswafels voor een eiwitrijke ontbijt of lunch. Uiteraard met uitgebakken spek 😍

Maar ik kan je eerlijk zeggen dat je chaffles niet alleen naar kaas zal smaken hoor! Heerlijk met low carb syrup en een lepeltje roomkaas. Ook lekker hartig met wat rauwkost of salade ertussen. Je kunt deze chaffles zelfs als broodje gebruiken. 

INGREDIËNTEN (2st/1pers)
2 eieren 
halve bol mozzarella (ca 60 gr)
1 eetlepel amandelmeel
1 tl kokosmeel
10 gr geraspte goudse kaas
3 strips ontbijtspek (ca. 40 gr)
2 el zero carb pancake syrup (bijv. Walden Farms of Good Good)

==> https://bettyskitchen.nl/chaffles-wafels-met-kaas-keto-en-low-carb/

————————-
Bekijk ook mijn Reels recept video van chaffles maken en sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). Of deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#chaffles #waffles #wafels #recept #lowcarb #keto #lchf #atkins #glutenvrij #glutenfree #cheese #kaas #mozzarella #eggs #koolhydraatarm
✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨ Wie zegt ✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨

Wie zegt dat hamburgers slecht voor je zijn? Die heeft dan zeker mijn hamburger met feta en spinazie niet geproefd! Met dit recept krijg je een flinke hamburger voor je kiezen. En zeg nou zelf, homemade hamburgers zijn gewoon ‘the best‘ ! In het nieuwe jaar zijn we allemaal heel druk bezig met onze goede voornemens en gezonde recepten horen hier natuurlijk ook bij!

Deze hamburgers met feta en spinazie vullen niet alleen heel goed, maar zijn ook  eiwitrijk, glutenvrij en low carb. Mijn man vouwt er gerust nog een afgebakken pitabroodje 🫓 omheen om een beetje meer carbs toe te voegen. En ik eet er gerust nog een salade bij. Net wat je wilt! Maar het is bovenal een heerlijke burger om van te smullen!

==> https://bettyskitchen.nl/hamburger-met-feta-en-spinazie/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#hamburger #burgers #gehakt #vlees #bbq  #lowcarb #keto #glutenvrij #glutenfree #recept #lchf #enjoy
✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨ Lieverds, ✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨

Lieverds, houden jullie het allemaal nog een beetje vol? Goede voornemens, positief blijven, doorwerken in deze lockdown? 

Ik heb me er op deze ‘Blauwe maandag’ maar even bij neergelegd dat de dingen gaan zoals ze gaan. Ik heb een hoop op mijn todo staan maar kom er niet aan toe met de kids thuis. En het sporten schiet er eerlijk gezegd ook een beetje bij in. 

Dus vanmorgen de laptop maar opgeborgen en ik ben gaan dansen met de kids. (Zie stories) . Het werd een complete Workout, mijn hoofd is weer leeg, mijn kids zijn helemaal happy en morgen probeer ik het werken gewoon opnieuw. 

Wat ik hiermee wil zeggen: wees lief voor jezelf, ook als dingen even niet willen lukken. Ga iets doen waar je vrolijk van wordt. En als dat toevallig iets lekker bakken is, neem dan nu een kijkje op de blog want ik heb heel veel lekkere en makkelijke Blondies en brownies recepten voor jullie verzameld. Maak er een mooie #bluemonday van!
#liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/brownies-en-blondies-recepten/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk de recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#blondies #brownies #chocolade #pindakaas #blauwebessen #marshmallows #baking #heelhollandbakt #recepten #staypositive #momlife #lockdown #foodblogger
✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨ Ben jij team ✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨

Ben jij team uitgebreid ontbijten of team to-go ontbijt?
Een warme havermoutpap is echt een van mijn favoriete ontbijtjes maar geduld is daarbij vooral een vereiste.
Maar wist je dat je havermout ook eenvoudig een nachtje in de koelkast kunt laten weken? 

De ‘oats’ zuigen zich namelijk helemaal vol met de melk en eventuele smaakmakers, en dit geeft je de volgende ochtend een superromige pap voor het ontbijt. Neem hem koud mee, to go! Niet een lepel vergeten. Of... giet in een pannetje en warm slechts in 1-2 minuten even op voor een warme variant. 

In mijn IGTV vind je een complete tutorial video voor ‘overnight oats’ maken en daarbij is deze variant met chocolade mijn absolute favoriet! 

INGREDIËNTEN

40- 50 gr (grove) havervlokken
1 eetlepel (rauwe) cacao poeder
1 eetlepel maple syrup of agavesiroop
1 eetlepel chiazaad
paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille
200 ml (amandel)melk
Top hem af met:
0.5 – 1 banaan in plakken
1 tl amandelboter of pindakaas
Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc. Het is jouw 🥳!

==> https://bettyskitchen.nl/overnight-oats-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#havermout #havermoutpap #overnightoats #oats #havervlokken #vegan #plantbased #glutenvrij #ontbijt #glutenfree #breakfast #togo #chocolade #cacao #chia #recept
✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨ Omdat e ✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨

Omdat er in ons allemaal een klein kind (of sneeuwbengeltje) zit... 

We konden niet wachten tot de kids wakker werden van hun middagdutje om de tuin in te duiken met een vers pak sneeuw ❤️ 

Nu met bevroren vingers en knalrode wangen een filmpje kijken met de kids. Heb een mooie zaterdagavond! 

Liefs Betty
————————————
#sneeuw #winter #snowtime #family #iloveyou #hearts
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee