• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Panna Cotta met perzik en amandel

Panna Cotta met perzik en amandel

12 september 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het seizoen van het steenfruit loopt zo langzamerhand ten einde. Dus koop ik nog lekker een bak wilde perziken om dit zomerse toetje te gaan maken. Deze romige Italiaanse panna cotta met perzik en amandel is namelijk om van te smullen!

Panna Cotta met Perzik maken

Feestje, barbecue of borrelavond gepland? Begin dan vroeg in de middag al met panna cotta met perzik maken. Dit is een heerlijke manier om het seizoensfruit te verwerken voor een heerlijk dessert. En deze romige traktatie is ideaal om elke avond mee af te sluiten.

recept panna cotta met perzik en amandel © Bettys kitchen

Nog meer recepten met gekookte room

Panna Cotta betekent in het Italiaanse: gekookte room. Dit dessert is heel eenvoudig voor te bereiden, want na het koken, dient de pudding een paar uur op te stijven in de koelkast. Met een vleugje amandel door de room, krijgt dit gerecht een verfijnde smaak. Ben je fan van dit recept voor panna cotta met perzik? Maak dan zeker ook eens panna cotta met aardbeien en basilicum! En waarschijnlijk ben je ook bekend met de Franse of Belgische variant met gekarameliseerde toplaag van suiker, namelijk de Crème brûlée? En wist je dat ze in Zuid-Amerika ook dol zijn op een romige pudding maar dan van gekookte melk in plaats van slagroom, zoals deze Mexicaanse Flan? Lekker genieten van nog meer recepten met gekookte room dus.


Print

Recept: Panna Cotta met Perzik en Amandel

recept panna cotta met perzik en amandel © Bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In het seizoen van het steenfruit kun je heerlijke recepten met perziken gaan maken. Zoals deze Panna Cotta met perziken en amandel. Dat is een romige Italiaanse roompudding met kort gebakken fruit.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 4 hours 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 5 blaadjes gelatine
  • 600 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 vanille peul
  • 1 tl. amandel essence
  • 3 wilde perziken
  • 2 el. amandelschaafsel
  • 2 el. honing

Extra:

  • 2 klein kookpannetje,
  • bolzeef,
  • 4 kleine glazen,
  • oven,
  • bakplaat bekleed met bakpapier.

Instructions

  1. Week de blaadjes gelatine, in een kom met koud water, gedurende 10 minuten.
  2. Ondertussen stop je de slagroom en het suiker in een klein pannetje. Snijd de vanille peul doormidden, schraap deze uit en stop het merg+peul in de pan. Roer door en breng zachtjes aan de kook gedurende 10 minuten. Voeg daarna de amandel essence toe aan de room.
  3. Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit en los deze, al roerende, op in het slagroommengsel. Giet de gekookte room in 4 glazen en stop in de koelkast om op te stijven, voor minstens 4 uur.
  4.  Was de wilde perziken, snijd overlangs doormidden en draai de helften van de pit af. Snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dikte. Verdeel de perziken over de bakplaat en rooster in het midden van de oven gedurende 20 minuten. Schep daarna in een kommetje. Lepel hier vervolgens de honing overheen en zet apart om af te koelen.
  5. Haal de panna cotta uit de koelkast en lepel hier de perziken overheen. Het opgevangen sap en honing lepel je ook over het fruit heen. Serveer de panna cotta met perzik en geroosterd amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

Notes

Variatietip: in plaats van geroosterde amandelschaafsel, kun je deze panna cotta met perzik ook serveren met grof verkruimelde bitterkoekjes! 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept panna cotta met perzik en amandel © Bettys kitchen

Category: Nagerechten Tags: amandelen, amandelschaafsel, gelatine, Glutenvrij, honing, Italiaanse Keuken, panna cotta, perziken, poedersuiker, pudding, slagroom, suiker, vanille, vanillestokje

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Genomineerd voor Food Blog van het jaar 2018
Volgend bericht: Restaurant Cornelis Rotterdam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee