• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Uncategorized / Panang Curry met tofu en pinda’s

Panang Curry met tofu en pinda’s

23 september 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een ‘Meatless Monday’ en daar past een recept met tofu uitstekend bij! Deze Maleisische Panang Curry met tofu en pinda’s is een echte smaakbom en maakt een heerlijke curry die je als pure comfort food kunt bestempelen. Serveer je Panang curry lekker met noedels in plaats van rijst en laat je even meevoeren naar verre oorden in Azie.

Zelf Maleisische Panang Curry maken

Je kunt voor dit recept een kant-en-klare Maleisische Panang Curry pasta gebruiken (te koop bij de TOKO). Maar ik maakte dit recept supermarkt proof zodat je alles eenvoudig kunt mee bestellen middels de koop knoppen in onderstaand recept. Ik ga dus uit van een basis met milde rode curry pasta die we allemaal kennen voor Thaise curry maken en vul deze aan om tot een Panang curry te komen. Zo wordt er pindakaas en kokos aan toegevoegd evenals nootmuskaat en kardemom om tot die typische smaken van de regio Penang te komen. Serveer met gebakken tofu, extra pinda’s en lekker veel groenten om een avondvullende maaltijd te maken.

recept thaise panang curry met tofu en noedels © bettyskitchen.nl

Verschil Panang Curry en rode curry

De Maleisische Panang curry pasta lijkt een beetje op de bekende rode curry pasta uit buurland Thailand, die je standaard in de schappen kunt vinden. Een standaard Thaise rode curry pasta bevat alleen veel meer pepers en is ook pittiger van smaak. Maar de Panang curry pasta is een wat dikkere curry die juist weer een beetje zoeter van smaak is. Hij wordt veelal gemaakt door vermalen pinda’s (of pindakaas) en kokosmelk toe te voegen. En er worden meer specerijen mee gebakken, met name de nootmuskaat is een vereiste. Daarnaast is de basis vaak vlees en van origine gaan er geen extra groente in de Panang Curry, maar wordt deze enkel geserveerd met gekookte rijst en wat mini aubergine bessen of de witte baby aubergine. Echter heb ik besloten om er een veelzijdige vegetarische Panang curry met tofu en noedels van te maken, vergezeld van extra paprika en broccoli.

recept thaise panang curry met tofu en noedels © bettyskitchen.nl

Nog meer Thaise Curry Recepten en meer!

Kun je geen genoegen krijgen van (Thaise) curry recepten? Gelukkig vind je er naast deze Panang Curry met tofu nog veel meer op de website terug! Maak bijvoorbeeld ook eens deze Panang Curry met varkensvlees (Moo Panang) en baby aubergines. Voor de liefhebbers van kip is deze groene Thaise curry met courgette een aanrader. En uiteraard moet de Laotiaanse ‘Laab Salade‘ met kip en limoen ook een een keer gemaakt hebben. Check hier overigens een volledig weekmenu met Thaise gerechten!


Print

Panang Curry met tofu en pinda’s

recept thaise panang curry met tofu en noedels © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Thaise rode curry is bij velen al bekend. Maar de volromig Panang Curry uit buurland Maleisie is ook een aanrader. Een lekkere dikke curry met pinda’s, limoen en kokosmelk. Deze vegetarische variant zit boordevol groenten en blokjes tofu.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Maleisische / Thaise keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 550 gram stevige tofu
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes, 
  • 1 gele paprika, in blokjes, 
  • 1 broccoli (ca 500 gram), in (halve) roosjes
  • 1 zakje milde rode curry pasta (a 70 gram, Fairtrade Original)
  • ½ tl. gemalen kardemom
  • ½ tl. gemalen nootmuskaat
  • 4 gedroogde Kaffir limoenblaadjes
  • 400 ml. kokosmelk in blik (Fairtrade Original)
  • 2 el. pindakaas
  • 1 el. palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
  • 1 el. Nam Pla vissaus
  • 1 limoen
  • 250 gram egg noodles
  • 50 gram gepelde pinda’s
  • verse koriander

Instructions

  1. Wikkel het blok tofu in keukenpapier (of een schone theedoek) en plaats tussen twee snijplanken. Het liefst zet je er nog wat zwaars bovenop om goed uit te laten lekken gedurende 20 – 30 minuten. (ps. de tussentijk kun je gebruiken om bijvoorbeeld groenten voor te snijden). Verwijder daarna het papier en snijd de tofu in blokjes.
  2. Verhit een scheut olie in de wok en bak de tofublokjes rondom goudbruin in 4 minuten. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Verhit eventueel een extra scheutje olie in de wok en roerbak de ui, paprika en broccoli beetgaar gedurende een paar minuten.
  4. Voeg de rode currypasta samen met kardemom, nootmuskaat en kaffir limoenblaadje toe en bak even kort mee (check altijd even de gebruiksaanwijzing van het product). Giet daarna de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  5. Verlaag het vuur naar laag en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Schep dan de gebakken tofu, pindakaas, palmsuiker, visssaus en sap van een uitgeperste limoen er doorheen en laat nog eens 5 minuten zachtjes sudderen.
  6.  Ondertussen breng je ook de noedels aan de kook in een pan met ruim water. Giet af, spoel koud na en laat uitlekken. Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Schep daarna de Panang curry erbij en bestrooi met extra gepelde pinda’s en fijngehakte koriander. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept thaise panang curry met tofu en noedels © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor een Thaise Panang curry met tofu en noedels.

recept thaise panang curry met tofu en noedels © bettyskitchen.nl

Category: Uncategorized Tags: broccoli, curry, currypasta, Fairtrade Original, hoofdgerechten, kaffir, kardemom, kokosmelk, limoen, Maleisische keuken, noedels, nootmuskaat, panang, Paprika, pinda's, pindakaas, suiker, Thaise Keuken, tofu, uien, vegetarisch, vissaus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pumpkin Pancakes
Volgend bericht: Italiaanse Hartige Havermout pap met Portobello en Tomaten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee