• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree

Paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree

22 november 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Het is weer een ‘Meatless Monday’ en ik ga jullie verrassen met een heerlijke herfstachtige stoofschotel! Een vegan variant zelfs met lekker veel paddestoelen om het najaar mee te vieren. Zet jij vanavond ook deze paddenstoelenstoofpot met knolselderij op het menu?

Een echte najaars paddenstoelenstoofpot

Om de koude, donkere dagen in te luiden ben ik de keuken weer ingedoken om een lekkere stoofpot te maken. Want als het buiten nat en guur is, is er toch niks lekkerders dan een flinke pan met stoofschotel op het vuur? Heerlijke geuren die het huis door gaan om uiteindelijk beloond te worden met een verwarmende, voedzame maaltijd. Omdat we op maandagen steevast vegetarisch eten, maakte ik deze keer een vegan paddenstoelenstoofpot. Het bereiden ervan kost even wachttijd, maar het gerecht is verrassend makkelijk te maken. Bij deze stoofpot serveerde ik glutenvrije en tevens vegan knolselderij puree. Natuurlijk kun je dit ook vervangen naar eigen wens, bijvoorbeeld door (zoete) aardappel puree of gebakken krieltjes. Net wat jij wilt. Maar deze combinatie van smaken passen perfect bij het najaar!

recept paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree © bettyskitchen.nl

Met deze paddenstoelenstoofpot krijg je een flinke portie groenten binnen. Bovendien is het recept makkelijk veganistisch te bereiden. Alle reden om dit gerecht de eerstvolgende Meatless Monday op tafel te zetten toch?

Klassieke stoofpotjes staan erom bekend dat er grote stukken rundvlees in verwerkt worden. Toch zijn er hele lekkere vegetarische varianten te verzinnen. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze paprika stoof met gnocchi: een kleurrijk Winters gerecht. Maar ook deze Italiaanse auberginestoofpot is een heerlijk, vegetarisch alternatief.

Print

Recept: Paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree

recept paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer een ‘Meatless Monday’ en ik ga jullie verrassen met een heerlijke herfstachtige stoofschotel! Een vegan variant zelfs met lekker veel paddestoelen om het najaar mee te vieren. Zet jij vanavond ook deze paddenstoelenstoofpot met knolselderij op het menu?

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Voor de paddenstoelenstoofpot:

  • 500 gram paddenstoelenmix
  • 2 grote witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram plantaardige boter
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 el. ruby Port 
  • 2 el. balsamico-azijn
  • 500 ml. groentebouillon
  • 2 laurierbladeren
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn
  • Peper en zout

Voor de knolselderij puree:

  • 1 knolselderij
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de ui en snij in dunne, halve ringen. Snij de paddenstoelen in plakjes en pers de teentjes knoflook alvast uit. De bosui snij je alvast in dunne ringen en zet je nog even apart.
  2. Verwarm de boter in een stoofpan totdat het lichtbruin gaat kleuren. Vervolgens voeg je de uien toe. Bak deze op laag vuur voor ongeveer 15 minuten zodat ze lichtbruin kleuren en heerlijk gaan ruiken.
  3. Schep dan de paddenstoelen, knoflook en tomatenpuree in de pan en bak voor een paar minuten mee. Blus af met de port en balsamico-azijn en roer goed door.
  4. Giet de groentebouillon in de stoofpan en voeg de rozemarijn en laurierbladen toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 45 minuten stoven. Roer tussendoor regelmatig even door. Aan het eind van de stooftijd proef je de stoof en breng indien gewenst op smaak met zout en peper.
  5. Ondertussen kun je alvast de knolselderij puree bereiden. Schil de knolselderij en snij in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  6. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de rozemarijn toe. Bak de knolselderij enkele minuten op middelhoog vuur rondom. Voeg een scheut water toe waardoor de blokjes allemaal onder water komen te staan. Breng aan de kook en kook voor 20 minuten. Giet het resterende water af.
  7. Stamp de knolselderij met een pureestamper of in de keukenmachine. Met de pureestamper blijft het wat grover, in de keukenmachine kun je er een fijnere puree van vermalen. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe. 
  8. Verwijder de laurierbladeren uit de stoofpot. Serveer de paddenstoelenstoof met de knolselderij puree en de bosui er overheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor vegan paddestoelenstoofpot met knolselderij puree.

Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: balsamico azijn, bosuien, champignons, Glutenvrij, hoofdgerechten, knoflook, laurier blad, najaar, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, paddenstoelen, port, rozemarijn, stoofpot, stoofschotel, uien, vegan, verstopte groenten, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Speculoos Croissants (video)
Volgend bericht: Loaded Pulled Pork Fries – uit OhMyFoodness kookboek »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee

Meldingen