• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Overnight Chia-Oats met spirulina

Overnight Chia-Oats met spirulina

29 juni 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Havermout ontbijtjes zijn nog steeds hartstikke hot! Maar nu met deze zomerse temperaturen gaat mijn persoonlijke voorkeur meer uit naar koele ontbijtjes! Deze overnight Chia-Oats bieden dan ook uitkomst en maken een mooi vrolijk gekleurd ontbijt!

Wat zijn overnight chia-oats?

De naam zegt het al een beetje: dit is een recept dat zich gedurende de nacht ontwikkeld. De havermout ‘oats’ laat ik lekker een nachtje in (plantaardige) melk weken, dan krijg je een beetje hetzelfde effect als koken. Ik voeg er nog lekker chiazaad aan toe voor de omega 3 vetten en dan zuigen dit samen zich helemaal vol met de melk en wordt vanzelf een beetje papperig. Dat prachtige groene kleurtje verkrijg je door wat groene spirulina toe te voegen. Top de overnight chia-oats af met een laagje yoghurt voor extra eiwitten, kiwi en kersen en je hebt een prima basis voor een drukke werkdag!

overnight oats met spirulina en kiwi

Nog meer lekkere ‘overnight’ ontbijtjes!

Deze Overnight Chia-Oats zijn niet het enige ontbijtrecept dat ik in de koelkast bereid. Maak namelijk ook eens deze Overnight Oats met cacao. Maar ook deze overnight oats met gojibessen maken een heerlijk koel zomers ontbijtje van. Ook lekker: deze (warme) havermoutpap met blauwe spirulina! En als je fan bent van die omega 3 rijke chiazaadjes dan moet je ook eens deze chiazaad pudding met blauwe bessen proberen. Voor de liefhebbers kun je zelfs een groot glas met dit laagjes ontbijt bouwen van chiazaad, yoghurt en fruit! Dat wordt allemaal nog eens gezond genieten op de vroege morgen!


Print

Recept: Overnight Chia-Oats met spirulina

overnight oats met spirulina en kiwi
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Overnight Chia-Oats met spirulina staat garant voor een kleurrijk en gezond ontbijt. De geweekte havervlokken en chiazaadjes bevatten lekker veel vezels en omega 3 vetzuren. Samen met de spirulina, kiwi en kersen geef je je lichaam een lekkere oppepper op de vroege ochtend!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Total Time: 1 nachtje
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 80 gr (grove) havervlokken
  • 4 eetlepels chiazaad
  • 2–3 eetlepels maple syrup, agave siroop of honing
  • 1 theelepel groene spirulina poeder
  • 350 ml (amandel)melk

Topping:

  • 200 gram (plantaardige) yoghurt of kwark,
  • 2 kiwi’s
  • klein handje kersen, ontpit

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in een grote glazen voorraadpot of hersluitbaar bakje. Draai de deksel er stevig op, en schud vervolgens heel goed door, zodat alles goed verdeeld is.
  2. Zet de pot (of bakje) 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend verdeel je de overnight chia-oats over twee kommetjes of glazen. Lepel hier vervolgens de yoghurt of kwark overheen,
  3. Snijd de kiwi’s door de helft en lepel ze uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ontpitte kersen doormidden. Verdeel het fruit over de yoghurt en Serveer direct!
  4. Ontbijt je liever met warme havermoutpap? Verwarm je overnight oats dan gerust kort in een pannetje of in de magnetron. Doordat de ‘oats’ en chiazaadjes voorgeweekt zijn verkort je de kooktijd aanzienlijk! Laat wel iets afkoelen alvorens je deze met de yoghurt mengt.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

overnight oats met spirulina en kiwi

BEWAAR DIT RECEP OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een deze overnight chia-oats wilt gaan maken.

recept overnight chia oats

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, chiazaad, Glutenvrij, havermout, kersen, kiwi, kwark, maple syrup, spirulina, vegan, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Banoffee cupcakes
Volgend bericht: Vegan Millionaires Shortbread »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee