Print

Recept: Overnight Chia-Oats met spirulina

overnight oats met spirulina en kiwi

Deze Overnight Chia-Oats met spirulina staat garant voor een kleurrijk en gezond ontbijt. De geweekte havervlokken en chiazaadjes bevatten lekker veel vezels en omega 3 vetzuren. Samen met de spirulina, kiwi en kersen geef je je lichaam een lekkere oppepper op de vroege ochtend!

Ingredients

Scale

Topping:

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in een grote glazen voorraadpot of hersluitbaar bakje. Draai de deksel er stevig op, en schud vervolgens heel goed door, zodat alles goed verdeeld is.
  2. Zet de pot (of bakje) 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend verdeel je de overnight chia-oats over twee kommetjes of glazen. Lepel hier vervolgens de yoghurt of kwark overheen,
  3. Snijd de kiwi’s door de helft en lepel ze uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ontpitte kersen doormidden. Verdeel het fruit over de yoghurt en Serveer direct!
  4. Ontbijt je liever met warme havermoutpap? Verwarm je overnight oats dan gerust kort in een pannetje of in de magnetron. Doordat de ‘oats’ en chiazaadjes voorgeweekt zijn verkort je de kooktijd aanzienlijk! Laat wel iets afkoelen alvorens je deze met de yoghurt mengt.

Eet smakelijk!

Keywords: havermout, chiazaad, spirulina, yoghurt, vegan,