Print

Recept: Overnight Chia-Oats met spirulina

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Overnight Chia-Oats met spirulina staat garant voor een kleurrijk en gezond ontbijt. De geweekte havervlokken en chiazaadjes bevatten lekker veel vezels en omega 3 vetzuren. Samen met de spirulina, kiwi en kersen geef je je lichaam een lekkere oppepper op de vroege ochtend!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Total Time: 1 nachtje
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 80 gr (grove) havervlokken
  • 4 eetlepels chiazaad
  • 23 eetlepels maple syrup, agave siroop of honing
  • 1 theelepel groene spirulina poeder
  • 350 ml (amandel)melk

Topping:

  • 200 gram (plantaardige) yoghurt of kwark,
  • 2 kiwi’s
  • klein handje kersen, ontpit

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in een grote glazen voorraadpot of hersluitbaar bakje. Draai de deksel er stevig op, en schud vervolgens heel goed door, zodat alles goed verdeeld is.
  2. Zet de pot (of bakje) 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend verdeel je de overnight chia-oats over twee kommetjes of glazen. Lepel hier vervolgens de yoghurt of kwark overheen,
  3. Snijd de kiwi’s door de helft en lepel ze uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ontpitte kersen doormidden. Verdeel het fruit over de yoghurt en Serveer direct!
  4. Ontbijt je liever met warme havermoutpap? Verwarm je overnight oats dan gerust kort in een pannetje of in de magnetron. Doordat de ‘oats’ en chiazaadjes voorgeweekt zijn verkort je de kooktijd aanzienlijk! Laat wel iets afkoelen alvorens je deze met de yoghurt mengt.

Eet smakelijk!