• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Omelet met postelein en kastanjechampignons

Omelet met postelein en kastanjechampignons

20 februari 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Jump to Recipe

Vandaag heb ik een lekker lunchrecept gemaakt van omelet met postelein en kastanjechampignons. Winterpostelein is een echte seizoensgroente, maar vaak wordt deze ‘vergeten’. Maar deze omelet met postelijn en kastanjechampignons is een frisse en verrassende combinatie: weer eens wat anders dan een standaard omelet met kaas. En je pikt zo tijdens de lunch meteen weer wat groenten en vitamientjes mee!

Postelein is een seizoensgroente

In de supermarkt kwam ik postelein tegen, dus ik nam meteen een zakje mee. Deze winterse groente is namelijk niet altijd overal even goed te vinden.  Maar winterpostelein is ontzettend gezond: bomvol vitamine C en mineralen als magnesium, ijzer en calcium. Goed voor je winterweerstand dus! Je kunt postelein ook verwerken in bijvoorbeeld een stamppot, soep of salade. Ik maakte er dus deze omelet mee, maar ik heb ook wat extra meegenomen waar ik een heerlijk ander recept voor heb bedacht. Wordt vervolgd dus!

Omelet met postelein en kastanjechampignons

Je kunt deze omelet met postelein ook prima koud eten als je dat lekker vindt. Je kunt dit recept dus ook van tevoren maken, in de koelkast bewaren en de volgende dag meenemen naar je werk voor de lunch.


Print

Recept: Omelet met postelein en kastanjechampignons

Omelet met postelein en kastanjechampignons
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een lunchrecept gemaakt van omelet met postelein en kastanjechampignons. Winterpostelein is een echte seizoensgroente, maar vaak wordt deze ‘vergeten’. En je pikt zo tijdens de lunch meteen weer wat groenten en vitamientjes mee!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 50 gram postelein
  • 1 teentje knoflook
  • 8 sprietjes bieslook
  • Half (glutenvrij) ciabattabrood
  • 2 el. zuivelspread
  • 25 gram Grana Padano kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Boter en/of olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Heb je verse ciabatta gekocht? Dan hoef je niks te doen. Bij nog af te bakken ciabatta volg je de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de champignons in plakjes en de knoflook heel fijn. Verwarm 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de champignons zo’n 5 minuten op middelhoog vuur samen met de knoflook. 
  3. Kluts in een kom de eieren met een garde. Knip de blaadjes van de postelein en voeg deze toe aan de eieren. Je kunt van de postelein de blaadjes en stengels eten, de wortels niet. Knip of snij de bieslook heel fijn en voeg dit ook toe aan de eieren. Voeg een snuf zout en peper toe en roer alles met een lepel door elkaar.
  4. Verwarm 1 el. bakboter en 1 el. olijfolie in een brede koekenpan. Roer ook de champignons en knoflook door de eieren en giet het mengsel vervolgens in de pan. Zorg dat alle ingrediënten evenredig verdeeld zijn over de bodem. Zet het vuur zacht en dek de pan af met een deksel. 
  5. Keer na 5 minuten de omelet om in de pan, plaats de deksel terug en bak nog eens 5 minuten op zacht vuur. 
  6. Rasp de Grana Padano alvast. Snij de ciabatta doormidden en besmeer met de zuivelspread. 
  7. Serveer de omelet met postelein en kastanje champignons op de ciabatta en bestrooi met de Grana Padano en eventueel nog wat peper en zout naar smaak. 

Notes

Eet je deze omelet als onderdeel van een keto lifestyle of low carb dieet? Laat het ciabatta brood dan achterwege.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Omelet met postelein en kastanjechampignons

Category: Lunch recepten Tags: bieslook, champignons, ciabatta, eieren, Glutenvrij, grana padano, keto, Low Carb, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, omelet, postelein, vegetarisch, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Havermout met appel uit de oven
Volgend bericht: De Heeren van Leeuw »

Lees Interacties

Reacties

  1. Arja

    20 februari 2017 om 11:48 am

    Inderdaad een vergeten groente, ik laat/liet het altijd liggen.Daar mijn weerstand voor de zoveelste keer een knauw heeft gekregen, haalt dit me over de streep.Zodra ik richitng supermarkt ga neem ik het direct mee.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee