Tijdens wat zomerse dagen staat bij ons dikwijls een (maaltijd)soep op het menu. En deze Mexicaanse Maissoep doet je zeker verlangen naar de zomervakantie of een trip naar Mexico.
Pittige Mexicaanse Maisssoep maken
Het is een tikkeltje pittige Mexicaanse maissoep, dus laat dat rode pepertje gerust achterwege als je hier niet van houdt. Daarnaast is het recept ook nog eens glutenvrij en lekker vullend. Heerlijk met wat tortilla chips om te dippen om juist lekker als crunch te serveren bij deze soep!
Hou jij van nacho’s of tortilla chips? Check hier dan ook 7x nachos recepten uit de oven of barbecue!
Mexicaanse keuken
Het is geen geheim dat ik enorme fan ben van de Mexicaanse keuken. Je treft dan ook geregeld Mexicaanse gerechten aan op deze blog en in Januari gaf ik zelfs een TexMex kookworkshop aan een groep Facebook fans!
Kun jij ook geen genoegen krijgen van de Mexicaanse keuken? Serveer dan bijvoorbeeld deze 3x Dip met avocado en pittige Quesadillas met chorizo bij deze Mexicaanse Maissoep. Zo kun je lekker borrelen en genieten van een soort Mexicaanse tapas avond. Lekker een opzwepend muziekje op de achtergrond en laat die zomer maar doorkomen!
Recept: Mexicaanse Maissoep
Tijdens wat zomerse dagen staat bij ons dikwijls een (maaltijd)soep op het menu. En deze Mexicaanse Maissoep doet je zeker verlangen naar de zomervakantie of een trip naar Mexico.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 30 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Soepen
- Cuisine: Mexicaanse keuken
Ingredients
- 2 uien,
- 2 stengels bleekselderij,
- 2 teentjes knoflook,
- 1/2 rode peper,
- 1 theelepel gemalen komijn,
- 800 ml (groente)bouillon,
- 600 gram mais, uit blik,
- 300 gram cannelini bonen, uit blik,
- verse koriander,
- peper & zout,
- olijfolie.
Voor erbij: Crème Fraîche & Nacho chips.
Extra: Staafmixer.
Instructions
- Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en verwijder evt. draden. Snijd de bleekselderij vervolgens in ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Was het pepertje, verwijder evt. de zaden en snijd in ringen.
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, bleekselderij, knoflook en rode peper zacht. Voor na 3 minuten de gemalen komijn toe en bak 1-2 minuten mee. Tot slot voeg je de mais toe en bak 1 minuut mee.
- Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat gedurende 15 minuten doorkoken op middelhoog vuur. Voeg aan het einde van de kooktijd de cannelinibonen toe en laat 2 minuten meekoken. Pureer de Mexicaanse maissoep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de Mexicaanse maissoep met een lepel Crème Fraîche, verse koriander en geef er Nacho chips bij.
Merel
Dit recept geeft gewoon meteen ook al een beetje het vakantie gevoel 😉 Ga ik zeker een keertje maken! Dankjewel voor het recept 🙂 Liefs, Merel
Betina Oostveen
Dank je wel Merel!
En eet smakelijk alvast!
A bite of cravings
Ik heb laatst ook Taco soep gemaakt die ik heerlijk vond. Deze soep moet ik dus zeker ook een proberen! Liefs X