Print

Recept: Mexicaanse Maissoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tijdens wat zomerse dagen staat bij ons dikwijls een (maaltijd)soep op het menu. En deze Mexicaanse Maissoep doet je zeker verlangen naar de zomervakantie of een trip naar Mexico.

  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 uien,
  • 2 stengels bleekselderij,
  • 2 teentjes knoflook, 
  • 1/2 rode peper,
  • 1 theelepel gemalen komijn,
  • 800 ml (groente)bouillon,
  • 600 gram mais, uit blik,
  • 300 gram cannelini bonen, uit blik,
  • verse koriander,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Voor erbij: Crème Fraîche & Nacho chips.

Extra: Staafmixer.

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en verwijder evt. draden. Snijd de bleekselderij vervolgens in ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Was het pepertje, verwijder evt. de zaden en snijd in ringen.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, bleekselderij, knoflook en rode peper zacht. Voor na 3 minuten de gemalen komijn toe en bak 1-2 minuten mee. Tot slot voeg je de mais toe en bak 1 minuut mee.
  3. Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat gedurende 15 minuten doorkoken op middelhoog vuur. Voeg aan het einde van de kooktijd de cannelinibonen toe en laat 2 minuten meekoken. Pureer de Mexicaanse maissoep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.  
  4. Serveer de Mexicaanse maissoep met een lepel Crème Fraîche, verse koriander en geef er Nacho chips bij.