Met deze prachtige gele Limoncello tiramisu taart maak je van elke gelegenheid een feestje! Vervang de koffie in dit bekende Italiaanse dessert eens door limoncello voor een compleet andere en lekker frisse ervaring! Om je (lange) vingers bij af te likken zo lekker!
Tiramisu taart met limoncello maken
Deze maand doe ik weer mee met de Foodblogswap! Hierbij kookt een groep foodbloggers een recept van een ander en dan kom je soms uit bij verrassend lekkere recepten inspiratie. Nu ben ik zelf grote fan van de Italiaanse ‘Beur me op’ desserts met mascarpone, koffie en lange vingers. Maar Lianne Hagoort van de Zoetekauw.nl maakte een wel heel leuke twist hierop, namelijk een Limoncello Tiramisu taart! Ja dat lees je goed! De koffie wordt vervangen door de bekende Italiaanse citroenlikeur Limoncello en dat maakt dit Tiramisutaartje zo lekker fris van smaak! Check vooral haar website voor nog veel meer verrassende zoete recepten maar ook bijzondere taarten om van te smullen!
Nog meer taarten met citroen
Met de zomerse dagen van afgelopen weken, waren de citroenen hier thuis niet meer aan te slepen! Je maakt er de lekkerste gerechten maar zoete taarten met citroen mee klaar. (TIP: check hier een how-to video:citrus partjes snijden.) Naast de verrukkelijk Limoncello Tiramisu Taart van Lianne kun je bijvoorbeeld ook aan de slag met deze prachtige kleine Citroen Tartelettes van Jadis! Maar deze glutenvrije Citruscake met blauwe bessen is ook zeer zeker een aanrader! Deze Citroen Kwarktaart komt bij menig verjaardag weer op tafel en is een familie favoriet! En voor een echt Hollandse versnapering doet deze boterkoek met citroen en gember ook heel goed dienst! Geniet van al deze recepten!
Recept: Limoncello Tiramisu Taart
Met deze prachtige gele Limoncello tiramisu taart maak je van elke gelegenheid een feestje! Vervang de koffie in dit bekende Italiaanse dessert eens door limoncello voor een compleet andere en lekker frisse ervaring! Om je (lange) vingers bij af te likken zo lekker!
Ingredients
- 350 gram lange vingers
- 150 ml melk
- 150 ml limoncello likeur
- 300 gram mascarpone
- 50 gram fijne suiker + 1 el extra
- 300 ml slagroom
- 2 biologische citroenen
- verse munt blaadjes
Extra:
- Springvorm 24 cm
- bakpapier
Instructions
- Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
- Verdeel de lange vingers in 2 porties. Giet de melk en de limoncello in een bord en roer even door elkaar. Doop 1 portie lange vingers, stuk voor stuk, in de melk-limoncello en leg op de bodem van de springvorm. Zet apart.
- Mix de mascarpone met 50 gram suiker in de keukenmixer. Schep daarna uit de beslagkom en zet apart. Klop vervolgens in de mixer kom de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Meng vervolgens de mascarpone met de slagroom.
- Boen de citroenen schoon. Rasp 1 citroen en voeg de rasp toe aan het mascarpone mengsel. Roer even door. De rest van deze citroen heb je niet meer benodigd.
- Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers in de springvorm. Doop vervolgens de rest van de lange vingers in de limoncello-melk en deze op de mascarpone laag. Daarna verdeel je de rest van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Dek de vorm af met huishoudfolie en laat de limoncello tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Voor het serveren: snijd de overgebleven bio citroen met een scherp mes in flinterdunne plakken (deze kun je dan namelijk ook gewoon zo opeten). Plaats deze bovenop de taart. Garneer met wat verse muntblaadjes.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Je kunt de hoeveelheid limoncello in dit recept naar smaak aanpassen. 50%/50% is een mooie verhouding om de ‘alcohol’ smaak niet teveel te laten overheersen. Maar je kunt ook iets meer limoncello toevoegen en wat minder melk of andersom.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze dit bekende Italiaanse dessert! Ik ben heel benieuwd wat jij van deze Limoncello Tiramisu Taart vindt!
Geef een reactie