• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Lavendel sorbet ijs

Lavendel sorbet ijs

22 juli 2016 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Bloemen houden van mensen, en mensen houden nou eenmaal van bloemen. Dus duik vandaag de keuken in om zelf lavendel sorbet ijs te maken met eetbare lavendelbloemetjes.

Het is een ode aan de zomer en aan deze prachtige en aan de heerlijk ruikende lavendel plant. En zelf lavendel sorbet ijs maken is heel eenvoudig. En kan zelfs zonder ijsmachine! Lees snel verder voor het recept. Maar check ook zeker onze vele andere IJS recepten!

lavendel sorbet ijs met verse bloemen

Een bloemige zomer

lavendel sorbet ijs met verse bloemen

De zomer is een feestje. Diverse bloemen en planten staan volop in de bloei en de vlinders en bijtjes lachen je tegemoet. Om wat verkoeling te geven tijdens deze warme en soms benauwde dagen, heb ik vandaag een ijsrecept van Mooiwatbloemendoen.nl voor jullie.

Deze lavendel sorbet ijs wordt gemaakt met de prachtige paarse lavendel bloemen. Niet alleen de bijtjes zijn erg dol op deze plant, maar de geur van lavendel doet bij mij ook een innerlijke rust ontwaken. Het is een geur om bij te ontspannen en met dit recept doe je precies dat.

IJs maken met of zonder ijsmachine

Zonder stress in de keuken staan, een beetje mengen en opkloppen. Of maak het jezelf helemaal gemakkelijk en gebruik een ijsmachine. Let op: zorg er in ieder geval altijd voor dat je eetbare planten of bloemen gebruikt bij het maken van recepten. Dit kun je overleggen met je bloemist of winkel waar je de ingrediënten afneemt. En daarna kun je heerlijk zomers (na)genieten van sorbetijs met lavendel en witte chocolade. Om lekker mee te natafelen met vrienden. Of gewoon voor jezelf . 

Ga voor meer inspiratie, DIY’s en recepten met bloemen naar: : Mooiwatbloemendoen.nl 


Print

Recept: Lavendel sorbet ijs

lavendel sorbet ijs
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 1 nachtje
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: IJS

Ingredients

Scale
  • lavendel van 12 eetbare lavendelbloemetjes,
  • 250 ml volle melk,
  • 250 ml slagroom,
  • 6 eierdooiers *,
  • 100 gram suiker,
  • ongeveer 200 gram witte chocolade, in brokjes,

(* TIP:  Gebruik de eiwitten om bijvoorbeeld een Cappuccino Pavlova te maken! )

Instructions

  1. Haal de lavendel bloemblaadjes van de steel en leg 1/3 opzij voor de garnering.
  2. Verhit de room in een pan en giet de melk en de overige 2/3 van de lavendel bloemblaadjes erbij.  Breng het mengsel aan de kook en zet het vervolgens een uur op laag vuur.
  3. Voeg de suiker bij de dooiers en klop het geheel goed luchtig.
  4. Haal de pan van het vuur en giet het dooier-suikermengsel rustig bij de lavendelmelk. Roer het goed door. Zet de pan terug op laag vuur en verwarm alles rustig, onder constant roeren. Het mengsel mag niet koken!
  5. Blijf rustig verwarmen totdat het zo dik is dat het op de bolle kant van een lepel blijft liggen. Giet door een fijne bolzeef, in een bak die in de vriezer kan. (de plastic bakjes van de afhaalchinees zijn hier ideaal voor!). Eventuele klontjes en blaadjes lavendel zullen in de zeef achterblijven.
  6. Mix het geheel op de hoogste stand, gedurende 1 minuut, zodat je lucht in het mengsel klopt en zet de bak daarna in de vriezer. Haal het na 30 minuten uit de vriezer, mix het een minuutje door en zet het weer terug. Herhaal dit elke 30 minuten totdat het ijs koud en dik begint te worden. Verkort de wachttijd dan tot 15-20 minuten. Afhankelijk van hoe koud je vriezer staat, zal je 6 à 7 keer moeten mixen voordat je ijs klaar is.
  7. Als je een ijsmachine hebt, is het allemaal een stuk makkelijker. Deze klopt en koelt tegelijkertijd voor je.
  8. Garneer je lavendel sorbet ijs met de brokjes witte chocolade en bestrooi met de overgebleven zomerse lavendelbloempjes.

Bon appétit

Keywords: roomijs, sorbet, melk, lavendel

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

lavendel sorbet ijs

Category: Nagerechten Tags: eieren, Franse keuken, ijs, lavendel, melk, slagroom, sorbet, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam
Volgend bericht: Smoothie Bowl met kiwi en avocado »

Lees Interacties

Reacties

  1. Debbie Bodewes

    23 juli 2016 om 7:08 pm

    Ik ben heel benieuwd naar dit recept! Ik ga het zeker proberen!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in