• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Kwarkcake met zomerfruit

Kwarkcake met zomerfruit

14 augustus 2017 Door Nanda Appelman 11 Reacties

Jump to Recipe

Het is volop zomer, dus het perfecte moment om deze kwarkcake met zomerfruit te bakken! Een lekkere frisse cake als tussendoortje voor jezelf of om te serveren als je gasten hebt. En hij is ook nog eens semi-gezond want eiwitrijk, glutenvrij en past zelfs in menig dieet!

Een kwarkcake met zomerfruit maken

Wordt jij ook zo blij van al dat heerlijke zomerfruit in de winkel? Laatst was ik op de markt en ik moest mezelf behoorlijk bedwingen niet alles te kopen wat ik zag… Maak deze cake met het fruit dat voorhanden is of wat je lekker vindt. Je kunt het vol seizoensfruit stoppen, dus natuurlijk ook maken in een heel ander seizoen dan de zomer. Twee flinke handjes (diepvries) frambozen werkt bijvoorbeeld ook! Varieer dus gerust met het fruit in deze kwarkcake.

Kwarkcake met zomerfruit 1

Kwarkcake uit de oven

Taarten en cakes op basis van gebakken kwark hebben een andere smaak en zijn wat droger dan een traditionele cake met roomboter en suiker. Maar daardoor bewust ook wat gezonder! Kwarkcake heeft overigens iets langer de tijd nodig in de oven, anders gaat het breken. Je cakeblik is dan ook zo gevuld, maar de cake heeft wel wat langere oventijd nodig.

Kende je deze Kwarktaart met chocolade trouwens ook al? Een aanrader als je van cake en taart met kwark houdt. Of probeer eens deze Monchou Muffins met kwark!


Print

Recept: Kwarkcake met zomerfruit

Kwarkcake met zomerfruit
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Het is volop zomer, dus het perfecte moment om deze kwarkcake met zomerfruit te bakken! Een lekkere frisse cake als tussendoortje voor jezelf of om te serveren als je gasten hebt.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 1 cake 1x
  • Category: Cake recepten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 medium eieren (M)
  • snuf zout
  • 300 gram volle kwark
  • 125 ml. kokosolie
  • 3 el. agavesiroop of honing
  • 100 gram kokosmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 passievruchten
  • 10 frambozen
  • 10 pecannoten
  • Een flinke hand blauwe bessen
  • 1 perzik
  • Snufje zout
  • Boter om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet het cakeblik (22 cm) alvast in met wat boter of kokosolie. Zet de kokosolie in een kommetje in de oven totdat het smelt. Laat het daarna wat afkoelen. 
  2. Met behulp van de keukenmixer met garde kluts je de eieren met het zout gedurende 2 minuten. Voeg de kwark, honing en kokosolie toe en mix nog een keer door. Dit zijn de ‘natte’ ingrediënten.
  3. Meng in een aparte kom vervolgens de ‘droge’ ingrediënten: het kokosmeel, amandelmeel en bakpoeder en voeg dit toe aan de ‘natte mix’.  Plaats vervolgens deeghaken in de mixer en meng alles door elkaar. Het mengsel wordt dus geen beslag maar meer een kruimelig deeg. 
  4. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Roer de blauwe bessen, passievruchtvlees en agavesiroop of honing door het deeg. 
  5. Kneed het deeg in de cakevorm en egaliseer de bovenkant met je handen of de bolle kant van een lepel. Snij de perzik in schijfjes en leg deze op de cake. Druk ook de frambozen en pecannoten in de bovenkant van de cake. 
  6. Zet de kwarkcake voor 45 minuten in het midden van de oven. Controleer de cake tussendoor regelmatig. Als de noten, het fruit of de bovenkant van de cake lijkt te verbranden zet je het rooster lager in de oven. Laat de cake goed afkoelen en stop het liefst nog even een aantal uren afgedekt in de koelkast om op te stijven. Dan wordt het net een soort cheesecake.

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Je kunt deze kwarkcake prima nog enkele dagen droog en gekoeld bewaren. Of vries een paar plakken per 1 of 2 in. Stop je ‘s ochtends vanuit de vriezer in je tas en dan heb je een heerlijk tussendoortje ‘s middags!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Category: Bakrecepten Tags: blauwe bessen, cake, cheesecake, frambozen, Glutenvrij, keto, kokosmeel, kwark, kwarktaart, Low Carb, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, passievrucht, pecannoten, perziken, zomer, zomerfruit

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pannenkoekentaart met chocolade
Volgend bericht: Tzatziki (Griekse Yoghurt Dip) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Aniek

    21 februari 2019 om 1:32 pm

    staat er met een rede 2 keer los 3 eieren? heb je er echt 6 nodig of is dit een fout?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 februari 2019 om 2:20 pm

      Hi Aniek,
      je hebt slechts 3 eieren nodig in dit recept.
      groetjes, Betty

      Beantwoorden
  2. Mila

    25 mei 2020 om 8:23 pm

    Kan de Kokosolie ook worden vervangen door bijvoorbeeld zonnebloem olie of boter?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 mei 2020 om 10:47 am

      jazeker!

      Beantwoorden
  3. Marieke

    1 juli 2020 om 12:54 pm

    Superlekker! Ik heb hem gemaakt in een taartvorm (20 cm) met alleen de bosbessen, griekse yoghurt ipv kwark, alleen amandelmeel en roomboter bij gebrek aan de andere producten. Mocht de pret niet drukken. 👌🏻😋

    Beantwoorden
  4. Camille

    26 januari 2021 om 1:02 pm

    Moet de kokosolie 125 gram echt gebruikt worden. Of mag deze weggelaten worden of vb maar 50g gebruikt worden?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 januari 2021 om 12:34 pm

      Hi Camille,

      je mag altijd zelf ermee experimenteren hoor! Kan ik alleen maar aanmoedigen.
      Ik vermoed alleen dat minder kokosolie er ook voor zorgt dat de cake wat droger wordt, maar probeer het dus gerust uit!

      Beantwoorden
  5. Laura

    3 februari 2021 om 2:41 pm

    kan ik de agave vervangen door erythritol?

    Ben heel benieuwd ! binnenkort ga ik hem uitproberen ( morgen)

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 februari 2021 om 3:20 pm

      jazeker! Heel veel plezier en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  6. Clothilda Puriel

    19 augustus 2021 om 6:59 pm

    Kan ik in plaats van amandel meel andere meel gebruiken of alleen kokosmeel

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 augustus 2021 om 10:10 am

      Hi Clothilda,
      je kunt zeker ook andere meelsoorten gebruiken alleen zal het resultaat iets anders uit kunnen vallen. De ene meelsoort is bakt bijvoorbeeld droger dan de ander.
      Laat je ons weten als je een geslaagd alternatief hebt gemaakt?
      Succes en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee