• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / High Tea Recepten / Monchou Muffins met Kwark

Monchou Muffins met Kwark

5 mei 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Het is alweer bijna weekend! En dan houden we van lekker bakken in de keuken. Ik maakte deze semi-gezonde monchou muffins met kwark en granaatappelpitjes. Leuk om te serveren als je gasten hebt, of als tussendoortje voor jezelf! Laatst vond ik overigens deze gekleurde cupcake vormpjes en wat ziet dat er in zijn geheel vrolijk uit zo toch?! Dat gaat een lekker weekend worden zo.

Monchoutaart en Monchou muffins

Vaak is een cheesecake of monchoutaart zo enorm machtig, maar deze monchou muffins zijn lekker zacht en fris van smaak. Dat komt doordat er kwark en banaan in zijn verwerkt en geen suiker wordt toegevoegd. Ook de granaatappelpitjes voor de garnering zijn lekker fris. Natuurlijk kun je ook ander fruit gebruiken voor de garnering zoals blauwe of rode bessen, plakjes perzik of kleine stukjes ananas.

Gebakken monchou muffins met kwark

En je kunt met dit recept zelfs een kleine partij monchou muffins maken. Handig als je misschien nog net een (half) pakje overhebt, van een eerder monchou recept. Houdt er alleen rekening mee dat de monchou muffins minstens een uur moeten afkoelen nadat ze gebakken zijn. Je kunt ze dus niet meteen serveren! Kennen jullie overigens al het recept van deze gezondere monchoutaart of deze muffins met yoghurt, sinaasappel en pure chocola? Ook ideaal voor in het weekend!


Print

Recept: Monchou Muffins met Kwark

Gebakken monchou muffins met kwark
Print Recipe

Het is alweer bijna weekend! En dan houden we van lekker bakken in de keuken. Ik maakte deze semi-gezonde monchou muffins met kwark en granaatappelpitjes. Leuk om te serveren als je gasten hebt, of als tussendoortje voor jezelf! Laatst vond ik overigens deze gekleurde cupcake vormpjes en wat ziet dat er in zijn geheel vrolijk uit zo toch?! Dat gaat een lekker weekend worden zo.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 12 muffins 1x
  • Category: High Tea
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Voor de bodem:

  • 5 volkorenbiscuits
  • 50 gram kokosolie
  • 15 gram geraspte kokos

Voor de vulling:

  • 200 gram monchou (dat zijn 2 pakjes)
  • 100 ml. kwark
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 1 vanillestokje

Voor de garnering:

  • Een handje geraspte kokossnippers
  • 50 gram granaatappelpitjes

Benodigdheden:

  • 12 muffinvormpjes
  • Een bakblik om muffins in te bakken
  • Mixer

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de monchou alvast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt. 
  2. Begin met het maken van de bodem. Zet het bakblik alvast klaar met de 12 vormpjes. Zorg ervoor dat de kokosolie vloeibaar wordt. Zet de olie bijvoorbeeld even in de oven die je aan het voorverwarmen bent. De olie moet niet heet worden, alleen vloeibaar. Vet de vormpjes nu licht in met de kokosolie en zet de rest van de olie apart in een kom.
  3. Verkruimel de volkorenbiscuits en roer dit samen met de geraspte kokos door de vloeibare kokosolie. Verdeel dit mengsel nu over de muffinvormpjes en druk het licht aan per vormpje. 
  4. Prak de banaan en stop deze in een beslagkom samen met de kwark, monchou en eieren. Snij het vanillestokje in de lengte in en schraap met de bolle kant van je mes het vanillemerg eruit. Voeg dit ook toe aan de kom. Mix het mengsel nu met de mixer in een paar minuten tot een egaal geheel. 
  5. Schep het kwark-monchou mengsel nu ook in de muffinvormpjes. Vul de vormpjes tot net onder de rand. De muffins rijzen wat in de oven maar zakken ook weer in zodra ze afkoelen. 
  6. Plaats het bakblik met de vormpjes voor 30 minuten in de oven. Hou de muffins tijdens de baktijd in de gaten zodat ze niet aanbranden. Laat de monchou muffins na het bakken minstens een uur afkoelen zodat de koekjesbodem op basis van de kokosolie verhard. 
  7. Serveer de monchou muffins met de geraspte kokos snippers en granaatappels eroverheen gestrooid. 

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Je kunt deze monchou muffins nog prima 1-2 dagen bewaren in een zak of trommel. Voeg de garnering dan pas toe zodra je de muffins (weer) serveert. 

 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Gebakken monchou muffins met kwark

Category: High Tea Recepten Tags: bananen, granaatappel, kokos, kwark, monchou, muffin, Nanda Appelman, suikervrij, volkorenbiscuits

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Biologisch Restaurant GYS in Utrecht
Volgend bericht: Spliterwten burgers met blauwe kaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in