• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Koekjes met glazuur

Koekjes met glazuur

3 maart 2013 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Vandaag is een speciale dag: om te vieren dat ik na 5 jaar nog steeds verliefd ben op mijn Dylan, heb ik vandaag koekjes te bakken! Hartjes koekjes met glazuur wel te verstaan!

Dit recept is natuurlijk hartstikke leuk om met kids te maken. Maar doet ook goed dienst tijdens verjaardagen en wat dacht je van Valentijnsdag?! Check hier in ieder geval nog meer lekkere Valentijnsdag recepten!

koekjes met glazuur

Zanddeeg koekjes met glazuur.

Met een uitsteekvormpje maak je namelijk heel eenvoudig hartjes, rondjes, vierkantjes of andere speelse figuren. Mijn basis voor deze koekjes is een eenvoudig deeg genaamd zanddeeg. Een vrij standaard recept dat niet alleen voor zandkoekjes wordt gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor het bakken van appeltaart.

Werkelijk iedereen kan zich aan deze koekjes met glazuur wagen. Smullen zul je er zeker van!


Print

Recept: Koekjes met Glazuur

koekjes met glazuur
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 30 stuks 1x
  • Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten deeg:

  • 200 gram bloem,
  • 1/4 theelepel zout,
  • 100 gram (witte) basterdsuiker,
  • 125 gram koude boter,
  • 1 eierdooiers.

Ingrediënten koekjes glazuur :

  • 150 gram poedersuiker,
  • 1/2 theelepel water,
  • 5 frambozen,
  • 5 bramen,
  • eetbare strooisels en versiering.

Instructions

  1. Maak als eerste het basisrecept voor het zanddeeg klaar en laat 30 minuten rusten in de koelkast. 
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden  /160 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een lap van maximaal 5 mm dik.zandhartjes 1a-001
  3. Steek met een uitsteekvormpje de hartjes uit en leg deze op de bakplaat. We gebruiken uiteraard óók de restjes: dus vorm van de deegresten nogmaals een bal en rol opnieuw uit om nog meer vormpjes uit te steken. Bak hierna de koekjes mooi bruin in de voorverwarmde oven: dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Laat ze hierna goed afkoelen. 
  4. Maak ondertussen het glazuur: Verdeel de poedersuiker over 3 kommetjes (50 gram per kom). Boven de eerste kom roer je het poedersuiker los met het water. Dit wordt wit glazuur. In de tweede kom wrijf je de frambozen door een bolzeef(je) en het sap roer je door het poedersuiker. Dit wordt roze glazuur.zandhartjes 3a-001
  5. En in het derde kommetje roer je de bramen door een zeefje. En met dit vrijgekomen frambozensap roer je ook weer een papje met de poedersuiker. Dit wordt paars glazuur.
  6. Schep met een theelepel een beetje glazuur in het midden van de koekjes en strijk deze een beetje egaal uit met de bolle kant van de theelepel. Decoreer de koekjes met glazuur vervolgens met eetbare strooisels en versieringen. Daarna dient het glazuur enkel nog uit te harden / op te drogen op het aanrecht.

Deze koekjes met glazuur kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel. Daarna beginnen ze hun lekkere bite helaas te verliezen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Veel bak-plezier in ieder geval!

koekjes met glazuur

Groetjes, Betty

(Bron foto’s: koekjes hart met glazuur 1, koekjes hart met glazuur 2)

Category: Koekjes recepten Tags: bloem, boter, bramen, deeg, eieren, frambozen, glazuur, koekjes, poedersuiker, suiker, Valentijnsdag, verjaardag, zanddeeg

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zanddeeg recept voor koekjes en (appel)taart
Volgend bericht: De duurste BLT ter wereld! »

Lees Interacties

Reacties

  1. selena

    16 maart 2013 om 10:13 pm

    woooooooooooow dit kan ik echt nooit maken

    Beantwoorden
  2. selena

    16 maart 2013 om 10:15 pm

    lekkkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrr

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee