• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Knolselderij Burgers

Knolselderij Burgers

21 augustus 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Hello Veggielovers! Grillen jullie ook al met groente op de barbecue? Want deze knolselderij burgers zijn een heerlijk alternatief voor een stukje vlees van de grill. Daarnaast is groente eten alles behalve saai! Slinger jij de barbecue deze week nog eventjes aan?

Grillen met groenten

We eten met zijn allen steeds minder vlees en leggen meer de nadruk op koken met groenten.  Dat is leuk, want dat betekent dat ik bijvoorbeeld speciaal voor de barbecue ook aan de slag ging met vegetarische knolselderij burgers. Een beetje uit mijn comfortzone, maar grillen met groenten bleek een heel tof project te worden voor deze BBQ lover. Naast de watermeloen ham van vorige week is het dan ook nu tijd voor vegetarische knolselderij burgers, om jullie harten te stelen 🙂

recept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchen
recept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchen

Zelf knolselderij burgers maken

Tijdens mijn zoektocht naar een vegetarische vervanger voor hamburgers, heb ik heel wat verschillende soorten mogen proberen, zoals tofu, tomaten en tot en met linzen burgers. Maar tijdens mijn laatste bezoek aan Texel werd ik blij verrast met knolselderij als burger: simpelweg een gegrilde plak knolselderij die best nog een lekkere bite had. Eenmaal thuis ging ik meteen aan de slag met ook zelf knolselderij burgers maken. Daarnaast wilde ik die ook lekker op smaak brengen met een Aziatische marinade en mayonaise. Geloof me, die wil jij ook proeven!

Print

Knolselderij burgers voor op de bbq

recept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Yield: 4–8 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale
  • 1 grote knolselderij,
  • 1 courgette,
  • 350 gram groene asperges,
  • 2 flinke eetlepels mayonaise,
  • 3 eetlepels zoete chilisaus,
  • 8 hamburger broodjes.

Voor de marinade:

  • 3 eetlepels (zonnebloem)olie,
  • 2 eetlepels sesamolie,
  • 2 eetlepels rijst azijn,
  • 2 eetlepel sojasaus.

Extra:

  • Barbecue (bijvoorbeelde deze Weber),
  • RVS of aluminium groente mandjeschaal voor op de barbecue.

Instructions

    1. Maak als eerste de marinade: meng hiervoor de (zonnebloem)olie, de sesamolie, rijst azijn en sojasaus door elkaar. Zet apart.
    2. Snijd het wortelige gedeelte van de knolselderij vlak af en leg met het snijvlak omlaag stabiel op de snijplank. Vervolgens snijd je de ‘zijkanten’ van de knolselderij er af. Het is niet erg als je niet mooi rond uitkomt. Een zeshoek of octagon kan ook. Leg daarna de knolselderij op zijn kant en snijd doormidden in 8 plakken van ca. 1 cm breed. De stroeve bovenkant geeft je houvast tijdens het snijden, maar gebruiken we niet.recept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchenrecept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchen
    3. Leg de knolselderij burgers naast elkaar op de snijplank en kwast ze, aan weerszijden, in met de marinade. Laat marineren terwijl je de rest van het recept volgt.
    4. Was de courgette en verwijder de steel. Je kunt ervoor kiezen om de courgette in dunne (ronde) plakjes te snijden. Of schaaf courgette linten met behulp van een kaasschaaf of mandoline. Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af om het houtige gedeelte te verwijderen. Meng de courgette en asperges met 3 eetlepels van de marinade. Breng op smaak met een snufje peper, hussel goed om en stop in een groente stoommandje voor op de barbecue. Gril deze op indirecte hitte , naast de burgers. 
    5. Grill de knolselderij burgers op directe hitte op de barbecue, want zo krijg je die mooie grillstrepen. Ongeveer 8 minuten per kant is voldoende. Om het ruitpatroon te verkrijg je grill je 4 minuten, draai de knolselderij burgers een kwartslag en daarna nog eens 4 minuten. Keer daarna om en doe hetzelfde.
    6. Ondertussen roer je de mayonaise los met de zoete chili saus. De barbecue broodjes snijd je vast overlangs door en kun je eventueel ook kort grillen (als hier nog plek voor is op de barbecue).
    7. Beleg de onderste helft van je broodje met de gegrilde courgette, leg hierop de knolselderij burger en 2 asperges. Lepel hier de chili-mayo overheen en dek af met de bovenste helft van het broodje. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegetarische knolselderij burgers barbecue © Betty's Kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: asperges, Aziatische keuken, BBQ Recepten, Burgers, chili saus, courgette, Glutenvrij, grillen, knolselderij, mayonaise, Nederlandse keuken, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Samosa met papaja, muhammara en geitenkaas
Volgend bericht: Restaurant The Millèn Rotterdam (Marriott Hotel) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee