• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Kinder Bueno Taart

Kinder Bueno Taart

17 september 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het werd weer eens hoog tijd voor een taart recept en deze keer raakte ik helemaal geïnspireerd door de Kinder Bueno! Het resultaat is deze stapeltaart met zachte koffie cake, praline crème en natuurlijk Kinder Bueno toppings!

Samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Dit jaar heb ik een samenwerking met webshop Baktotaal Bouwhuis. Een ware one-stop-shop voor alles op het gebied van het bakken van taarten. Denk aan complete bakmixen, maar ook losse ingrediënten, taartvormen, spuitzakken tot en met decoratie voor je taarten en de presentatie ervan. Wat ik zo leuk vind aan deze webshop is dat het aanbod zowel voor de professionele als de thuisbakker geschikt is. En als je, net als ik, regelmatig bakt dan loont het ook om een grotere verpakking te bestellen. Deze keer ga ik dus aan de slag met een Kinder Bueno taart die stiekem meer bedoeld is voor volwassenen hoor!

recept kinder bueno taart

Kinder Bueno taart met koffie

Het afgelopen jaar zagen jullie al meerdere recepten online komen met producten van het merk BRAND NEW CAKE . Een onwijs fijne lijn met oa. bakmixen waar iedereen zich aan kan wagen. Zo gebruik ik de Irish Cake Coffee mix voor een luchtige zachte cake met lichte koffie smaak. Ik zei toch dat het een taart voor volwassenen werd! Maar vind ik de botercreme mix van deze serie ook zo prachtig opspuiten dat ik hem wederom heb toegepast in dit recept! Laten we niet vergeten dat de typische ‘kinderbueno’ smaak afkomstig is van hazelnoten (net als Nutella), dus mocht er ook niet een portie praline vulling ontbreken! En als jij net zo fan wordt van deze Kinder Bueno taart als ik, dan moet je zeker ook eens de mijn Ferrero Rocher Taart proberen! Succes gegarandeerd! En wil je weten wat je nog meer kunt maken met de producten van Brand New Cake, neem dan eens een kijkje bij deze recepten voor aardbeien-bavarois taart. En maak voor een feestelijke gelegenheid ook eens deze banoffee cupcakes! Succes gegarandeerd want ik heb persoonlijk deze recepten voor je uitgetest!

recept kinder bueno taart

Print

Recept: Kinder Bueno Taart

recept kinder bueno taart
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze prachtige taart is helemaal geïnspireerd door de Kinder Bueno! Het resultaat is deze stapeltaart met zachte koffie cake, praline crème en natuurlijk Kinder Bueno toppings!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 10–12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Method: bakken

Ingredients

Scale

Voor de cake:

  • 400 gr Brand New Cake Irish Coffee Cake mix
  • 200 gr roomboter
  • 4 eieren

Voor de botercreme:

  • 100 gr Brand New Cake Botercreme mix
  • 125 gr water
  • 150 gr roomboter
  • 150 gram Brand New Cake Praline vulling
  • spuitzak

Decoratie:

  •  60 gr gehakte hazelnoten
  •  10 stuks Kinderbueno (5x 2 repen)
  • 50 gram pure chocolade (of gebruik Brand New Cake Drip Goud)

Extra:

  • springvorm 18–20 cm doorsnede
  • spuitzak met kartelmond
  • keukenmixer met garde

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 Hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Maak als eerste de cake. Mix hiervoor de Brand New Cake Irish Coffee Cake Mix met de boter en de eieren gedurende 4 minuten op lage snelheid door elkaar. Schep het beslag in de springvorm en bak gedurende 60 minuten af in de oven.
  3. Ondertussen klop je vast de Brand New Cake Botercreme mix en het water door elkaar. Zet apart om 60 minuten op kamertemperatuur op te stijven. 
  4. Haal de cake uit de oven, laat 5 minuten in de vorm staan. Verwijder daarna de springvorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
  5. Klop de roomboter zalvig met de keukenmixer gedurende 3-4 minuten. Voeg de Brand New Cake Praline vulling toe, samen met een deel van het botercreme mengsel. Mix goed door tot volledig opgenomen is en voeg vervolgens nog een deel toe etc etc. Bewaar de praline-botercrème in de koelkast tot gebruik.
  6. Snijd de afgekoelde cake overlangs doormidden. Verdeel ongeveer een derde van de botercrème over de bodem. Breek 2x 2 Kinder Bueno repen in stukjes en verdeel deze over de creme. Strooi er daarna een derde (30 gr) van de hazelnoten overheen en dek af met de bovenste cake. Druk zachtjes aan.
  7. Schep een beetje botercrème in een spuitzak. Spatel de rest van de crème over de bovenkant van de taart. Smeer ook een beetje de zijkanten mee in, maar niet te dik, want je mag nog wat ‘naked’ cake er doorheen zien. 
  8. Stop wat gehakte hazelnoten in je handpalm en plak deze langs de onderkant van de taart. Probeer zo een decoratie rand van ca 2 cm aan te brengen. De hazelnoten die je daarna over hebt bestrooi je over de bovenkant van de taart. Zet de taart in de koelkast.
  9. Smelt tot slot 50 gram pure chocolade au bain marie. Schep in een plastic zakje en maak deze dicht. Knip een klein puntje uit een hoekje en gebruik het zakje om wat chocolade strepen over de taart te trekken. Snijd in punten en serveer direct!

 Eet smakelijk!

Notes

Variatietip: In plaats van de chocolade kun je ook BrandNewCake ‘Drip Goud’ gebruiken. Schroef hiervan de dop los en verwijder de seal. Zet de fles in de magnetron op 800 W en verwarm 30 seconden. Draai de dop er weer op en schud de fles goed heen en weer om de drip goed te mengen. Herhaal eventueel indien nodig. Om te decoreren draai je het mondstuk open en versier de taart naar wens. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept kinder bueno taart

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Kinder Bueno taart wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Baktotaal Bouwhuis Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Taart Recepten Tags: Baktotaal, bloem, cake, chocolade, hazelnoten, kinder bueno, praline, roomboter, samenwerkingen, suiker, taart

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Koekjes met M&Ms – uit het Kinder Bakboek
Volgend bericht: Pindakaas cheesecake balls (Keto Fat Bombs) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee