Print

Recept: Kinder Bueno Taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze prachtige taart is helemaal geïnspireerd door de Kinder Bueno! Het resultaat is deze stapeltaart met zachte koffie cake, praline crème en natuurlijk Kinder Bueno toppings!

 • Author: Betina Oostveen
 • Yield: 10-12 personen 1x
 • Category: Taart
 • Method: bakken

Ingredients

Scale

Voor de cake:

Voor de botercreme:

Decoratie:

 •  60 gr gehakte hazelnoten
 •  10 stuks Kinderbueno (5x 2 repen)
 • 50 gram pure chocolade (of gebruik Brand New Cake Drip Goud)

Extra:

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 Hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier.
 2. Maak als eerste de cake. Mix hiervoor de Brand New Cake Irish Coffee Cake Mix met de boter en de eieren gedurende 4 minuten op lage snelheid door elkaar. Schep het beslag in de springvorm en bak gedurende 60 minuten af in de oven.
 3. Ondertussen klop je vast de Brand New Cake Botercreme mix en het water door elkaar. Zet apart om 60 minuten op kamertemperatuur op te stijven. 
 4. Haal de cake uit de oven, laat 5 minuten in de vorm staan. Verwijder daarna de springvorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
 5. Klop de roomboter zalvig met de keukenmixer gedurende 3-4 minuten. Voeg de Brand New Cake Praline vulling toe, samen met een deel van het botercreme mengsel. Mix goed door tot volledig opgenomen is en voeg vervolgens nog een deel toe etc etc. Bewaar de praline-botercrème in de koelkast tot gebruik.
 6. Snijd de afgekoelde cake overlangs doormidden. Verdeel ongeveer een derde van de botercrème over de bodem. Breek 2x 2 Kinder Bueno repen in stukjes en verdeel deze over de creme. Strooi er daarna een derde (30 gr) van de hazelnoten overheen en dek af met de bovenste cake. Druk zachtjes aan.
 7. Schep een beetje botercrème in een spuitzak. Spatel de rest van de crème over de bovenkant van de taart. Smeer ook een beetje de zijkanten mee in, maar niet te dik, want je mag nog wat ‘naked’ cake er doorheen zien. 
 8. Stop wat gehakte hazelnoten in je handpalm en plak deze langs de onderkant van de taart. Probeer zo een decoratie rand van ca 2 cm aan te brengen. De hazelnoten die je daarna over hebt bestrooi je over de bovenkant van de taart. Zet de taart in de koelkast.
 9. Smelt tot slot 50 gram pure chocolade au bain marie. Schep in een plastic zakje en maak deze dicht. Knip een klein puntje uit een hoekje en gebruik het zakje om wat chocolade strepen over de taart te trekken. Snijd in punten en serveer direct!

 Eet smakelijk!

Notes

Variatietip: In plaats van de chocolade kun je ook BrandNewCake ‘Drip Goud’ gebruiken. Schroef hiervan de dop los en verwijder de seal. Zet de fles in de magnetron op 800 W en verwarm 30 seconden. Draai de dop er weer op en schud de fles goed heen en weer om de drip goed te mengen. Herhaal eventueel indien nodig. Om te decoreren draai je het mondstuk open en versier de taart naar wens.