Ik hoor je denken: “kimchi op een pizza?!?” Die gedachte kwam ook als eerste in mij op. Maar geloof me: het werkt! Echt! De pittige Koreaanse kimchi gaat heel goed samen met gesmolten kaas. En bijna iedereen is wel dol op pizza, dus dit project was zeker het proberen waard. Zie hier het recept voor Kimchi Pizza dus!
Netflix Chefs Table Pizza serie
Deze geslaagde creatie heb ik niet zelf verzonnen, maar gespot bij de Netflix serie ‘Chefs Table Pizza’. In aflevering 3 gaat Chef Kok Ann Kim aan de slag met het maken van een pizza met kimchi in haar restaurant en het leek mij ontzettend leuk om dit ook eens te proberen. Ik ben immers een groot liefhebbern van zowel Koreaanse Kimchi en tevens Pizza! Maar bij gebrek aan een recept moest ik er zelf maar wat van zien te maken, maar dat is ook het leuke aan mijn vak :-).
Pizza met kimchi en gochujang maken
Je kunt natuurlijk een standaard Pizza margherita maken met lekker veel kaas en kimchi gebruiken in plaats van basilicum. Maar het leek mij nog beter om zelf een pizzasaus te maken met gochujang rode peper pasta, die onlosmakend met de Koreaanse keuken is verbonden. Het resultaat is een verbluffende pizza waarbij de verwarmde kimchi haast zoet op de tong valt. Zo delicaat en lekker wordt de smaak ervan na het bakken in de (pizza)oven. Serveer de Kimchi pizza met heel dun gesneden bosui, zoals Ann Kim ook doet en dan begrijp je wel waarom haar pizza’s zo populair zijn.
Eet kimchi ook met deze pizza’s
Probeer zelf ook eens een kimchi pizza uit. Dat hoeft natuurlijk niet perse dit recept te zijn, maar gebruik je gefermenteerde groenten gerust als topping op elke willekeurige pizza. Van Pizza ai Funghi (met champignons), maar ook met deze ontbijtpizza met ei, ham en kaas zal het heel goed smaken. Het is fantastisch hoe zacht van smaak je kimchi wordt in de hete oven. Binnenkort zet ik ook nog eens 10x Recepten met Kimchi op een rijtje en kun je nog veel meer lekkers gaan maken. Eet smakelijk alvast!
Benieuwd hoe de video voor deze ‘Kimchi Pizza’ maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!
Recept: Kimchi Pizza
We zagen het al voorbijkomen tijdens NETFLIX Chefs Table Pizza, maar kimchi op een pizza is gewoonweg heel lekker! In de oven wordt de smaak zacht en zelfs zoet en combineert fantastisch met krokante bodem en mozzarella kaas! Ga jij hem ook proberen?
- Yield: voor 2 pizza’s 1x
- Category: Pizza
- Cuisine: Koreaanse keuken
Ingredients
- 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
- ½ – 1 kopje Kimchi
- 1 bol mozzarella (125 gram)
- 1 bosui
Voor de saus:
- 1 tl. sesamolie
- 1 el. fijngehakte kimchi
- 1 tl. gochujang rode peper pasta (Toko)
- 1 tl. fijngehakte knoflook
- 1 tl. fijngehakte gember
- 200 ml. tomatensaus voor op de pizza *
- 1 tl. suiker *
Instructions
- Maak als eerste het pizzadeeg als je deze niet kant-en klaar in huis hebt. Vorm 2 ronde pizza bodems en leg vast klaar. Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius (200 hetelucht).
- In een steelpannetje voeg je alle ingrediënten voor de saus samen. Breng zachtjes aan de kook, blijf voortdurend roeren en laat in een paar minuten wat inkoken. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen.
- Besmeer de pizzabodems met de saus maar laat een cm van de rand vrij. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza’s.
- Knijp zoveel mogelijk vocht uit de kimchi en hak deze grof. Verdeel over de pizza’s en breng ze eventueel nog op smaak met een beetje zout en vers gemalen peper.
- Bak de Kimchi Pizza’s af in de oven gedurende 8- 12 minuten, tot in ieder geval de bodem goudbruin en krokant is.
- Ondertussen snijd je de bosui ‘julienne'( in dunne reepjes) en strooi dit over de pizza’s. Snijd in punten en serveer direct
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
*Bespaar jezelf tijd en maak gebruik van een standaard pizzasaus of tomatensaus uit pot. Je kunt zelfs Heinz Tomato Fritto gebruiken en dan laat je het suiker in recept achterwege.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor een Kimchi Pizza wilt gaan maken!
Geef een reactie