• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Huzarensalade

Huzarensalade

20 december 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Als er een bijgerecht is dat met feestjes, verjaardagen en barbecuen geregeld op tafel staat, dan is het wel de huzarensalade. Maar wist je dat deze (maaltijd)salade ook heel eenvoudig zelf te maken is?

Huzarensalade met aardappel en ham

De huzarensalade is in de volksmond beter bekend als Russische salade of een salade met aardappel, vlees en mayonaise. De zilveruitjes zijn voor mij onlosmakend verbonden met deze salade, evenals een kleurrijk garnituur als topping. Als kind zijnde stond deze salade werkelijk tijdens elke feestje of partijtje op tafel en ik vond het dan ook jammer dat dit soort klassieke gerechten op een gegeven moment gewoon verdwenen. Neemt niet weg dat ik af en toe echt trek heb ik de maaltijdsalade met aardappel. En wat blijkt, ook vandaag de dag misstaat hij niet op tafel tijdens barbecue en feestje voor grote groepen. Tijdens de aankomende feestdagen zal de huzaren salade prima nostalgisch dienst doen als bijgerecht in het kerstmenu.

recept huzarensalade met tafelzuren van kesbeke © bettys kitchen
recept huzarensalade met tafelzuren van kesbeke © bettys kitchen

ZURE mini augurkjes van Kesbeke

Breng je huzarensalade op smaak met een gesnipperd sjalotjes en fijngehakte mini augurkjes. Nog beter: gebruik de Amsterdamse mini augurkjes op ZUUR van Kesbeke. Dit Amsterdamse familiebedrijf maakt al 70 jaar diverse tafelzuren en ze zijn het eerste merk dat met augurken op zuur komt in plaats van de standaard zoetzuur. De zure mini augurkjes blijken een goede tegenhanger voor de romige mayonaise en fijne texturen in deze maaltijdsalade met aardappel.


Print

Recept: Huzarensalade

recept huzarensalade met tafelzuren van kesbeke © bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als er een bijgerecht is dat met feestjes, verjaardagen en barbecuen geregeld op tafel staat, dan is het wel de huzarensalade. Deze maaltijdsalade met blokjes aardappel, ham en mayonaise kleed je feestelijk aan met gesneden groenten en rauwkost! Heerlijk tijdens feestje met een groene salade en gebraden stuk vlees of kip uit de oven of grill!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 500 gram vastkokende aardappelen,
  • 100 gram diepvries doperwtjes,
  • 3 eieren,
  • 200 gram appel,
  • 4 eetlepels Kesbeke Zure mini augurkjes,
  • 1 sjalotje,
  • 250 gr hamblokjes of pekelvlees in stukjes,
  • 4 el (Zaanse) mayonaise,
  • 1 eetlepel Kesbeke grove mosterd,
  • 1 eetlepel natuurazijn,
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook en/of peterselie,
  •  snuf peper en zout,
  • 1 romaine sla.

decoratie huzarensalade: kleine blokjes wortel, Kesbeke zilveruitjes, wat extra zure mini augurkjes, blokjes wortel, radijsjes etc.

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd in plakken, reepjes en vervolgens blokjes van max. 2×2 cm. Voeg samen met de doperwtjes in een ruime pan water met een snufje zout. Breng aan de kook en laat samen in 5 minuten gaar koken. Giet af, spoel koud na en giet opnieuw af. Laat daarna uitlekken op een theedoek.
  2. Kook de eieren hard in een steelpannetje gedurende 10-12 minuten. Laat daarna schrikken en goed afkoelen.
  3. Snijd de appel ook in brunoise blokjes van 1×1 cm. Verwijder steel en klokhuis. Dep de Kesbeke Zure mini augurkjes droog en snijd in de lengte doormidden. Vervolgens in kleine plakjes. Pel en snipper tevens de sjalot zeer fijn! Pel 1 van de 3 eieren en hak deze in blokjes.
  4. Stop de aardappels, doperwtjes, appel, augurkjes, sjalot en blokjes ei in een ruime mengkom. Voeg de hamblokjes toe en maak aan met de mayonaise, mosterd, azijn. Breng op smaak met bieslook, peterselie, peper en (weinig) zout. Roer even kort maar goed door, dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik (max 2 dagen).
  5. Voor de garnering kun je wortel en komkommer in brunoise blokjes snijden. Vergeet niet een paar zilveruitjes toe te voegen, want dat hoort :-). En wat dacht je van radijsjes speels insnijden of simpelweg in plakjes. Dit alles kun je ook (max 2 dagen) afgesloten in de koelkast bewaren.
  6. Vlak voor het serveren: Pluk de blaadjes van de romaine sla, was en droog deze goed. Rangschik deze over de serveerschaal en schep hier de huzarensalade bovenop. Decoreer de bovenkant met de gesneden garnering. Snijd de overgebleven 2 gekookte eieren in parten en serveer deze bovenop de huzarensalade, desnoods met een extra toefje mayonaise.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept huzarensalade met tafelzuren van kesbeke © bettys kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je de huzarensalade thuis wilt gaan maken!

recept met tafelzuren van kesbeke © bettys kitchen

Dit artikel betreft een samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Bijgerechten, Salade recepten Tags: aardappels, Amsterdam, augurken, BBQ Recepten, bieslook, eieren, ham, Kesbeke, Nederlandse keuken, peterselie, radijsjes, sjalotten, uien, varkensvlees, vlees, wortels, zuur

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cappuccino Pavlova (video)
Volgend bericht: Kerst Koekjes Maken (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jessica

    31 mei 2022 om 1:48 pm

    Hallo,

    Er staat overgebleven eieren wat doe je eerst met de eieren.. Er door heen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 juni 2022 om 9:16 am

      Hi Jessica,

      1 van de 3 eieren gaat in blokjes mee door de huzaren. Ik zal dit even duidelijk in de tekst neerzetten.
      Bedank voor je reactie! Groetjes!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee