Tijdens winterse dagen warmen wij onszelf graag op aan een kop soep. Deze heldere minestronesoep met tortellini en spek blokjes is een volledige maaltijd soep met lekker veel groenten en gevulde tortellini pasta. Het zal je verbazen dat dit echt met een half uurtje al op tafel staat, dus perfect voor een doordeweekse avond!
Heerlijke vullende minestronesoep met tortellini
Mijn kinderen zijn dol op pasta dus ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om ze steeds net wat anders te serveren. Tortellini zijn gevulde deegpakketjes en die die doen het altijd weer heel erg goed als een ‘bite’ geserveerd in bouillon. Zo is ook dit idee voor een heerlijk vullende minestronesoep met tortellini ontstaan. Is het soep? Is het pasta? Je mag zelf kiezen, maar lekker en vullend is het sowieso wel!
Nog meer lekkere Italiaanse soepen om bij op te warmen
Op koude winterse dagen doen maaltijd soepen zoals deze heldere minestrone met tortellini en spek het heel erg goed bij ons aan tafel. De kids zijn er ook dol op en vergeten even dat ze lekker veel groenten binnen krijgen. Maar ik heb nog meer lekkere Italiaonse soepen om bij op te warmen voor je:
- Het basisrecept voor Tortellini al Brodo
- De klassieke Italiaanse tomatensoep met ontvelde tomaten
- Venkelsoep met spek en bonen
- Goedgevulde minestrone met rundvlees, tomaat en pasta
- Ook leuk: zelf XXL Grissini (soepstengels) maken
Heldere minestrone met tortellini en spek
Een heerlijk hartverwarmende maaltijdsoep met pasta en lekker veel groenten. Deze heldere minestronesoep met tortellini en spek is ideaal en snel te bereiden voor een doordeweekse maaltijd.
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Pasta
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 125 gram gerookte magere spekblokjes
- 400 gram fijngesneden Italiaanse roerbakgroenten * (of fijne soepgroenten)
- 300 gram deelblokjes spinazie (diepvries)
- 1 runderbouillonblokje
- 1 liter water
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- optioneel: de korst van een stuk parmezaanse kaas
- 400 gram tortellini met vleesvulling
- olijfolie
Instructions
- Verwarm een ruime hapjespan of soeppan op middelmatig vuur. Voeg de gerookte magere spekblokjes toe en bak rondom lichtbruin gedurende 4 -5 minuten.
- Voeg dan een klein beetje olie toe en stop de fijngesneden roerbak groenten in de pan. Bak deze gedurende 4-5 minuten mee. Tot slot gaan de bevroren deelblokjes spinazie erbij en dek de pan af met de deksel. Laat een paar minuten verwarmen tot het de deelblokjes nagenoeg ontdooid zijn.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, schenk het water erbij en voeg laurierblad, italiaanse kruiden en eventueel de korst van een Parmezaanse kaas toe. Breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan. Verlaag dan het vuur naar middelmatig en laat 15 – 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Ondertussen kun je de tortellini bereiden in een pan met ruim kokend water. Mijn gedroogde tortellini had bijvoorbeeld 14 minuten kooktijd benodigd. Verse tortellini heeft vaak maar een paar minuten kooktijd benodigd.Giet daarna af, laat uitlekken en voeg toe aan de minestrone soep.
- Verwijder het laurierblaadje en de Parmezaanse kaaskorst en serveer de heldere minestrone met tortellini en spek in ruime diepe borden of kommen.
Eet smakelijk!
Notes
*Maak het jezelf gemakkelijk en ga voor een zak voorgesneden groenten uit de supermarkt. Je kunt uiteraard ook zelf aan de slag met met het voorsnijden van bijv. uien, wortel, prei, paprika etc.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je recept voor heldere minestrone met tortellini wilt gaan maken.
Geef een reactie