Eind van de maand is het zo ver! Halloween komt er aan! Deze feestdag gaat natuurlijk gepaard met diverse ‘griezelige’ recepten zoals deze hazelnoot spinnen koekjes! De koekjes zijn heel makkelijk te maken met de kids en daarna leuk te decoreren met chocolade spinnetjes voor Halloween. Durf jij er eentje op te eten?
Over het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek
In aanloop naar de feestdagen heb ik een super leuke boekentip! Laura’s Bakery is een van de grootste bakblogs van Nederland en je hebt de boeken van Laura Kieft hier al vaker voorbij zien komen. Onderstaand recept voor hazelnoot spinnen koekjes komen uit haar nieuwste kookboek, namelijk het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek! In dit heerlijke bakboek vind je ruim 80 bakrecepten voor alle feestdagen van het jaar: van Halloween ( jeeej! nog 2.5 weken!), tot Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Maar ook voor Valentijnsdag, Pasen, Moederdag en Vaderdag tot Koningsdag! Deze feestelijke thema recepten zijn, zoals gewend van Laura, voorzien van tips en tricks om het bakken nog gemakkelijker te maken. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en de verrukkelijke cakejes, koekjes, speculaasjes, tompoucen, taarten, beignets etc zijn altijd een feestje op tafel en om van te smullen.
Check hier nog veel meer lekkere halloween recepten op een rijtje! Maak er een griezelig maar bovenal lekker Halloween feest van!
Halloween Hazelnoot Spinnenkoekjes maken
Koekjes met crunchy hazelnoot stukjes zijn altijd lekker! Eerder maakte ik ook al deze hazelnoot-koffie koeken en die zijn ook echt een aanrader! Maar Laura maakt deze hazelnoot koeken helemaal bijzonder door er toffe chocolade spinnetjes voor Halloween op te maken. Je hebt er enkel wat Rolo’s voor nodig, een beetje gesmolten pure chocolade en suikeroogjes. Mijn dochter is een ware cookiemonster en was ook helemaal weg van deze hazelnoot spinnen koekjes. Maar in het Feestdagen bakboek van Laura’s Bakery vindt je nog veel meer toffe inspiratie voor deze spookachtige feestdag en meer! Een aanrader dus!
Heb jij deze al in huis?
Recept: Hazelnoot Spinnen koekjes
Eind van de maand is het zo ver! Halloween komt er aan! Deze feestdag gaat natuurlijk gepaard met diverse ‘griezelige’ recepten zoals deze hazelnoot spinnen koekjes! De koekjes zijn heel makkelijk te maken met de kids en daarna leuk te decoreren met chocolade spinnetjes voor Halloween. Een superleuk recept uit het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek. Durf jij er eentje op te eten?
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 30 minuten
- Yield: 15 stuks 1x
- Category: koekjes
- Cuisine: Halloween
Ingredients
- 225 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker
- 2 tl vanille extract
- 280 gr bloem
- snuf zout
- 100 gr hazelnoten, fijngehakt
- 15 chocolaatjes, bijvoorbeeld Rolo
- suikeroogjes
- 30 gr pure chocolade
Extra:
- Keukenmixer met koekjesklopper (bischopspatel)
- huishoudfolie
- schaaltje rietsuiker
- wegwerp spuitzak
Instructions
- Plaats de bischopspatel in de keukenmixer. Stop de boter, suiker en vanille extract in de mengkom en mix dit tot een romig geheel.
- Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en spatel nog even door tot een stevig koekdeeg.Als laatste voeg je de hazelnoten toe en kneed deze er doorheen.
- Wikkel het deeg in huishoud folie en druk het deeg een beetje plat (ca 3 cm dik) en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm daarna de oven voor op 190 graden (175 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het deeg in 15 stukken – ik had totaal 765 gr koekdeeg, dus ik woog deze naar zo’n 50 gram per koekje. Rol deze stukken deeg tot balletjes en rol ze vervolgens een voor een in het schaaltje met rietsuiker.
- Plaats de balletjes verspreid over de bakplaat. Let op! Ik kon slechts 8 balletjes per keer kwijt dus heb dit recept in 2 batches gebakken. Je kunt de balletjes nog iets plat drukken maar liever niet teveel. Bak de hazelnoot koekjes af gedurende 15 minuten in de oven, of tot de randjes goudbruin kleuren.
- Zodra ze uit de oven komen druk je gelijk in elk koekje een Rolo chocolaatje. Laat ze zo even staan tot de chocolade zacht wordt want dan kun je er makkelijk de suikeroogjes op vastplakken.
- Stop de 30 gram pure chocolade in een wegwerp spuitzakje. Verwarm wat water in een klein pannetje en hang hier het zakje in . Door de warmte zal de chocolade smelten. Kneed een beetje door met je vingers en knip een klein puntje af. Gebruik het spuitzakje om de pootjes van de spinnen te decoreren. Elke spin heeft 8 poten, 4 aan elke kant.
Eet smakelijk!
Notes
Deze hazelnoot spinnen koekjes zijn 2 weken houdbaar. Bewaar ze echter buiten de koelkast in een afgesloten trommel.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze hazelnoot spinnenkoekjes voor Halloween.
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Geef een reactie