• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Hazelnoot Spinnen koekjes – Uit het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek

Hazelnoot Spinnen koekjes – Uit het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek

13 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Eind van de maand is het zo ver! Halloween komt er aan! Deze feestdag gaat natuurlijk gepaard met diverse ‘griezelige’ recepten zoals deze hazelnoot spinnen koekjes! De koekjes zijn heel makkelijk te maken met de kids en daarna leuk te decoreren met chocolade spinnetjes voor Halloween. Durf jij er eentje op te eten?

Over het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek

In aanloop naar de feestdagen heb ik een super leuke boekentip! Laura’s Bakery is een van de grootste bakblogs van Nederland en je hebt de boeken van Laura Kieft hier al vaker voorbij zien komen. Onderstaand recept voor hazelnoot spinnen koekjes komen uit haar nieuwste kookboek, namelijk het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek! In dit heerlijke bakboek vind je ruim 80 bakrecepten voor alle feestdagen van het jaar: van Halloween ( jeeej! nog 2.5 weken!), tot Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Maar ook voor Valentijnsdag, Pasen, Moederdag en Vaderdag tot Koningsdag! Deze feestelijke thema recepten zijn, zoals gewend van Laura, voorzien van tips en tricks om het bakken nog gemakkelijker te maken. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en de verrukkelijke cakejes, koekjes, speculaasjes, tompoucen, taarten, beignets etc zijn altijd een feestje op tafel en om van te smullen.

Check hier nog veel meer lekkere halloween recepten op een rijtje! Maak er een griezelig maar bovenal lekker Halloween feest van!

recept halloween hazelnoot spinnen koekjes © bettyskitchen.nl
recept halloween hazelnoot spinnen koekjes © bettyskitchen.nl
recept halloween hazelnoot spinnen koekjes © bettyskitchen.nl

Halloween Hazelnoot Spinnenkoekjes maken

Koekjes met crunchy hazelnoot stukjes zijn altijd lekker! Eerder maakte ik ook al deze hazelnoot-koffie koeken en die zijn ook echt een aanrader! Maar Laura maakt deze hazelnoot koeken helemaal bijzonder door er toffe chocolade spinnetjes voor Halloween op te maken. Je hebt er enkel wat Rolo’s voor nodig, een beetje gesmolten pure chocolade en suikeroogjes. Mijn dochter is een ware cookiemonster en was ook helemaal weg van deze hazelnoot spinnen koekjes. Maar in het Feestdagen bakboek van Laura’s Bakery vindt je nog veel meer toffe inspiratie voor deze spookachtige feestdag en meer! Een aanrader dus!

recept halloween hazelnoot spinnen koekjes © bettyskitchen.nl

Heb jij deze al in huis?


Print

Recept: Hazelnoot Spinnen koekjes

recept halloween hazelnoot spinnen koekjes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Eind van de maand is het zo ver! Halloween komt er aan! Deze feestdag gaat natuurlijk gepaard met diverse ‘griezelige’ recepten zoals deze hazelnoot spinnen koekjes! De koekjes zijn heel makkelijk te maken met de kids en daarna leuk te decoreren met chocolade spinnetjes voor Halloween. Een superleuk recept uit het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek. Durf jij er eentje op te eten?

  • Author: uit het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 15 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Halloween

Ingredients

Scale
  • 225 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 280 gr bloem
  • snuf zout
  • 100 gr hazelnoten, fijngehakt
  • 15 chocolaatjes, bijvoorbeeld Rolo
  • suikeroogjes
  • 30 gr pure chocolade

Extra:

  • Keukenmixer met koekjesklopper (bischopspatel)
  • huishoudfolie
  • schaaltje rietsuiker
  • wegwerp spuitzak

Instructions

  1. Plaats de bischopspatel in de keukenmixer. Stop de boter, suiker en vanille extract in de mengkom en mix dit tot een romig geheel.
  2. Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en spatel nog even door tot een stevig koekdeeg.Als laatste voeg je de hazelnoten toe en kneed deze er doorheen. 
  3. Wikkel het deeg in huishoud folie en druk het deeg een beetje plat (ca 3 cm dik) en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm daarna de oven voor op 190 graden (175 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Verdeel het deeg in 15 stukken – ik had totaal 765 gr koekdeeg, dus ik woog deze naar zo’n 50 gram per koekje. Rol deze stukken deeg tot balletjes en rol ze vervolgens een voor een in het schaaltje met rietsuiker. 
  6. Plaats de balletjes verspreid over de bakplaat. Let op! Ik kon slechts 8 balletjes per keer kwijt dus heb dit recept in 2 batches gebakken. Je kunt de balletjes nog iets plat drukken maar liever niet teveel. Bak de hazelnoot koekjes af gedurende 15 minuten in de oven, of tot de randjes goudbruin kleuren.
  7. Zodra ze uit de oven komen druk je gelijk in elk koekje een Rolo chocolaatje. Laat ze zo even staan tot de chocolade zacht wordt want dan kun je er makkelijk de suikeroogjes op vastplakken.
  8. Stop de 30 gram pure chocolade in een wegwerp spuitzakje. Verwarm wat water in een klein pannetje en hang hier het zakje in . Door de warmte zal de chocolade smelten. Kneed een beetje door met je vingers en knip een klein puntje af. Gebruik het spuitzakje om de pootjes van de spinnen te decoreren. Elke spin heeft 8 poten, 4 aan elke kant. 

Eet smakelijk!

Notes

Deze hazelnoot spinnen koekjes zijn 2 weken houdbaar. Bewaar ze echter buiten de koelkast in een afgesloten trommel.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Laura's Bakery Feestdagen Bakboek Review © bettyskitchen.nl
recept halloween hazelnoot spinnen koekjes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze hazelnoot spinnenkoekjes voor Halloween.

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten, Kookboeken Tags: Amerikaanse keuken, bloem, chocolade, feestdagen, Halloween, hazelnoten, Kerst recepten, koekjes, kookboek, Laura Kieft, Laura's Bakery, Moederdag, Paas Recepten, rietsuiker, roomboter, Sinterklaas, spinnetjes, suiker, vaderdag, Valentijnsdag, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pasta met salie boter en paddenstoelen
Volgend bericht: Vegan Labneh met za’atar »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee