Print

Recept: Hazelnoot Spinnen koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Eind van de maand is het zo ver! Halloween komt er aan! Deze feestdag gaat natuurlijk gepaard met diverse ‘griezelige’ recepten zoals deze hazelnoot spinnen koekjes! De koekjes zijn heel makkelijk te maken met de kids en daarna leuk te decoreren met chocolade spinnetjes voor Halloween. Een superleuk recept uit het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek. Durf jij er eentje op te eten?

Ingredients

Scale
  • 225 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 280 gr bloem
  • snuf zout
  • 100 gr hazelnoten, fijngehakt
  • 15 chocolaatjes, bijvoorbeeld Rolo
  • suikeroogjes
  • 30 gr pure chocolade

Extra:

  • Keukenmixer met koekjesklopper (bischopspatel)
  • huishoudfolie
  • schaaltje rietsuiker
  • wegwerp spuitzak

Instructions

  1. Plaats de bischopspatel in de keukenmixer. Stop de boter, suiker en vanille extract in de mengkom en mix dit tot een romig geheel.
  2. Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en spatel nog even door tot een stevig koekdeeg.Als laatste voeg je de hazelnoten toe en kneed deze er doorheen. 
  3. Wikkel het deeg in huishoud folie en druk het deeg een beetje plat (ca 3 cm dik) en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm daarna de oven voor op 190 graden (175 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Verdeel het deeg in 15 stukken – ik had totaal 765 gr koekdeeg, dus ik woog deze naar zo’n 50 gram per koekje. Rol deze stukken deeg tot balletjes en rol ze vervolgens een voor een in het schaaltje met rietsuiker. 
  6. Plaats de balletjes verspreid over de bakplaat. Let op! Ik kon slechts 8 balletjes per keer kwijt dus heb dit recept in 2 batches gebakken. Je kunt de balletjes nog iets plat drukken maar liever niet teveel. Bak de hazelnoot koekjes af gedurende 15 minuten in de oven, of tot de randjes goudbruin kleuren.
  7. Zodra ze uit de oven komen druk je gelijk in elk koekje een Rolo chocolaatje. Laat ze zo even staan tot de chocolade zacht wordt want dan kun je er makkelijk de suikeroogjes op vastplakken.
  8. Stop de 30 gram pure chocolade in een wegwerp spuitzakje. Verwarm wat water in een klein pannetje en hang hier het zakje in . Door de warmte zal de chocolade smelten. Kneed een beetje door met je vingers en knip een klein puntje af. Gebruik het spuitzakje om de pootjes van de spinnen te decoreren. Elke spin heeft 8 poten, 4 aan elke kant. 

Eet smakelijk!

Notes

Deze hazelnoot spinnen koekjes zijn 2 weken houdbaar. Bewaar ze echter buiten de koelkast in een afgesloten trommel.