• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermout crumble met tropisch zomerfruit

Havermout crumble met tropisch zomerfruit

11 mei 2022 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Deze havermout crumble met tropisch zomerfruit is een op en top zomers ontbijt. Bovendien heb ik er lekker veel tropisch zomerfruit ingestopt: denk aan papaja, mango en ananas, maar ook kokos schaafsels en afgetopt met een frisse basilicum room! Dit is een lekkere en gezondere havercrumble om van te genieten!

Ontbijten met havermout crumble

Mij mag je ‘s nachts wel wakker maken voor crumble. Het is ook zo’n lekker makkelijk dessert voor als er gasten komen. Je kunt het van tevoren maken en in de oven zetten zodra je toe bent gekomen aan het dessert. Maar het is ook verrukkelijk als ontbijt of brunch! Heeeerlijk, dat zachte, warme fruit en dan zo’n beetje kruimelig laagje van havermout, suiker en vegan boter. Maar dat is niet echt bevorderlijk voor de lijn. Ik dook dus de keuken in om een iets gezondere variant te maken en dat werd deze havermout crumble met tropisch zomerfruit! Een beetje 80% gezond om 20% ongezond is het geworden. Het moet wel lekker en leuk blijven he;)

recept havermout crumble met tropisch fruit © bettyskitchen.nl
recept havermout crumble met tropisch fruit © bettyskitchen.nl
recept havermout crumble met tropisch fruit © bettyskitchen.nl

Variatietips havercrumble

 Je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met het fruit dat je gebruikt voor de crumble. Maak vooral een combinatie die jij lekker vindt: rood zomerfruit, bessencrumble of appel-peer? Hetzelfde geldt voor de suiker die je erin verwerkt. Ik gebruikte kokosbloesemsuiker, een iets gezondere versie van ‘gewone’ witte suiker. Bovendien heeft kokosbloesemsuiker een typische, wat scherpere smaak dan gewone suiker wat ik erg lekker vind. Vind jij dat nu helemaal niet lekker of heb je iets anders staan in de kast: vervang vooral! Vond je deze havermout crumble met zomerfruit lekker? Probeer ook eens deze Rabarber-Frambozen Crumble potjes van Betty of Glutenvrije Rabarber crumble met havermout!


Print

Recept: Havermout crumble met tropisch zomerfruit

recept havermout crumble met tropisch fruit © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegan havermout crumble met tropisch zomerfruit is een op en top zomers ontbijt. Bovendien heb ik er lekker veel tropisch zomerfruit ingestopt: denk aan papaja, mango en ananas, maar ook kokos schaafsels en afgetopt met een frisse basilicum room! Dit is een lekkere en gezondere havercrumble om van te genieten!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Nagerechten
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 175 gr tropisch zomerfruit, zoals mango, papaya en ananas
  • 1 takje verse basilicum
  • vegan boter om in te vetten

Ingrediënten voor de havermout ‘crumble’:

  • 50 gr vegan roomboter (bijv. Flora)
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 50 gr havermout vlokken
  • 30 gr (glutenvrije) bloem
  • 2–3 el grove kokos schaafsel

Ingrediënten voor de basilicum-room:

  • 60 gr haver fraiche room (plantbased)
  • 1 takje verse basilicum
  • ½ tl vanillesuiker

Extra:

  • foodprocessor of staafmixer
  • kleine ovenschaal, ingevet

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Haal de vegan boter uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
  2. Schil het fruit en snij het in kleine blokjes. Verknip de blaadjes van 1 takje verse basilicum in de kom met het fruit en schep alles goed door. Schep het fruit in de ingevette ovenschaal.
  3. Smeer de zachte roomboter met een hand een beetje uit over het aanrecht. Voeg de havermout vlokken, glutenvrije bloem en kokosbloesemsuiker toe. Kneed het met je hand  door elkaar, maar verkruimel daarbij het deeg steeds. Verdeel deze ‘crumble’ over het fruit in de schaaltjes. 
  4. Zet de ovenschaaltjes voor 15 minuten in de oven. Hou de crumble in de gaten tijdens de oventijd, het moet wel lichtbruin kleuren maar niet aanbranden.
  5. Haal kort uit de oven en bestrooi met de grove kokosschaafsel. Zet daarna terug in de oven voor een etra 5 minuten. (Totale baktijd wordt dus 20 minuten). Laat de havermout crumble met tropisch zomerfruit daarna een paar minuten in de vorm afkoelen. 
  6. Tijdens het bakken schep je de vegan creme fraiche met 1 el. koud water los in een kom. Het tweede takje verse basilicum verknip je in de kom en voeg de vanillesuiker toe.
  7. Serveer deze tropische havercrumble met een schep basilicumroom erop of ernaast.

Geniet ervan! Liefs, Nanda 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept havermout crumble met tropisch fruit © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze deze havermout crumble met tropisch zomerfruit.

Category: Bakrecepten, Ontbijt Recepten Tags: basilicum, crumble, havermout, kokosbloesemsuiker, Nanda Appelman, tropisch, vegan, zomerfruit

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 8x Alcoholvrije gin tonic
Volgend bericht: Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee