• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Hartjes cake voor Valentijn (video)

Hartjes cake voor Valentijn (video)

7 februari 2020 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Wil je jou geliefde verrassen met een feestelijk taartje tijdens Valentijnsdag? Maak dan deze hartjes cake met frambozen en witte chocolade. Hier ga je zeker weten punten mee scoren tijdens bijvoorbeeld Valentijnsdag of jubileum!

Het is een klein en super schattig taartje voor twee geworden. En hij is werkelijk zo eenvoudig om zelf te maken. De binnenkant is namelijk een roze gekleurd cakeje en de buitenkant top je af met witte chocoladecreme en verse frambozen. Er is geen betere manier om te zeggen: Ik hou van jou!

recept hartjes cake voor valentijnsdag © bettyskitchen.nl
recept hartjes cake voor valentijnsdag © bettyskitchen.nl

Zelf een roze hartjes cake maken voor Valentijnsdag

Als basis voor deze hartjes cake heb ik een standaard recept voor cakebeslag gebruikt. Je hebt niet meer of minder nodig als de standaard cake ingrediënten: bloem, boter, eieren en suiker. Dit beslag heb ik vervolgens roze gekleurd met een paar druppeltjes rode voeding-kleurvloeistof. Mijn hartjes cake is vervolgens geglazuurd met een goddelijke witte chocolade-roomkaas glazuur en vervolgens strooi je er nog wat knalrode frambozen overheen.

Valentijns Tip:  serveer er bijvoorbeeld een koel glaasje zoete dessertwijn bij en geef er twee vorkjes bij. Liefde is immers samen je taartje delen. Check hier in ieder geval nog veel meer overheerlijke recepten voor Valentijnsdag!

Kookvideo: Hartjes Cake voor Valentijnsdag

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Hartjes cake voor Valentijnsdag

recept hartjes cake voor valentijnsdag © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze roze hartjes cake voor Valentijnsdag wordt afgetopt met witte chocoladeroom en frambozen! Het is een twee persoons recepten om te delen natuurlijk.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten.
  • Yield: 1–2 personen 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Valentijnsdag

Ingredients

Scale
  • 50 gram boter,
  • 50 gram fijne kristalsuiker,
  • 50 gram bloem,
  • 1/2 theelepel bakpoeder,
  • 1 ei,
  • 15 druppels eetbare rode kleurstof (o.a. te koop bij kookwinkels).

Voor de topping:

  • 60 gram witte chocolade
  • 60 gram roomkaas,
  • 30 gram boter,
  • handje verse frambozen.

Extra:

  • oven
  • keukenmixer,
  • Hartje-springvorm van 11-14 cm doorsnede.

Instructions

Voor je begint: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht. Beboter de binnenkant van de springvorm, en ‘stof’ af met een beetje bloem.
  2. Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 5-minuten. Voeg daarna het ei en de kleurstof toe en blijf kloppen. Meng vervolgens het bakpoeder met de bloem en spatel dit door het botermengsel.
  3. Vul de springvorm met het beslag en bak de hartjes cake in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt. Laat de cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat daarna helemaal goed afkoelen op een rooster. Tip: Keer de cake ondersteboven zodat de onderkant een mooie vlakke bovenkant vormt. Dit maakt het afsmeren straks makkelijker en strakker.
  4. Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie en laat een beetje afkoelen. Klop in een kom de roomkaas en de boter zacht en giet hier langzaam de gesmolten chocolade doorheen. 
  5. Snijd het hartjes cake overlangs door en breng een laagje van het chocolade mengsel op beide snijvlakken aan. Druk aan een kant en paar frambozen er in en dek af met de andere helft van de cake. Besmeer de bovenkant en de zijkanten met de resterende chocoladecrème en garneer met nog meer frambozen on top! Bewaar in de koelkast tot het moment supreme en om een beetje op te stijven.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: cake, roze, Valentijnsdag, witte chocolade, frambozen

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Fijne Valentijnsdag!

recept hartjes cake voor valentijnsdag © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartjes cake voor Valentijnsdag wilt gaan maken!

Category: Taart Recepten Tags: bloem, boter, cake, chocolade, dessert, eieren, feestdagen, frambozen, moscato, suiker, Valentijnsdag

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bulletproof Koffie (keto)
Volgend bericht: Boerenkool risotto met erwtjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marieke

    13 februari 2018 om 10:59 am

    Zou je voor de Frosting ook alleen chocolade en roomkaas kunnen doen? Of ipv boter kokosbet?

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 februari 2018 om 11:08 am

      Dat kan zeker. De boter is puur voor de stevigheid van de frosting, dus hij zal een beetje zacht worden. Snel opeten dus ?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in