• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Hartige Banketletter met gehakt

Hartige Banketletter met gehakt

2 december 2021 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Op zoek naar een hartig recept voor de Sinterklaas viering? Deze hartige banketletter met gehakt is een echte aanrader. Het is een hartige banketstaaf, ook wel saucijzenletter maar lekker op smaak gebracht met speculaaskruiden en meer! Deze wil jij ook op tafel gaan zetten!

Indische gehaktstaaf in bladerdeeg

Dit is een recept dat al werkelijk een jaartje op de plank ligt. Op 6 december (vorig jaar) hadden wij een sinterklaas diner met opa en oma en ik besloot om een hartige banketletter met gehakt als hoofdgerecht te maken. Dit was een welkome afwisseling op een dag die anders veelal in het teken van zoete Sinterklaas recepten staat. Het is met recht een feestdagen recept want het lijkt een beetje op saucijzenbroodjes maken, maar deze gehaktstaaf heeft wat lekkere Indische smaakmakers die het eigenlijk compleet anders maken! Omdat het voor Sinterklaas is mogen we de speculaaskruiden natuurlijk ook niet vergeten en dat maakt dit des te meer een soort Indische gehaktstaaf in bladerdeeg. Echt een verrukkelijk recept. Check hier sowieso 20x Sinterklaas recepten om van te smullen!

recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl
recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl
recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl
recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl
recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl

Hartige banketletter met gehakt maken

Het resultaat is dus een hele grote worst in bladerdeeg. Met een beetje zoet en pit! Als je hier van houdt dan zijn deze Indonesische gehaktballetjes ook zeer zeker een aanrader! Wij aten deze hartige banketletter met gehakt als hoofdgerecht tijdens ons sinterklaas diner. Het is echt een geweldig hartig Sinterklaas recept en blikvanger op tafel tijdens pakjes avond! Begin met een lekkere groentesoep vooraf. Serveer daarna deze gehaktstaaf als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat in de oven gebakken groenten. Tip: Ozosnel wordt nogal jaloers van deze geglaceerde wortels met honing! En sluit de avond af met deze pepernoten tiramisu of #kidsproof tiramisu zonder ei en alcohol (maar dan kruidnoten in plaats van lange vingers). Succes verzekerd kan ik je zeggen want de hele familie heeft hier van genoten! En daarna natuurlijk lekker kadootjes open maken!


Print

Recept: Hartige Banketletter met gehakt

recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een hartig recept voor de Sinterklaas viering? Deze hartige banketletter met gehakt is een echte aanrader. Het is een hartige banketstaaf, ook wel saucijzenletter maar lekker op smaak gebracht met speculaaskruiden en meer! Deze wil jij ook op tafel gaan zetten!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 4 sneetjes (oud) witbrood
  • 150 ml melk
  • 500 gr (half-om-half) gehakt
  • 2 eieren
  • 1 el ketjap manis
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl sambal
  • 0.5 tl zout
  • flinke snuf vers gemalen peper
  • 1 witte ui 
  • 2 el sesamzaadjes
  • vel bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Snijd de korstjes van het brood af, deze heb je niet nodig. Leg het brood in een kommetje en giet hier de melk over. Laat een paar minuten weken.
  2. Leg een vel bakpapier op het aanrecht. Leg hier de plakjes bladerdeeg met de ‘bloem’ kant onderop. Trek overal de velletjes er vanaf. Bevochtig de randen van de vierkantjes met wat water. Leg 4 lapjes deeg, steed 1 cm overlappend, over elkaar in een lange strook. Leg hier nog zo’n strook, 1 cm overlappend, aan vast. Je hebt nu een rechthoek van 2x 4 bladerdeeg vierkantjes.
  3. Stop het gehakt in een mengkom met 1 ei, ketjap, de speculaaskruiden, sambal, zout en peper.
  4. Pel de ui en rasp deze fijn. Je hebt ongeveer 3 eetlepels nodige (ca 40 gram). Voeg toe aan het gehakt.
  5. Knijp het brood een beetje uit om overtollige melk te verwijderen en stop bij het gehakt. Kneed het geheel heel goed door elkaar en vorm een lange rol van het gehak langs de lange zijde van deeglap. Let op dat je zo’n 2 cm aan beide uiteinden vrij laat ivm dichtvouwen.
  6. Rol de het gehakt op in het deeg en druk de uiteinden dicht. Til het vel bakpapier op en plaats op een oven bakplaat. Vorm nu de gehaktstaaf met je handen tot een S vorm. 
  7. Kluts het overgebleven ei en bestrijk hiermee de banketletter. Strooi er tot slot de sesamzaadjes overheen en schuif de bakplaat in de oven. Bak de hartige banketletter gedurende 50 minuten af. Laat hierna 5 minuten afkoelen en serveer direct.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hartige banketletter met gehakt © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept voor deze hartige banketletter met gehakt wilt gaan maken. Fijne Sinterklaas viering in ieder geval!

Category: Vlees Recepten Tags: bladerdeeg, gehakt, hoofdgerechten, ketjap, melk, sambal, sesamzaad, Sinterklaas, speculaaskruiden, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 20x Recepten voor zelf brood deeg maken
Volgend bericht: Hartige taart met vis (Fish Pie) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eva

    29 november 2024 om 12:16 pm

    Lijkt me heerlijk! Kun je ook paneermeel gebruiken ipv brood in de melk?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 december 2024 om 4:24 pm

      Jazeker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee