• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Halloween Millionaire Shortbread

Halloween Millionaire Shortbread

26 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Wil jij tijdens Halloween een decadent hapje tijdens de koffie of thee serveren? Maak dan deze Halloween Millionaire Shortbread ! De monsteroogjes zijn natuurlijk een must, maar voor de rest kun je elke keer weer varieren met andere kleuren en vormen Halloween suikergoed en snoepjes. Samen met mini M&M’s of smarties maak je er ook een kleurrijk geheel van.

Millionaire shortbread voor Halloween

Millionaires Shortbread is een klassieke karamel koek met chocolade toplaag. Zo’n luxe en decadent koek/taartje heb je nog nooit gegeten. Speciaal voor de gelegenheid kleuren we die zachte karamellaag natuurlijk bloedrood. En met die heerlijke zachte melkchocolade er bovenoptie, glijden je tanden er ook boterzacht doorheen. Een gouden combinatie als je het mij vraagt. Van deze Halloween Millionaire Shortbread blijf je snoepen namelijk! En je kunt de stukken natuurlijk net zo klein of groot snijden als je zelf wilt! Je bent gewaarschuwd!

recept Halloween Millionaire Shortbread

Nog meer chocolade Halloween Recepten

Voor de echte Halloween fans hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere chocolade Halloween recepten in petto! Maak bijvoorbeeld deze spookjes cupcakes met triple chocolade. Als toetje zijn deze mini chocolade kerkhofjes een aanrader. Of geniet van een bloederige Chocolade Cheesecake. Chocolade liefhebbers kunnen zeker hun hart ophalen tijdens Halloween! Check hier nog veel meer recepten voor Halloween!


Print

Recept: Halloween Millionaire Shortbread

recept Halloween Millionaire Shortbread
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze halloween millionaire shortbread is een heerlijke luxe traktatie bestaande uit eenvoudige koek, bloedrode karamel en chocolade met monster oogjes !

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Halloween
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de shortbread:

  • 250 gram bloem,
  • 150 gram koude roomboter,
  • 80 gram fijne suiker,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • snufje zout,

Voor de karamellaag:

  • 75 gram roomboter,
  • 75 gram bruine basterdsuiker,
  • snufje zout,
  • 1 blik gecondenseerde melk (ca. 400 gram),
  • 1 theelepel eetbare rode gel kleurstof (ik gebruikte Wilton Christmas Red).

Voor de toplaag:

  • 200 gram melkchocolade,
  • 50 gram pure chocolade,
  • Halloween snoepdecoratie, bijv. Jack-o-pumpkin, skulls & bones, monster ogen en mini smarties.

Extra:

  • vierkante bakvorm 25x25 cm,
  • bakpapier,
  • klein pannetje,
  • au-bain marie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de bakvorm met het bakpapier en zet apart.
  2. Maak als eerste het shortbread deeg: Meng de bloem met de suiker en zout in een kom. Snijd de koude boter in blokjes en voeg samen met de vanille toe aan de bloem. Kneed met je hand snel tot een samenhangend deeg. Duw dit in de bakvorm uit tot een vierkante plak. Strijk de bovenkant goed glad, met de bolle kant van een lepel en bak de shortbread in 25-30  minuten af in de oven.
  3. Ondertussen ga je de karamellaag maken: Smelt de boter in het pannetje, op laag vuur. Voeg de bruine suiker en snufje zout toe en roer goed door om op te lossen. Schenk de gecondenseerde melk erbij en laat het geheel 15 minuten inkoken op laag vuur. Blijf wel continue doorroeren om aanbranden te voorkomen. Zet vervolgens het vuur uit en roer de rode gel kleurstof door de karamel. Schenk de rode karamel op de afgebakken shortbread bodem, dek de vorm af met zilverfolie en stop 2 uur in de koelkast om goed af te koelen.
  4. Tegen het einde van de koeltijd, ga je de toplaag maken: Breek de chocolade in stukjes en smelt au-bain marie. Kantel je bakvorm iets heen en weer om de chocolade goed en gelijkmatig te verdelen over de toplaag. Laat een paar minuten afkoelen op het aanrecht. Beleg de Halloween Millionaire Shortcake met het Halloween snoepgoed. Druk het tevens een paar milimeter in de chocolade om goed vast te zetten. Laat de chocoladelaag vervolgens nog een uur afkoelen in de koelkast.
  5. Haal de Halloween Millionaire Shortbread zo’n 15 minuten voor serveren uit de koelkast en snijd met een groot koksmes in stukken of blokjes.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Halloween Millionaire Shortbread
recept Halloween Millionaire Shortbread

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: bloem, Britse keuken, chocolade, gecondenseerde melk, Halloween, karamel, kleurstof, koekjes, Millionaire Shortbread, roomboter, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Indiase kipspiesjes van de barbecue
Volgend bericht: Basisrecept voor tomatensaus (voor op de pizza) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee