• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Halloween cheesecake (no-bake)

Halloween cheesecake (no-bake)

30 oktober 2013 Door Betina Oostveen 13 Reacties

Jump to Recipe

Binnenkort is het zo ver! Halloween én mijn verjaardag, samen op één en dezelfde dag! En om dat te vieren heb ik een heerlijke Halloween cheesecake gemaakt. Het is deze keer een no-bake cheesecake: deze hoeft niet gebakken te worden, maar stijft op in de koelkast.

Halloween Cheesecake met spinnenweb

 Het recept voor deze Halloween Cheesecake is afgeleid van een ‘no-bake’ cheesecake van Martha Stewart. En speciaal voor Halloween decoreerde ik deze taart met een spinnenweb van chocolade en plastic spinnetjes! Tegenwoordig kun je namelijk heel handige ‘chocolade stiften’ kopen in de supermarkt. Tip: geef de kids elk zo’n stift en laat hen de taart decoreren! Deze Halloween cheesecake met spinnenweb is niet voor niets een van 0nze favoriete recepten voor Halloween!

halloween cheesecake no-bake recept betty's kitchen

Nog meer Halloween Recepten

Voor de Halloween liefhebbers, hebben wij nog veel meer lekkere (zoete) recepten in petto! Maak bijvoorbeeld eens pompoen cupcakes of spookjes cupcakes. Voor het avondeten serveer je een pan met Halloween Pompoensoep of maak Heksenhaar Pasta. En als toetje zijn deze mini chocolade kerkhofjes een aanrader. En sluit de avond af met Monster Vingers koekjes voor bij de thee/koffie.

Print

Recept: Halloween Cheesecake (no-bake)

recept halloween cheesecake © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze no-bake cheesecak hoeft niet gebakken te worden, maar stijft op in de koelkast! Speciaal voor halloween is dit een standaard cheesecake met een vleugje citroen en vanille. Afgetopt met een chocolade spinnenweb!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 3 hours 20 minutes
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Taarten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram Bastogne koeken
  • 250 gram boter
  • 500 gram roomkaas
  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram)
  • 4 eetlepels citroensap (vers, niet uit een flesje)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml slagroom
  • zakje Klopfix
  • Chocolade stiften (bijv. van Dr. Oetker)
  • Plastic spinnetjes ter decoratie

Extra:

  • Springvorm van 24cm doorsnede
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • keukenmixer
  • koelkast

Instructions

  1. Bekleed de bodem en de opstaande rand van de springvorm met bakpapier.
  2.  Verkruimel de Bastogne koeken in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Zet het vuur uit en giet de kruimels bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en vorm een opstaande rand. Druk de bodem en rand goed aan met een spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem te laten uitharden en afkoelen.Halloween Cheesecake 2-001
  3. Klop de roomkaas zacht met de handmixer op medium snelheid. Giet hier beetje bij beetje de gecondenseerde melk bij, en blijf kloppen. Gebruik een spatel om de zijkanten van de kom steeds schoon te schrapen. Klop op het laatst de citroensap en vanille extract er doorheen.
  4. Klop in een separate kom de slagroom stijf met het zakje klopfix. Spatel dit vervolgens luchtig door het roomkaas mengsel.
  5. Giet de vulling boven op de kruimelbodem en gebruik de spatel om deze goed te verdelen en zachtjes aan te drukken. Bedek de springvorm met folie en laat de no-bake cheesecake minstens 3 uur (maar het liefst de hele nacht) opstijven in de koelkast.
  6. Vlak voor het serveren gebruik je de chocoladestiften om een spinnenweb te tekenen en plaats her en der een plastic spinnetje op de Halloween Cheesecake.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept halloween cheesecake © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze no bake Halloween cheesecake met chocolade spinnenweb wilt gaan maken!

Category: Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, Bastogne koeken, cheesecake, chocolade, citroen, gecondenseerde melk, Halloween, koeken, Martha Stewart, no-bake, roomkaas, slagroom, spinnetjes, springvorm, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Spookjes Cupcakes met Chocolade
Volgend bericht: Fotodagboek Oktober 2013 »

Lees Interacties

Reacties

  1. thefourohseven

    28 november 2013 om 8:26 pm

    uuuh. ik kende de no bake nutella cheesecake. maar deze moet ik ook gaan proberen

    Beantwoorden
  2. thefourohseven

    28 november 2013 om 9:26 pm

    uuuh. ik kende de no bake nutella cheesecake. maar deze moet ik ook gaan proberen

    Beantwoorden
  3. Samantha

    27 oktober 2014 om 2:55 pm

    Ziet er super leuk uit! Ik wil hem ook gaan maken… wat voor roomkaas gebruik je? Monchou?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 oktober 2014 om 3:20 pm

      Dank je wel! Ik heb deze taart met Philadelphia roomkaas gemaakt (niet de light variant) gemaakt.
      Succes!

      Beantwoorden
      • brigtte

        29 oktober 2014 om 12:03 pm

        Ik ben de taart nu aan het maken, de bodem staat nu af te koelen in de koelkast. De zijkanten zijn niet hoog genoeg heb ik gemerkt, kon niet goed uitsmeren en het brokkelt er hier en daar af… Ik heb voor de vulling monchou, daar kan het toch ook mee? De Philadelphia roomkaas was er niet in naturel.

      • Betina Oostveen

        29 oktober 2014 om 12:06 pm

        Hi Brigitte,

        uiteraard kan het ook met Mon Chou! Ik vond de bodem vorig jaar ook een beetje aan de ‘magere’ kant, maar ik ga dit weekend experimenteren met meer koekjes. kijken of het dan beter wordt.

  4. Sien Verbeeck

    31 oktober 2014 om 9:52 pm

    Ik, Sien 12 jaar, heb uw recept tot op de letter gevolgd,…..
    Na meer dan 5 uur in de ijskast liep mijn taart gewoon uit over de tafel,………
    Daar ging mijn halloweentaart,…
    Ik denk dat ik volgende keer misschien toch iets anders ga proberen
    Succes aan alle andere,…

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 november 2014 om 12:44 pm

      Hi Sien,

      Wat leuk om te horen dat je deze taart ook hebt gemaakt, en ik vind het erg jammer om te horen dat deze mislukt is. Wij hebben deze taart namelijk ook zelf gemaakt, en hadden geen probleem ermee. Ik zal hem binnenkort nog eens zelf maken en kijken wat wij beter of anders kunnen doen. Hartelijk dank voor het terugkoppelen.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  5. Samantha

    31 oktober 2014 om 11:34 pm

    Ik vond de bodem prima! Alleen was de cheesecake zelf nogal slap. Ik kon niet echt puntjes snijden.. Meer hoopjes. Maargoed, evengoed genoten met m’n collega’s. Iedereen zat propje vol al met een mini stukje.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 november 2014 om 12:46 pm

      Hi Samantha goed om te horen.
      Ik zag ook al een berichtje dat de taart bij iemand anders is ‘ uitgelopen’ veel te zacht dus. We gaan even tweaken in de test keuken om te kijken of we deze nog ‘ steviger’ kunnen maken. Ben wel blij dat jullie er van genoten hebben 😉
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  6. Gerdi

    30 oktober 2016 om 11:28 am

    Hallo Betty,

    Gisteren deze taart gemaakt en hij was superlekker! Hij was ook goed stevig, dus geen problemen met hoopjes of uitlopen. Het klinkt alsof Sien gewone melk heeft gebruikt ipv gecondenseerde melk. Ik heb wel de hoeveelheid roomkaas aangepast, want ik zag in het recept van Martha Stewart dat ze 450 gram roomkaas gebruikt. 800 gram leek me wat veel. Mijn ervaring is wel dat monchou de meest stevige taart geeft, de goedkopie roomkaas bevat meer water.

    Beantwoorden
  7. Mischa

    3 november 2019 om 7:06 pm

    Bedankt voor recept. Ik heb deze taart gemaakt en kreeg veel complimenten. Het was erg lekker en mooi, maar de vulling wat iets te slapjes. Heb je een tip voor de volgende keer?

    Beantwoorden
  8. Tom

    31 oktober 2023 om 4:53 pm

    Inderdaad, hier ook lekker qua smaak – zeker de koek – maar veel te slap.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee