Binnenkort is het zo ver! Halloween én mijn verjaardag, samen op één en dezelfde dag! En om dat te vieren heb ik een heerlijke Halloween cheesecake gemaakt. Het is deze keer een no-bake cheesecake: deze hoeft niet gebakken te worden, maar stijft op in de koelkast.
Halloween Cheesecake met spinnenweb
Het recept voor deze Halloween Cheesecake is afgeleid van een ‘no-bake’ cheesecake van Martha Stewart. En speciaal voor Halloween decoreerde ik deze taart met een spinnenweb van chocolade en plastic spinnetjes! Tegenwoordig kun je namelijk heel handige ‘chocolade stiften’ kopen in de supermarkt. Tip: geef de kids elk zo’n stift en laat hen de taart decoreren! Deze Halloween cheesecake met spinnenweb is niet voor niets een van 0nze favoriete recepten voor Halloween!
Nog meer Halloween Recepten
Voor de Halloween liefhebbers, hebben wij nog veel meer lekkere (zoete) recepten in petto! Maak bijvoorbeeld eens pompoen cupcakes of spookjes cupcakes. Voor het avondeten serveer je een pan met Halloween Pompoensoep of maak Heksenhaar Pasta. En als toetje zijn deze mini chocolade kerkhofjes een aanrader. En sluit de avond af met Monster Vingers koekjes voor bij de thee/koffie.
PrintRecept: Halloween Cheesecake (no-bake)
Deze no-bake cheesecak hoeft niet gebakken te worden, maar stijft op in de koelkast! Speciaal voor halloween is dit een standaard cheesecake met een vleugje citroen en vanille. Afgetopt met een chocolade spinnenweb!
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 3 hours 20 minutes
- Yield: 12 personen 1x
- Category: Taarten
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 500 gram Bastogne koeken
- 250 gram boter
- 500 gram roomkaas
- 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram)
- 4 eetlepels citroensap (vers, niet uit een flesje)
- 1 theelepel vanille extract
- 250 ml slagroom
- zakje Klopfix
- Chocolade stiften (bijv. van Dr. Oetker)
- Plastic spinnetjes ter decoratie
Extra:
- Springvorm van 24cm doorsnede
- bakpapier
- keukenmachine
- keukenmixer
- koelkast
Instructions
- Bekleed de bodem en de opstaande rand van de springvorm met bakpapier.
- Verkruimel de Bastogne koeken in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Zet het vuur uit en giet de kruimels bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en vorm een opstaande rand. Druk de bodem en rand goed aan met een spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem te laten uitharden en afkoelen.
- Klop de roomkaas zacht met de handmixer op medium snelheid. Giet hier beetje bij beetje de gecondenseerde melk bij, en blijf kloppen. Gebruik een spatel om de zijkanten van de kom steeds schoon te schrapen. Klop op het laatst de citroensap en vanille extract er doorheen.
- Klop in een separate kom de slagroom stijf met het zakje klopfix. Spatel dit vervolgens luchtig door het roomkaas mengsel.
- Giet de vulling boven op de kruimelbodem en gebruik de spatel om deze goed te verdelen en zachtjes aan te drukken. Bedek de springvorm met folie en laat de no-bake cheesecake minstens 3 uur (maar het liefst de hele nacht) opstijven in de koelkast.
- Vlak voor het serveren gebruik je de chocoladestiften om een spinnenweb te tekenen en plaats her en der een plastic spinnetje op de Halloween Cheesecake.
Happy Halloween!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze no bake Halloween cheesecake met chocolade spinnenweb wilt gaan maken!
thefourohseven
uuuh. ik kende de no bake nutella cheesecake. maar deze moet ik ook gaan proberen
thefourohseven
uuuh. ik kende de no bake nutella cheesecake. maar deze moet ik ook gaan proberen
Samantha
Ziet er super leuk uit! Ik wil hem ook gaan maken… wat voor roomkaas gebruik je? Monchou?
Betina Oostveen
Dank je wel! Ik heb deze taart met Philadelphia roomkaas gemaakt (niet de light variant) gemaakt.
Succes!
brigtte
Ik ben de taart nu aan het maken, de bodem staat nu af te koelen in de koelkast. De zijkanten zijn niet hoog genoeg heb ik gemerkt, kon niet goed uitsmeren en het brokkelt er hier en daar af… Ik heb voor de vulling monchou, daar kan het toch ook mee? De Philadelphia roomkaas was er niet in naturel.
Betina Oostveen
Hi Brigitte,
uiteraard kan het ook met Mon Chou! Ik vond de bodem vorig jaar ook een beetje aan de ‘magere’ kant, maar ik ga dit weekend experimenteren met meer koekjes. kijken of het dan beter wordt.
Sien Verbeeck
Ik, Sien 12 jaar, heb uw recept tot op de letter gevolgd,…..
Na meer dan 5 uur in de ijskast liep mijn taart gewoon uit over de tafel,………
Daar ging mijn halloweentaart,…
Ik denk dat ik volgende keer misschien toch iets anders ga proberen
Succes aan alle andere,…
Betina Oostveen
Hi Sien,
Wat leuk om te horen dat je deze taart ook hebt gemaakt, en ik vind het erg jammer om te horen dat deze mislukt is. Wij hebben deze taart namelijk ook zelf gemaakt, en hadden geen probleem ermee. Ik zal hem binnenkort nog eens zelf maken en kijken wat wij beter of anders kunnen doen. Hartelijk dank voor het terugkoppelen.
Groetjes, Betty
Samantha
Ik vond de bodem prima! Alleen was de cheesecake zelf nogal slap. Ik kon niet echt puntjes snijden.. Meer hoopjes. Maargoed, evengoed genoten met m’n collega’s. Iedereen zat propje vol al met een mini stukje.
Betina Oostveen
Hi Samantha goed om te horen.
Ik zag ook al een berichtje dat de taart bij iemand anders is ‘ uitgelopen’ veel te zacht dus. We gaan even tweaken in de test keuken om te kijken of we deze nog ‘ steviger’ kunnen maken. Ben wel blij dat jullie er van genoten hebben 😉
Groetjes, Betty
Gerdi
Hallo Betty,
Gisteren deze taart gemaakt en hij was superlekker! Hij was ook goed stevig, dus geen problemen met hoopjes of uitlopen. Het klinkt alsof Sien gewone melk heeft gebruikt ipv gecondenseerde melk. Ik heb wel de hoeveelheid roomkaas aangepast, want ik zag in het recept van Martha Stewart dat ze 450 gram roomkaas gebruikt. 800 gram leek me wat veel. Mijn ervaring is wel dat monchou de meest stevige taart geeft, de goedkopie roomkaas bevat meer water.
Mischa
Bedankt voor recept. Ik heb deze taart gemaakt en kreeg veel complimenten. Het was erg lekker en mooi, maar de vulling wat iets te slapjes. Heb je een tip voor de volgende keer?
Tom
Inderdaad, hier ook lekker qua smaak – zeker de koek – maar veel te slap.