• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Groente lasagne met courgette en aubergine

Groente lasagne met courgette en aubergine

25 januari 2016 Door Betina Oostveen 10 Reacties

Jump to Recipe

De maand Januari staat natuurlijk bol van de goed voornemens en immers ook bij mij zelf. In een poging weer gezonder te eten besloot ik om een gezonde groente lasagne met courgette en aubergine te maken. Het resultaat is een overheerlijke vegetarische lasagne geworden die iedereen eigenlijk wel lekker vind. Ondanks de overdosis aan groente.

Lasagne met courgette ipv pasta

We weten het allemaal: in 2016 zouden we minder vlees en juist meer groente moeten eten. Dat is gewoonweg beter voor je. Dus als ik zin heb in lasagne en er achter kom dat er geen lasagne velletje meer in huis te bekennen is,  want hallo glutengevoelig buikje.. Dan besluit ik maar om simpelweg plakken courgette en aubergine te gebruiken in plaats van een lasagnevel. Deze groente lasagne met courgette en aubergine is dus simpelweg een opeenstapeling van gegrilde plakken courgette en aubergine, afgewisseld met een tomatensaus en mozzarella kaas, om de smaken bij elkaar te binden. En de kaas geeft tevens die heerlijke ‘chewy‘  smaak, zoals je bij een lasagne mag verwachten.

groente lasagne met courgette en aubergine

Glutenvrije en Vegetarische Lasagne

Dat deze groente lasagne met courgette vervolgens bestempeld kan worden als vegetarisch hoofdgerecht, glutenvrij en voedselzandloper proof, is alleen maar mooi mee genomen. Wat is het toch lekker als een goed voornemen zo heerlijk uitpakt! En mocht je echt niet zonder een stukje vlees kunnen? Bak dan ongeveer 150 gram (runder)gehakt rul, met de ui en knoflook. Je krijgt dan ook een extra vullende groente lasagne en dan is het gerecht ook meteen goed geschikt voor een Low Carbs dieet.

Print

Review: Groente lasagne met courgette en aubergine recept

recept groente lasagna met courgette en aubergine © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 3 reviews

De maand Januari staat natuurlijk bol van de goed voornemens en immers ook bij mij zelf. In een poging weer gezonder te eten besloot ik om een gezonde groente lasagne met courgette en aubergine te maken. Het resultaat is een overheerlijke vegetarische lasagne geworden die iedereen eigenlijk wel lekker vind. Ondanks de overdosis aan groente.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 courgette,
  • 1 aubergine,
  • 1 grote ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1/2 rode paprika,
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram),
  • 1 eetlepel tomatenpuree,
  • 200 gram verse spinazie,
  • 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden,
  • 1/8 theelepel gedroogde chilli’s
  • 200 gram mozzarella, in stukjes gescheurd.
  • Peper & zout,
  • olijfolie.

Extra:

  • Oven,
  • bakplaat met bakpapier.
  • Ovenschaal 20/30 cm
  • grote braadpan of hapjespan.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (175 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder de steel van de aubergine en courgette en snijd deze in de lengte in plakken van max 0.5 cm dik. Verdeel de plakken courgette en aubergine over de bakplaat en kwast deze in met een beetje olijfolie. Rooster de plakken gedurende 10 minuten in de oven en laat daarna een beetje afkoelen.
  2. Ondertussen pel en snipper je de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook glazig, voeg de paprika toe en laat 1 minuut meebakken. Giet de tomaten uit blik erbij en stamp eventueel een beetje kapot met een pureestamper. Tot slot nog de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toevoegen en breng de tomatensaus al roerende aan de kook. Laat de saus zo’n 15 minuten doorkoken.
  3. Voeg de verse spinazie toe en roerbak deze mee in de saus. Door de warmte zal de spinazie vanzelf slinken. Breng de tomatensaus enkel nog op smaak met peper en zout.groente lasagna met courgette en aubergine
  4. Nu ga je de groente lasagne met courgette bouwen: Vet de ovenschaal lichtjes in met olie en verdeel een lepel saus over de bodem. Verdeel hier wat plakken courgette of aubergine overheen, vervolgens 2-3 lepels saus en top af met mozzarella. Dit dek je vervolgens af met nog een laag plakken courgette aubergine, vervolgens weer de saus en daarna de mozzarella. Ga zo door tot je alles verbruikt hebt en sluit af met een laatste beetje mozzarella bovenop.
  5. Stop de lasagne met courgette in de oven en bak af in circa 30 minuten. Laat de lasagne een paar minuten koelen alvorens je deze gaat aansnijden en serveren.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

BEWAARTIP: Heb je lasagne met courgette over? Laat deze helemaal afkoelen op het aanrecht en bewaar nog max. 2 dagen in de koelkast. Stop de schaal gewoon weer terug in de oven om de afgekoelde lasagne op te warmen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

groente lasagne met courgette en aubergine

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, courgette, Glutenvrij, knoflook, Low Carb, mozzarella, oven, Paprika, spinazie, tomaten, uien, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « MaMa Kelly – Den Haag
Volgend bericht: Van XL naar S – kookboek (Mieke Kosters) »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

recepten voor halloween

Vier de Griezeligste maand van het jaar met deze Halloween Recepten

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#POMPOEN

recepten met pompoen

het is het seizoen van de pompoen!

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept pompoen pasteitjes harry potter © bettyskitchen.nl

Pompoen Pasteitjes – uit de Kookschool voor Potterheads kookboek

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept chocolade kikkers harry potter © bettyskitchen.nl

Chocolade Kikkers voor de Harry Potter fans

recept halloween kaasje uit de oven © bettyskitchen.nl

Halloween Kaasje uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept mediterraanse traybake met orzo en worst © bettyskitchen.nl

Mediterraanse Traybake met Orzo en Worst

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in