• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Smoothie Recepten / Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer)

Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer)

29 april 2015 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Afgelopen week kwam deze Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer) al een aantal keer voorbij op de blog. Het is een van mijn favoriete detox drankjes en een goed alternatief voor een kopje koffie.

Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer)

Hoewel je ook groente/fruit juices in de blender kunt maken, heeft het juicen van de ingrediënten een groot bijkomend voordeel: de vitamientjes worden super snel opgenomen door het lichaam.  En dat kun je tijdens een detox kuur maar al te goed gebruiken.

Groente-, en fruitsap maken

Dankzij een goed juice apparaat maak je heel envoudig zelf groent-, en fruitsap. Deze grote hoeveelheid groente en fruit kun je dan heel gemakkelijk in een keer opdrinken. Mocht je een hele berg groente en fruit enkel in een blender stoppen, dan zal je een halve dag nodig hebben om dit sapje inclusief alle pulp en vezels weg te kunnen kauwen en opdrinken.

Groene Detox Juice maken

Uiteraard zit deze Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer) boordevol vitamientjes en krijg je er een heerlijk fris groen tintje bij! Het recept is afkomstig van Detox Coach Jaqueline van Lieshout. Dankzij haar boeken ben ik groot fan van detoxen geworden en heb ik weer een hoop geleerd over het lichaam ontgiften. Uiteraard deel ik deze favoriete groene detox juice ook met jullie! En als je deze lekker vind, probeer dan ook eens deze Rode Detox Juice.

Detox Juice invriezen

Ik maak meestal op zondag een flinke batch voor de komende week. Hiervoor heb ik dan ook een hele voorraad met jampotjes en glazen flesjes van 250 – 300 ml. De gehele batch Glass of Fresh Juice verdeel ik hierover, dop er op en gewoon invriezen.

Print

Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer)

Glass of Fresh Juice (Detox Tip!)
Print Recipe
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 8 porties 1x
  • Category: Detox Juices

Ingredients

Scale

(Voor circa 2.5 L – goed voor zo’n 8 porties)

  • 1 grote zak spinazie (ca 600 gram),
  • 1 bos bleekselderij stengels,
  • 10 granny Smith Appels,
  • bosje verse peterselie  (ca 20 gram),
  • 3 geschilde limoenen,
  • 2 geschilde citroenen,
  • 1–2  komkommers,
  • flink stuk gember (bijv. 2-3 duimpjes).

Extra:

  • Sapcentrifuge (bijvoorbeeld deze Novis Vita Juicer of Phillips Juicer)

 

Instructions

 

  1. Haal alle ingrediënten door de sapcentrifuge. Schenk over in een grote kom en roer even goed door. Verdeel daarna de juice over alle flessen/jam potjes of bakjes.
  2. Een portie kun je op de bereidings dag in de koelkast bewaren of dus meteen nuttigen. De andere porties zou ik invriezen voor later in de week (of maand). Niet vergeten het potje met juice een avond van te voren uit de vriezer te halen en in de koelkast te laten ontdooien.
  3. Deze groene detox juice is koud het allerlekkerst!

Drink smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer)

 

Category: Smoothie Recepten Tags: Appels, bleekselderij, citroen, detox, detox recepten, gember, komkommer, limoen, peterselie, spinazie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Eetdagboek Week 17 (#bikinibodychallenge2015)
Volgend bericht: Fotodagboek April 2015 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emma

    29 april 2015 om 10:54 am

    Ahh, heel lekker lijkt me die!

    Beantwoorden
  2. Annemiek

    29 april 2015 om 1:13 pm

    Geweldig recept
    Dankjewel

    Kan dit ook in een blender?

    Beantwoorden
    • sanne

      29 april 2015 om 3:27 pm

      Dat zou ik ook wel willen weten!

      Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 april 2015 om 4:49 pm

      Goede middag Annemiek,
      het kan, maar …

      Een juicer perst enkel de sappen uit de ingredienten en de pulp gooi je weg. Daarom wordt de juice ook snel opgenomen door het lichaam, want je drinkt het als water, geeft het direct voedingstoffen en is makelijk verteerbaar.
      Bij het blenden krijg je wel alle stoffen binnen, net zoals je elk item op zich zou kauwen en opeten. Maar dan heeft je lichaam ook meer moeite met de opname ervan.
      Juicen is dus ideaal voor harde groente en fruit. En de smoothies (in de blender) kun je het beste toepassen op zacht fruit en groente.

      Probeer het gerust, zou ik zeggen, of vergelijk het verschil
      Succes!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in