• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Inspiratie / Kookboeken & Tijdschriften / In 28 dagen van gifbelt naar tempel

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

30 juli 2013 Door Betina Oostveen 2 Comments

Afgelopen maand stond bij mij in het teken van detoxen en ontgiften. Omdat het voor mij de allereerste keer was, had ik hier natuurlijk wel wat hulp en richtlijnen bij nodig, en die kreeg ik in de vorm van het boek: In 28 dagen van gifbelt naar tempel.

Jacqueline van Lieshout is een detox-coach en schrijfster van het boek: In 28 dagen van gifbelt naar tempel. Hierin beschrijft zij wat detoxen inhoud,en leert zij ons over bepaalde voedingsmiddelen, en waarom je deze beter kunt laten staan.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

De stappen zijn simpel te volgen, met telkens een paar voorbeeld recepten per week. Daarnaast stimulieert het boek je ook om na te denken over je keuzes en leer je zo heel gemakkelijk zelf je uitgebalanceerde menu’s samen te stellen. Mocht je hier meer inspiratie willen opdoen dan kun je uiteraard ook een kijkje nemen bij mijn persoonlijke detox dagboeken.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Wat mag je wel of niet eten tijdens een 28 dagen detox?

Het meest belangrijke is dat je bepaalde voedingsmiddelen volkomen schrapt uit je menu’s:

  • Geen gluten (brood, rogge, gerst, pasta, etc)
  • Geen producten met gist (brood, pizza etc)
  • Geen geraffineerde suikers
  • Geen zuivelproducten gemaakt van koemelk
  • Geen caffeine (koffie, sigaretten, thee, chocolade)
  • Geen vlees en gevogelte
  • Geen alcohol.

Dat neemt niet weg dat er een heel scala aan producten overblijft die je wél mag eten:

  • Heel veel groente
  • Fruit
  • Glutenvrije producten ( zoals rijst of quinoa)
  • Peulvruchten  (zoals kikkererwten, linzen etc)
  • Zuivelproducten van geitenmelk of vervang door bijv. amandelmelk.
  • Vette vis
  • Noten (maar het liefst geen pinda’s)
  • Pitjes en zaden (lekker door de yoghurt)
  • Kiemplantjes (zoals alfalfa, of tuinkers)
  • Water, kruidenthee en verse groente- of fruitsappen.

Je kunt ook meer lezen over de basics van detoxen op de website: Detox-coach.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel
  • Makkelijk en overzichtelijk boek, met heldere beschrijving van hoe te detoxen.
  • De recepten en voorbeeldmenu’s geven veel inspiratie om deze detox te kunnen starten.
  • De ‘Glass of Fresh’ en ‘Glass of Strenght’ juices uit dit boek zijn persoonlijke favorieten geworden, en heb ik nu dus standaard in de vriezer liggen. (Dit is mijn ‘koffie’ in de morgen geworden.)
  • Daarnaast is het resultaat van 4 weken detoxen duidelijk voelbaar en zichtbaar bij mij. 
In 28 dagen van gifbelt naar tempel
  • Het voorbereiden van bepaalde recepten gaat wel wat tijd in zitten. Je zult dus echt een dagdeel per week moeten opofferen om boodschappen te doen, en batches juice te maken etc.
  • Daarnaast kun je een behoorlijke ‘klap’  krijgen van het detoxen. Mijn tweede week was een complete hel, maar de week daarna voelde ik mij top! Dus geef zeker niet op, maar zet door!

 

Verkoopinformatie:

  • Titel:  In 28 dagen van gifbelt naar tempel
  • Auteur: Jacqueline van Lieshout
  • Uitgever: AnkhHermes
  • ISBN: 978 90 202 08450
  • Te koop bij Bol.com  (let op: nieuwe druk + cover)

Category: Kookboeken & Tijdschriften Tags: detox, gezond, review

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Detox Dag 28
Next Post: Fotodagboek Juli 2013 »

Reader Interactions

Comments

  1. Simone

    1 augustus 2013 at 6:41 am

    Geen koffie…. Jee, ik denk niet dat ik Tom dan zover had gekregen om mee te doen…:) Mijn whole30 is niet zo heel erg anders als dit met uitzondering van vlees en koffie geloof ik. Ben pas op dag 11 dus nog even te gaan!

    Beantwoorden
  2. Detox Dieet

    8 mei 2018 at 12:47 pm

    En ik dus altijd maar pinda’s eten, bedankt voor de tip!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee