Voor wie geen genoegen kan krijgen van pindakaas, heb ik een heerlijk ontbijtrecept voor jullie. Ga lekker ontbijten met homemade granola met pindakaas! Ik ben immers groot fan van bakplaten vol granola te maken en een variant met pindakaas ontbrak nog op onze ontbijttafel. Strooi een paar lepels granola met pindakaas over de yoghurt of kwark en geniet van een lekker zoute-pinda’s, afgewisseld met zoete rozijnen en gojibessen.
Granola met pindakaas snack
Vers gebakken granola verkruimel ik met de hand tot bitesize stukjes en dat maakt dat deze pindakaas met granola ook een heerlijk snack of tussendoortje is. In plaats van een zakje chips, kun je ook een klein handje granola met pindakaas eten. Lekker crunchy, soms zelfs chewy, maar bovenal heerlijk van smaak. Probeer het zelf ook eens zo uit het vuistje.
Nog meer Granola recepten
Ben jij, net als ik, grote fan van zelf granola recepten maken? Check dan ook deze Tropical Granola met banaan en kokos en de Marrakech Granola met abrikozen en pistache. Tijdens de koude wintermaanden is deze Granola met appel en cranberry ook zeker een aanrader!
PrintRecept: Granola met pindakaas
Voor wie geen genoegen kan krijgen van pindakaas, heb ik een heerlijk ontbijtrecept voor jullie. Ga lekker ontbijten met homemade granola met pindakaas! Ik ben immers groot fan van bakplaten vol granola te maken en een variant met pindakaas ontbrak nog op onze ontbijttafel. Strooi een paar lepels granola met pindakaas over de yoghurt of kwark en geniet van een lekker zoute-pinda’s, afgewisseld met zoete rozijnen en gojibessen.
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 1 pot 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 175 gram havermout vlokken,
- 75 gram amandelen, grof gehakt,
- 60 gram rozijnen,
- 25 gram gojibessen,
- 25 gram pompoen-, en/of zonnebloempitten,
- 4 eetlepels (gebroken) lijnzaad,
- 100 gram pindakaas,
- 50 gram honing,
- 30 gram kokosolie,
- 1/2 theelepel kaneel.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160 graden – 145 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
- Meng in een grote kom de havermout, amandelen, rozijnen, gojibessen, pompoenpitten en lijnzaad door elkaar.
- Verhit een steelpannetje op middelmatig vuur met de pindakaas met de honing, honing, kokosolie en kaneel. Breng smeltend tegen de kook aan en giet vervolgens bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is in pindakaas.
- Spreid uit op de bakplaat en gebruik een spatel om licht aan te drukken. Stop de plak in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten af. Laat hierna afkoelen op de bakplaat en verkruimel de granola met pindakaas. Mits bewaard in een afgesloten pot, is deze granola gerust twee weken houdbaar.
Eet smakelijk!
Joseph
Wat leuk om het zelf te maken en wat klinkt dit lekker!!