• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Gnocchi met gehakt en tomatensaus

Gnocchi met gehakt en tomatensaus

12 juni 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Met een paar goede basisproducten in de voorraadkast en koelkast zet je in een handomdraai een gezonde en vullende maaltijd op tafel. Zo ook met dit recept voor gnocchi met gehakt en tomatensaus. Op en top Italiaans en lekker snel klaar na een lange werkdag!

Gnocchi met gehakt en tomaten saus

In mijn voorraadkast zul je steevast blikken gepelde tomaten, flessen passata , tomatenpuree, ‘tomato frito’ en tomatensauzen vinden. Het zijn namelijk hele goede basics voor het maken van gerechten, sauzen en soepen uit bijvoorbeeld de Italiaanse keuken. Een van mijn favorieten is ‘Tomato Frito’ een gepureerde tomatensaus met een vleugje ui en knoflook die als basisingrediënt kan worden gebruik, of een reeds kant-en-klare pastasaus van tomaten, uien, knoflook en kruiden om de bereidingstijd van een gerecht je versnellen. Probeer het gerust eens uit en maak dan bijvoorbeeld dit snelle recept voor gnocchi met gehakt en tomatensaus. Die is zo lekker namelijk!

gnocchi met gehakt en tomatensaus © bettysktichen.nl

Nog meer lekkere recepten met gnocchi

Kun jij ook geen genoegen krijgen van die heerlijke kleine deegkussentjes? Gnocchi leent zich uitstekend voor vegetarische en vleesgerechten. Met name in combinatie met een tomatensaus vind ik ze heel lekker. Naast onderstaand recept voor gnocchi met gehakt en tomatensaus kan ik je ook zeer zeker een van deze lekkere recepten met gnocchi aanbevelen!

  • Vegetarische spruitjes schotel met gnocchi 
  • Ovenschotel van kip met gnocchi en groenten
  • Gnocchi met salami en courgette
  • Romige gnocchisoep met champignons
  • Vegetarische ‘pulled mushrooms’ met gnocchi
  • Gnocchi met paddenstoelen en roomsaus

Print

Recept: Gnocchi met gehakt en tomatensaus

gnocchi met gehakt en tomatensaus © bettysktichen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijke makkelijke maaltijd voor elke dag! Deze gnocchi met gehakt en tomatensaus is een op en top Italiaans recept om van te smullen! Maak het jezelf makkelijk en ga voor een ‘tomato frito’ zodat je dit recept in slechts een handomdraai maakt en op tafel zet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram gram rundergehakt
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 1 pot tomatensaus (400 ml)
  • 1 grote pot gesneden bladspinazie (a 630 gram)
  • 500 gram gnocchi
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas (optioneel)

Instructions

  1. Zet als eerste een pan water voor het koken van de gnocchi op. Voeg hier een snufje zout aan toe.
  2. Verwarm een hapjespan met een scheutje olie. Bak hierin het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper. 
  3. Voeg ui en bleekselderij toe aan het gehakt en bak deze mee tot de ui zacht is (ca 3-4 minuten). Schenk de inhoud van de pot tomato frito erbij en roer het geheel goed door. Laat 1 minuut mee verwarmen op middelmatig vuur. 
  4. Schep de gehakte spinazie erbij en warm deze 1-2 minuten op in de saus (niet laten doorkoken).
  5. Ondertussen voeg je de gnocchi toe aan de pan met water en kook je deze gaar. Mijn gnocchi heeft slechts 2 minuten hiervoor nodig. Giet daarna de gnocchi af door een bolzeef en voeg direct toe aan de tomaten-gehaktsaus.
  6. Roer het geheel goed door en laat 1 minuut zachtjes door verwarmen. Serveer direct. Aan tafel kun je er ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas overheen strooien.

Buon appetito!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

gnocchi met gehakt en tomatensaus © bettysktichen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze gnocchi met gehakt en tomatensaus.

gnocchi met gehakt en tomatensaus © bettysktichen.nl

Category: Vlees Recepten Tags: basilicum, budget koken, gnocchi, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, Kaas, Parmezaanse kaas, rundergehakt, spinazie, tomaten, tomatensaus, tomato frito, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Gin Tonic – perfect serve – recepten
Volgend bericht: Sinaasappel cake met marmelade »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee