• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Glutenvrije Rabarber Crumble met Havermout

Glutenvrije Rabarber Crumble met Havermout

9 mei 2014 Door Betina Oostveen 9 Reacties

Jump to Recipe

Momenteel is de rabarber helemaal in het seizoen. Deze voorjaars groente leent zicht uitstekend voor het maken van deze glutenvrije rabarber crumble met havermout.

Roze rabarber stengels

Deze week zie ik de wereld zowieso een beetje door een roze bril. Dat heeft natuurlijk te maken met een heerlijk radioprogramma waar ik afgelopen week bij te gast was. En tot overmaat van ramp kwam ik ook nog eens thuis met roze stokjes rabarber.  Aangezien mijn gedachten alleen maar uitgaan naar eten, heb ik het hier natuurlijk over roze rabarber stengels.

De rabarber is op dit moment vol op te verkrijgen, en aangezien ik graag met de seizoenen mee kook, kon natuurlijk een recept met rabarber niet uit blijven. Deze glutenvrije rabarber crumble met havermout en amandelmeel wacht smachtend op je, en kun je gelukkig ‘sinner-free‘ opeten. Check hier sowiezo nog veel meer lekkere rabarber recepten op een rijtje.

Glutenvrije Rabarber Crumble met Havermout

Glutenvrije rabarber crumble maken

Speciaal voor de gevoelige buikjes, of mensen die een voedselzandloper lifestyle hebben, is dit recept voor rabarber crumble dus ook nog eens glutenvrij. En zo gebruik je die havermout ook weer eens voor wat anders als enkel een ontbijtsmoothie of havermoutpap.

Daarnaast gebruik kokosbloesemsuiker in dit recept, omdat je suikerspiegel hier aanzienlijk een stuk minder van zal stijgen, vergeleken met gewone suiker. Maar heb je geen kokosbloesemsuiker in huis, dan kun je dit ook vervangen door (licht)bruine basterd suiker. Maar dan is de rabarber crumble ook niet meer zo vrij van zonden..


Print

Recept: Glutenvrije Rabarber Crumble met Havermout

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Havermout uit de oven is altijd een goed begin van de dag. Deze glutenvrije rabarber crumble kun je dan ook als ontbijt eten, maar is ook een overheerlijk voorjaars dessert!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

 

Ingrediënten:

  • 400 gram rabarber (2-3 flinke stengels),
  • 4 eetlepels water,
  • 40 gram (kokosbloesem) suiker,
  • 1/2 theelepel gemberpoeder.

 

Ingrediënten kruimel-deeg:

  • 100 gram zachte(!) roomboter,
  • 65 gram (kokosbloesem) suiker,
  • snufje zout,
  • 75 gram havermout,
  • 75 gram amandelmeel.

 

Extra:

  • Oven,
  • ovenschaaltje,
  • olie of boter om in te vetten.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 165 hete lucht. Vet een kleine ovenschaal in met wat olie.
  2. Was de rabarber en snijd in stukken van 7-10 cm. Mijn stengels waren zo dik en lang dat deze eerst in de lengte doormidden sneed, en vervolgens elk in 4 stukken. Rangschik de stengels over de bodem van de ingevette ovenschaal. Het liefst strak tegen elkaar, en zo min mogelijk stapelen. Besprekel de rabarber met het water, en strooi hier de kokosbloesemsuiker overheen.
    Glutenvrije Rabarber Crumble met Havermout
  3. Plaats de rabarber in de oven en bak gedurende 10 minuten.  Bestrooi hiernaa met het gemberpoeder en zet een paar minuten apart om af te koelen.
  4. Maak ondertussen het kruimeldeeg: Wrijf de boter met 1 hand zacht en smeuïg. Voeg hier de suiker en zout toe en wrijf het geheel goed door. Voeg hier de havermout en amandelmeel aan toe, en wrijf het geheel tot een korrelig deeg.
    Glutenvrije Rabarber Crumble met Havermout

    Verdeel het kruimeldeeg over de (afgekoelde) rabarber stukjes. Plaats de rabarber crumble in de oven, en bak nog eens 35 minuten. De suiker zal haast een karamelsaus zijn over die licht zure rabarber, en het kruimeldeeg zorgt voor een heerlijke crunch.

  5. Serveer deze glutenvrije rabarber crumble het liefst lauwwarm. De liefhebber kan er zelfs nog een schepje zure room bovenop doen, voor het smaakcontrast.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Glutenvrije Rabarber Crumble met Havermout

Category: Nagerechten, Ontbijt Recepten Tags: amandelmeel, crumble, Glutenvrij, havermout, kokosbloesemsuiker, kruimeltaart, Lente, Nederlandse keuken, rabarber, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Winfrieds Woonkamer – Betty op bezoek bij Radio 6
Volgend bericht: Brasserie Lourens in Leeuwarden (Grand Hotel Post Plaza) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nine

    9 mei 2014 om 8:16 am

    Er staat een klein tikfoutje in de ingrediëntenlijst (2× havermout). 😉
    Kan ik ook havermeel gebruiken in plaats van amandelmeel?
    Dit recept likkt me zooo heerlijk, dankjewel om het te delen, ga ik zeker uittesten!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 mei 2014 om 8:19 am

      Hi Nine,

      dank je wel, het is bij deze aangepast. (ik was blijkbaar nog niet helemaal wakker vanmorgen)
      Uiteraard kun je ook havermeel gebruiken. Misschien moet er dan wel een klein beetje meer boter bij in het deeg, want amandelmeel is natuurlijk iets ‘vettiger’
      Expirimenteer gerust, en laat mij even weten of het gelukt is.
      Groetjes,
      Betty

      Beantwoorden
  2. Daar

    9 mei 2014 om 9:53 am

    Rabarberis altijd goed!! In de delicious. stond laatst een recept waar ze een beetje tijm toevoegden aan het crumbledeeg, dat gaf ook een verrassende smaak. Maar jouw recept ga ik ook gauw proberen nu ze zelfs die suiker en dat amandelmeel bij de AH verkopen.

    Beantwoorden
  3. Andrea - 4pure

    10 mei 2014 om 8:38 am

    Leuk optreden op radio 6! Op dit moment is rabarber natuurlijk helemaal op zijn best. En dat gecombineerd met een crumble lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  4. Sandra

    16 mei 2014 om 10:39 am

    Heerlijk, die crumble! Wij zijn verzot op rabarber… en ik zocht al een poosje naar een leuk alternatief voor mijn met tarwe en geraffineerde suikers vergeven recept van een Zweedse rabarbertaart, maar die hebben we dus nu gevonden, waarvoor dank!
    Persoonlijk snijd ik de rabarber simpelweg in kleine stukjes, ik doe er geen extra suikertjes over en ik zet m ook niet eerst tien minuten in de oven… die zure smaak combineert echt prachtig met je havermout crumble!
    En als extra traktatie hadden wij er nog slagroom bij! (rauwmelkse slagroom, van de bioboer, jawel!) met een klein beetje palmsuiker en een paar theelepels vanille essence er door. Want voor mijn vanillesaus zoek ik ook nog een alternatief 🙂

    Leuke website, mooie recepten! Ik deel ze graag (met vermelding van je website) op mijn pagina!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 mei 2014 om 11:05 am

      Hi Sanda,
      dank je wel, en geniet er lekker van!
      Het recept mag uiteraard gedeeld worden, mits er terug gelinkt wordt naar mijn pagina.
      Onderaan het recept staan diverse ‘sharing’ buttons, waardoor je de post op bijvoorbeeld Facebook kunt plaatsen.

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  5. Ongevera

    28 mei 2014 om 1:59 pm

    Mmm dit recept lijkt me heerlijk! Binnenkort maar eens uitproberen 🙂
    Leuk je te ontmoeten vandaag bij Keizer Culinair! En wat een mooie blog heb je! 😀

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 mei 2014 om 2:08 pm

      Hi Vera, dank je wel, en uiteraard ook leuk jou ontmoet te hebben deze morgen. Ik ga nu eerst even je blog afstruinen 🙂
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  6. Wim baert

    6 september 2014 om 11:51 am

    Ter info: kokosbloesemsuiker is suiker, net zoals bietensuiker. Het is niet omdat dit uit de bloem van de kokospalm komt dat dit gezonder zou zijn. Het bestaat zoals alle suikers voor het merendeel uit…suiker (sucrose, glucose, fructose, sacharose). Je betaalt alleen meer voor de illusie dat het gezonder is. Of je in dit recept dus bietensuiker doet of andere suiker maakt niet uit. Het gebruik van niet geraffineerde suiker zal het iets mineraalrijker maken, maar voor de rest even ongezond.
    Maak je gebruik van een sukervervanger dan heb je het probleem niet…maar het zal niet zo lekker zijn.
    Mijn advies: gebruik “gewone” suiker (de niet geraffineerde soort, smaakt naar mijn gevoel “aardser” en geeft een mooiere kleur) en eet maar de helft van wat je zou willen eten…Dat is met crumble natuurlijk een hele uitdaging 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee