• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Leeuwarden / Brasserie Lourens in Leeuwarden (Grand Hotel Post Plaza)

Brasserie Lourens in Leeuwarden (Grand Hotel Post Plaza)

12 mei 2014 Door Betina Oostveen Reageer

**** Dit restaurant is inmiddels compleet verbouwd. Check hier de review van het nieuwe Grand Cafe en Hotel Post Plaza Leeuwarden. ****

brasserie_lourens_in_leeuwarden_grand_hotel_post_plaza_01Wat heb ik toch een leuk beroep! Als foodblogger ben ik natuurlijk elke dag bezig met eten en het bedenken van o.a. nieuwe recepten. Maar ik vind het ook fijn om af en toe zelf eens goed in de watten gelegd te worden. Niet voor niets struin ik restaurants af naar bijzondere gerechten en uitstekende service. En nu heb ik er weer een favoriet bij in het noorden van ons land. Tijdens Koningsdag was ik namelijk een weekend in Leeuwarden, en heb ik mogen genieten van een bijzonder restaurant in het prachtige viersterren Grand Hotel Post Plaza.  Ik ging namelijk op bezoek bij Brasserie Lourens in Leeuwarden.

Het #twitterdiner in Brasserie Lourens

De chef-kok van Brasserie Lourens is Robert Buurma, een vervent twitteraar, met een grote passie voor (h)eerlijk eten. Zijn wens was om Leeuwarden wat meer op de culinaire kaart te zetten, en samen met zijn keukenbrigade, heeft hij een heus #twitterdiner gehouden voor een aantal foodbloggers en lokale helden met een passie voor goed eten. Zij hebben ons compleet omvergeblazen met heerlijke Friese streekproducten en prachtige kunstwerken op het bord. Elke week bedenkt Robert een nieuw 7 gangen diner, met nieuwe smaken en combinaties.

koningsdag _weekend_in_leeuwarden_12-001

Het Grand Hotel Post Plaza is gevestigd in het oude postkantoor van Leeuwarden, en het pand straalt dan ook luxe uit. In de brasserie kun je dan ook heerlijk vertoeven en je vergapen aan het prachtige plafond en de inrichting. Dit is werkelijk waar een prachtige eetzaal. In de lobby van het hotel klinken de zwoele klanken van een dame achter de piano, en wordt het gehele diner voorzien van live-muziek. Ik voel me dan ook een beetje in een droom die uitkomt.

 

En dit eet je bij Brasserie Lourens in Leeuwarden:

Als eerste kwamen er 3 verschillende amuses op tafel:

brasserie_lourens_in_leeuwarden_grand_hotel_post_plaza_11

  • Een koude bouillon van tomaat en champagne. 
  • een mini-ijshoorntje met olijven ijs, jam van olijven en vergeet me nietjes,  
  • een mousse van knolselderij met een crumble van roggebrood (vooral dat laatste is natuurlijk typisch ‘Fries’)

 

1e gang:

brasserie_lourens_in_leeuwarden_grand_hotel_post_plaza_14

Dit gerecht bestond uit een  ‘lijngevangen’ gerookte paling met olijf, daslook, limoen en daslookpesto. Uiteraard is de paling een waar streekproduct, en zoals je kunt zien krijg je deze als een waar kunstwerk op het bord.

2e gang:

brasserie_lourens_in_leeuwarden_grand_hotel_post_plaza_15

Dit gerecht is een klassier, maar dan anders:  Kip Kerrie, geserveerd met een beetje quinoa, doperwtjes, en een bolletje van een zachtgegaarde eidooier, gerold in maanzaad (zo zacht..).  Het was werkelijk prachtig om te zien hoe een gerecht dat met name bekend is uit de  ‘kant-en-klaar’ hoek, helemaal getransformeerd werd tot een frisse hedendaagse versie.

3e gang:

brasserie_lourens_in_leeuwarden_grand_hotel_post_plaza_16

Je kunt het net niet goed zien, maar deze gang bestond uit een coquille en een stukje zeetong, geserveerd met een witte asperge, schuim van knolselderij en stukjes truffel. Deze zachte smaken waren perfect op elkaar afgestemd.

4e gang:

brasserie_lourens_in_leeuwarden_grand_hotel_post_plaza_17

Dit was zeker een van mijn persoonlijke favorieten: Geschaafde eendelever (heel vettig) gecombineerd met stukjes kwee-appel en gekonfijt fruit (lekker fris). Maar de grootste verrassing was toch wel de knetter-chocolade (net als de knettersnoep van vroeger), dat voor een prachtig contrast en kleine explosies in de mond zorgt.

5e gang:

brasserie_lourens_in_leeuwarden_grand_hotel_post_plaza_18

Dit gerecht werd aan tafel helemaal afgemaakt. Op het bord vind je een fluweelzacht stukje lamsschenkel, met rode biet, groene asperge, pastinaakcréme en merinques van rode biet. Aan tafel werd dit overgoten met een huisgemaakte jus, die zo vol van smaak was, dat ik gerust een litertje mee naar huis wilde nemen.

6e gang:

brasserie_lourens_in_leeuwarden_grand_hotel_post_plaza_19

Dit gerecht was ook zeker een favoriet onder de gasten:  een geitenkaasschuim met abrikoos en een crumble van krentenbrood en amandel.  Dit smolt als het ware op je tong!  Zelfs als je geen geitenkaasliefhebber bent, dan lik je bij dit gerecht je bord nog af.

7e gang:

brasserie_lourens_in_leeuwarden_grand_hotel_post_plaza_20 En dan voor de perfecte afsluiting  volgt uiteraard het toetje!  En dit is weer een weergaloze combinatie:  Drop met kokos!  Haal je hart op aan pannacotta, trekdrop, een kokosmakroon, en dit alles geserveerd met een glaasje zoete Muscat d’Asti met pastis.  Werkelijk waar alle smaakpapillen waren na deze 7 gangen compleet verwend.

 

brasserie_lourens_in_leeuwarden_grand_hotel_post_plaza_21

Na afloop bleven we lekker nog even genieten van koffie, huisgemaakte likeurtjes en friandises als: bonbons, macarons, en nougat. En terwijl ik mijn espresso wegtikte maakte ik mij zorgen voor morgen. Want hoe moeilijk zal het zijn om na deze  geweldige gerechten, vanaf morgen weer ‘normaal’ te gaan eten. Je hebt nou eenmaal luxe paarden, en je hebt .. ehh.. hongerige paarden..

Foodreporter was ook ter plekke en maakte dit filmpje van het #twitterdiner. En uiteraard kom ik zelf ook nog even voorbij:

 

Supertip!  Op de website zag ik dat je een fantastisch arrangement kunt boeken, waarbij je een 6-gangen diner afneemt, en er dan gratis bij mag overnachten in het Grand Hotel Post Plaza (uiteraard in een Comfort Room, meerprijs voor luxere kamers).  Zo kun je dus gerust een wijnarrangement bij het eten boeken (en die wijnen zijn zo goed hier!). En de volgende dag ga je uiteraard Leeuwarden ontdekken en genieten van nog meer moois en lekkers dat deze stad te bieden heeft.

 love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • Prachtig en statig ingericht pand, door de inrichting mag je ook wel wat van het eten verwachten.
  • Elke gang is een waar kunstwerk op het bord, en zelfs de meest klassieke gerechten komen in een nieuw jasje.
  • Er wordt gewerkt met eerlijke, verse en het liefst, streekproducten. Men is trots op hun streek en laat dit graag zien.
  • Met voedsel allergieen en bepaalde voorkeuren wordt uitstekend rekening gehouden. (niet de kunst van het weglaten, zoals bij sommige restaurants het geval is, maar gewoon een compleet nieuwe gang met andere ingrediënten) Hier scoor je punten mee!
  • Het personeel is goed op de hoogte van de gerechten, bijpassende wijnen, en zorgt ervoor dat je niets tekort komt.
  • Naast á la carte, kun je hier een 3-, 5, of 7-gangen diner bestellen, maar ook High Tea.

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Nadeel voor mij was de reisafstand, maar gecombineerd met een weekendje Leeuwarden kom je al een heel eind.
  • Het hotel rekent parkeerkosten op  eigen terrein, maar daarbuiten kun je de auto wellicht in de stad kwijt. Maar dat is dan ook het enige.

Review:    Prijs: € €    Eten: 8.5    Service: 9     Decor: 8.5    Totaal:  Cijfer 8.7

Brasserie Lourens  @
Grand Hotel Post Plaza Leeuwarden
Tweebaksmarkt 25-27, Leeuwarden,
Telefoon: 058- 2159 317 
 www.post-plaza.nl
 
 

Category: Restaurants in Leeuwarden Tags: Grand Hotel Post Plaza, hotel, Leeuwarden, review

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Glutenvrije Rabarber Crumble met Havermout
Volgend bericht: Quiche Lorraine (met spekjes en uien) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in