Print

Recept: Glutenvrije Rabarber Crumble met Havermout

Havermout uit de oven is altijd een goed begin van de dag. Deze glutenvrije rabarber crumble kun je dan ook als ontbijt eten, maar is ook een overheerlijk voorjaars dessert!

Scale

Ingredients

 

Ingrediënten:

 

Ingrediënten kruimel-deeg:

 

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 165 hete lucht. Vet een kleine ovenschaal in met wat olie.
  2. Was de rabarber en snijd in stukken van 7-10 cm. Mijn stengels waren zo dik en lang dat deze eerst in de lengte doormidden sneed, en vervolgens elk in 4 stukken. Rangschik de stengels over de bodem van de ingevette ovenschaal. Het liefst strak tegen elkaar, en zo min mogelijk stapelen. Besprekel de rabarber met het water, en strooi hier de kokosbloesemsuiker overheen.
    Glutenvrije Rabarber Crumble met Havermout
  3. Plaats de rabarber in de oven en bak gedurende 10 minuten.  Bestrooi hiernaa met het gemberpoeder en zet een paar minuten apart om af te koelen.
  4. Maak ondertussen het kruimeldeeg: Wrijf de boter met 1 hand zacht en smeuïg. Voeg hier de suiker en zout toe en wrijf het geheel goed door. Voeg hier de havermout en amandelmeel aan toe, en wrijf het geheel tot een korrelig deeg.
    Glutenvrije Rabarber Crumble met Havermout

    Verdeel het kruimeldeeg over de (afgekoelde) rabarber stukjes. Plaats de rabarber crumble in de oven, en bak nog eens 35 minuten. De suiker zal haast een karamelsaus zijn over die licht zure rabarber, en het kruimeldeeg zorgt voor een heerlijke crunch.

  5. Serveer deze glutenvrije rabarber crumble het liefst lauwwarm. De liefhebber kan er zelfs nog een schepje zure room bovenop doen, voor het smaakcontrast.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: havermout, crumble, oven, rabarber,