• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Gevulde speculaas koeken

Gevulde speculaas koeken

29 november 2013 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Binnenkort is het zover: Pakjesavond! En rond deze tijd van het jaar zijn de chocoladeletters, pepernoten en kruidnoten niet meer weg te denken. En dit is ook de favoriete tijd van het jaar om speculaas en gevulde speculaas koeken te eten.

Gevulde speculaas koeken

Afgelopen week poste ik al een recept voor een gevulde speculaastaart met abrikozen, maar dit recept voor gevulde speculaas koeken is ook mijn favoriet. Het is even een werkje om alle koeken te maken, maar het genieten op den top! Leuk om uit te delen aan kinderen, maar zelf het allerlekkerst genieten met een kopje koffie of Pumpkin Spice Latte. 

Ik gebruikte een uitsteekring van ongeveer 8 cm voor deze koeken. Je kunt gerust kleinere of grotere gevulde speculaas koeken maken. Houd er alleen mee dat er 2 lapjes deeg nodig zijn per koek, en het amandelspijs dient natuurlijk verdeeld te worden over alle koeken.

Recept voor gevulde speculaas koeken:

(Voor 8 stuks)

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem,
  • 150 gram (licht)bruine basterdsuiker,
  • 2 eetlepels speculaas- koek- of pumpkin spice kruiden,
  • mespunt zout
  • 150 gram koude (!) boter, in kleine stukjes,
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eierdooier + 2 hele eieren
  • 300 gram amandelspijs,
  • 27 blanke amandelen.

Extra:

  • oven,
  • (evt. keukenmachine)
  • bakpapier
  • kwastje
  • ronde uitsteekvormpjes van 8 cm doorsnede.

Bereidingstijd: 25 + 1 uur (rusten) + 25 minuten baktijd.

Bereidingswijze gevulde speculaas koeken:

  1. Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, kruiden en een mespunt zout door elkaar. Voeg hier de stukjes koude boter, eierdooier en melk aan toe, en kneed dit snel met één hand tot een samenhangend deeg. (Dit kan ook eventueel in een keukenmachine.)  Vorm een bal van het deeg, druk een beetje plat, en laat verpakt in huishoudfolie ruim 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond tot minstens 5 mm dikte. Steek hier zoveel mogelijk rondjes uit. Pak het overige deeg weer bij elkaar, vorm hier een bal van (niet teveel kneden), rol opnieuw uit en steek hier opnieuw rondjes uit. Ga zo door tot je 16 lapjes deeg hebt  .
  4. Kluts 1 ei in een kommetje en prak dit door het amandelspijs heen. Vorm hier 8 balletjes van, druk een beetje plat en beleg hier 8 lapjes deeg mee.Gevulde speculaas koeken
  5. Dek af met de overige 8 lapjes deeg, vorm een kommetje van je handpalm en druk voorzichtig het bovenste deeglapje aan. Gebruik een vorkje om de zijkanten van de gevulde koeken vast te drukken.
  6. Kluts het laatste ei en bestrijk hier de koeken mee. Druk 3 halve blanke amandelen in elke koek en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hierna de gevulde speculaas koeken goed afkoelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Gevulde speculaas koeken

Category: Koekjes recepten Tags: amandelen, amandelspijs, bloem, boter, eieren, feestdagen, koekjes, melk, pumpkin spice, Sinterklaas, speculaas, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: Cadeaubon van Zalando Koken t.w.v. € 50,-
Volgend bericht: Fotodagboek November 2013 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sjanette van der Sluijs

    5 december 2014 om 4:57 pm

    Hallo Betina, allereerst bedankt voor het recept! Even een vraagje: dat ei door het spijs prakken, is dat om het smeuïger te maken? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 december 2014 om 10:21 pm

      Hi Sjanette,
      dat klopt inderdaad. Doordat het zachter wordt kun je het beter kneden (of balletje van maken) en het maakt het ook smeuig!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee