• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gevulde bol courgette met ricotta en amandelen

Gevulde bol courgette met ricotta en amandelen

30 oktober 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze gevulde bol courgette gevuld met ricotta, tomaat, sjalotten en amandelen. Serveer deze gevulde bol courgette met bijvoorbeeld gebakken aardappels of (verse) pasta erbij en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd om van te smullen!

 Gevulde Bol Courgette uit de oven

Ik zag deze bol courgettes liggen in de supermarkt en raakte meteen geïnspireerd! Dat ziet er natuurlijk hartstikke leuk uit als je ze uitholt en vult. Je kunt dit recept natuurlijk ook maken met gewone of gele courgettes. Dan halveer je ze in de lengte en hol je ze op die manier uit. Gevulde bol courgette heeft dezelfde smaak en voedingsstoffen als gewone courgettes, alleen viel het me op dat er veel grotere pitten in zitten. Die zijn eetbaar, maar ik heb ze er zelf na het uithollen een beetje uitgeplukt want daar ben ik niet zo’n fan van.

Gevulde bol courgette met ricotta en amandelen

Nog meer gevulde groenten

Meer inspiratie voor gevulde groenten waarmee je meteen een feestje op tafel tovert? Eerder maakten we deze Gevulde champignons met broodkruim (uit de oven) en Gevulde paprika met quinoa. Ook aanraders!


Print

Recept: Gevulde bol courgette met ricotta en amandelen

Gevulde bol courgette met ricotta en amandelen
Print Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze gevulde bol courgette gevuld met ricotta, tomaat, sjalotten en amandelen. Serveer deze gevulde bol courgette met bijvoorbeeld gebakken aardappels of (verse) pasta erbij en je hebt een heerlijke vegetarische en low carb maaltijd om van te smullen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 bol courgettes
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 175 gram ricotta kaas
  • 2 el. zongedroogde tomaten (reepjes)
  • 2 el. zwarte olijven (plakjes)
  • Een flinke hand ongebrande en ongezouten amandelen
  • 1 el. Italiaanse kruiden
  • Snuf zout en peper
  • 2 el. olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd het kapje van de bol courgette en hol hem voorzichtig met een lepel uit. Zorg dat je niet door de schil gaat. Het vruchtvlees van de courgette gooi je niet weg, maar snij dit wat fijner en verwijder eventueel de grootste pitten. Als de courgette niet goed rechtop blijft staan snij je een dun plakje van de onderkant. 
  3. Snij ook de sjalotten in dunne, halve ringetjes en pers de knoflook alvast uit. De cherrytomaten snij je in vieren. Als je hele zongedroogde tomaatjes en olijven in huis hebt gehaald snij je deze in dunne reepjes (de tomaat) en plakjes (de olijf). 
  4. Verwarm 1.5 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de sjalotjes en courgette totdat de sjalotjes glazig worden. Roer de knoflook erdoorheen en verwarm nog een minuutjes mee. 
  5. Schep de ricotta los in een kom. Vervolgens roer je de cherrytomaten, amandelen, olijf, zongedroogde tomaat, Italiaanse kruiden en een snuf zout en peper erdoorheen. Als laatste schep je ook het mengsel van courgette, ui en knoflook erdoorheen en vul de courgettes met het mengsel. Druk het kapje er licht op. 
  6. Met een kwastje besmeer je de schil van de courgette met de resterende olijfolie en zet ze op een bakpapiertje voor 20 minuten in het midden van de oven. Als je de gevulde bol courgettes met pasta wilt serveren kun je deze tijdens de oventijd bereiden. 
  7. Je kunt de courgettes het makkelijkst met een tang uit de oven halen. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Gevulde bol courgette met ricotta en amandelen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: amandelen, courgette, hoofdgerecht, Low Carb, Nanda Appelman, olijven, ricotta, vegetarisch, zongedroogde tomaten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Garnalen met avocado en crème fraîche
Volgend bericht: Fotodagboek Oktober 2017 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee