Print

Recept: Gevulde bol courgette met ricotta en amandelen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze gevulde bol courgette gevuld met ricotta, tomaat, sjalotten en amandelen. Serveer deze gevulde bol courgette met bijvoorbeeld gebakken aardappels of (verse) pasta erbij en je hebt een heerlijke vegetarische en low carb maaltijd om van te smullen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 bol courgettes
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 175 gram ricotta kaas
  • 2 el. zongedroogde tomaten (reepjes)
  • 2 el. zwarte olijven (plakjes)
  • Een flinke hand ongebrande en ongezouten amandelen
  • 1 el. Italiaanse kruiden
  • Snuf zout en peper
  • 2 el. olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd het kapje van de bol courgette en hol hem voorzichtig met een lepel uit. Zorg dat je niet door de schil gaat. Het vruchtvlees van de courgette gooi je niet weg, maar snij dit wat fijner en verwijder eventueel de grootste pitten. Als de courgette niet goed rechtop blijft staan snij je een dun plakje van de onderkant. 
  3. Snij ook de sjalotten in dunne, halve ringetjes en pers de knoflook alvast uit. De cherrytomaten snij je in vieren. Als je hele zongedroogde tomaatjes en olijven in huis hebt gehaald snij je deze in dunne reepjes (de tomaat) en plakjes (de olijf). 
  4. Verwarm 1.5 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de sjalotjes en courgette totdat de sjalotjes glazig worden. Roer de knoflook erdoorheen en verwarm nog een minuutjes mee. 
  5. Schep de ricotta los in een kom. Vervolgens roer je de cherrytomaten, amandelen, olijf, zongedroogde tomaat, Italiaanse kruiden en een snuf zout en peper erdoorheen. Als laatste schep je ook het mengsel van courgette, ui en knoflook erdoorheen en vul de courgettes met het mengsel. Druk het kapje er licht op. 
  6. Met een kwastje besmeer je de schil van de courgette met de resterende olijfolie en zet ze op een bakpapiertje voor 20 minuten in het midden van de oven. Als je de gevulde bol courgettes met pasta wilt serveren kun je deze tijdens de oventijd bereiden. 
  7. Je kunt de courgettes het makkelijkst met een tang uit de oven halen. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda