• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Gepofte Zoete Aardappel Ontbijt (video)

Gepofte Zoete Aardappel Ontbijt (video)

4 januari 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Wist je dat een gepofte zoete aardappel als ontbijt echt de bom is? Boordevol vezels en goede vitamines. En weer eens wat ander dan eieren en spek op brood. Je zult blij verrast worden door dit recept!

Ontbijten met zoete aardappel

Okee het klinkt misschien een beetje gek om iets zoets te combineren met een hartig ontbijt. Maar geloof me, ontbijten met zoete aardappel en eieren is echt hemels. De zoete aardappel is een top vervanger voor brood, glutenvrij en lekker vezelrijk. En dit gepofte zoete aardappel ontbijt combineert fantastisch met gebakken eieren en avocado. Maak ook eens deze gepofte zoete aardappel Tex Mex style!

Kookvideo: Gepofte zoete aardappel ontbijt

Nog meer gezonde ontbijtjes

Je wilt hierna waarschijnlijk alleen nog maar wakker worden met een gepofte zoete aardappel ontbijt, maar ik heb nog meer gezonde ontbijtjes voor jullie op de site staan. Wacht dat je van Ei-wraps met spinazie en kipfilet. Of ga voor scrambled eggs met zalm en avocado. Dit overheerlijke chocoladebrood met zoete aardappel mag ook niet ontbreken in dit lijstje met gezonde ontbijtjes. Speciaal voor de lunch stelden wij ook nog een lijst met 10x favoriete recepten met zoete aardappel voor je samen!


Print

Recept: Gepofte Zoete Aardappel Ontbijt

recept gepofte zoete aardappel ontbijt met eieren en bacon © Bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk gezond ontbijt met gepofte zoete aardappel, eieren en bacon. Het vult goed, en is ook nog eens een glutenvrij vervanger van brood met ei.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 50 min.
  • Total Time: 1 uur.
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 kleine zoete aardappels,
  • scheut olijfolie,
  • lekkere kruiden: bijv. berbere of (gerookte) paprika poeder,
  • 4 plakken bacon of ontbijtspek,
  • 2 eieren,
  • 30 gram geraspte (cheddar) kaas,
  • 1 avocado,
  • paar kerstomaatjes,
  • verse bieslook,
  • peper & zout.

Extra: 

  • aluminiumfolie,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Scheur alvast 2 stukken zilverfolie af en leg klaar.
  2. Was de zoete aardappel, verwijder evt zand en droog daarna af. Prik de aardappels rondom in met een vork en plaats in een diep bord. Giet hier wat olijfolie bij en breng op smaak met peper, zout en de Berbere mix of (gerookte) paprikapoeder. Wrijf de olie en de kruiden lekker in over de aardappels. Leg de zoete aardappels op de stukken folie en giet de rest van het oliemengsel erbij. Vouw de zilverfolie dicht rondom de aardappels. Plaats op een bakplaat en laat gedurende 45-50 minuten poffen in de oven.
  3. Na een half uurtje ga je vast de bacon uitbakken in een koekenpan, tot deze mooi krokant is. Schep uit de pan op een keukenpapiertje en laat uitlekken. Met keukenpapier kun je tevens (een deel van) het bakvet uit de koekenpan vegen.
  4. Voeg de eieren toe aan de koekenpan en bak deze naar wens. Breng op smaak met peper en weinig zout. Ondertussen kun je dan ook vast de avocado uitlepelen en in plakjes snijden. En natuurlijk de kerstomaten halveren.
  5. Haal de gepofte zoete aardappel uit het folie, leg op een bord en snijd overlangs doormidden door. Beleg de warme aardappel direct met de geraspte kaas, de bacon, avocado en kerstomaten. Top af met een gebakken eitje en wat fijngehakte bieslook. Serveer direct.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gepofte zoete aardappel ontbijt met eieren en bacon © Bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit zoete aardappel ontbijt wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: avocado, Bacon, bieslook, cheddar, eieren, Glutenvrij, kookvideo, ontbijtspek, tomaten, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant FICO in Utrecht
Volgend bericht: Hutspot soep met gekarameliseerde ui »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee