Print

Recept: gepocheerd ei maken

recept voor gepocheerd ei maken ontbijt betty's kitchen

Zelf een ei pocheren is niet moeilijk! Serveer een gepocheerd ei als ontbijt, lunch, topping voor op avocado toast, risotto, of zelfs mac n cheese. Eieren bevatten veel eiwitten en zijn lekker gezond ontbijt. #ontbijt #eieren

Scale

Ingredients

 

Extra: broodrooster of oven met grill.

 

Instructions

  1. Breng het water met de azijn aan de kook. Breek het ei in een kommetje. Draai het vuur uit en roer met een lepel rondom (in één richting) in de pan, totdat een draaikolk ontstaat.
  2. Laat het ei uit het kommetje glijden: middenin de draaikolk.
  3. Blijf de pan langzaam rondom roeren met de lepel, maar raak hierbij het ei niet aan.
  4. Na 3-4 minuten heb je een perfect gepocheerd zacht eitje. Toast ondertussen het sneetje brood in een broodrooster of onder de gril van je oven.
  5. Schep met een schuimspaan voorzichtig (!) het ei uit de pan, en laat de spaan even goed uitlekken (op bijvoorbeeld een stukje keukenpapier).
  6. Besmeer de toast eventueel met een beetje boter, en leg het eitje op de toast. Breng op smaak met de peper, zout en prik de dooier in met je mes. Oehh lalalaah!

Zo zie je maar: gepocheerd ei maken is helemaal niet moeilijk!

Veel succes en eet smakelijk!

Groetjes, Betina

Notes

Hoe lang moet je ei pocheren? Voor zacht gekookt: 3 minuten. Voor hard gekookt: 5 minuten. Belangrijk: komt je ei rechtstreeks uit de koelkast? Dan zul je deze een minuut langer moeten pocheren voor dezelfde gaarheid.