Het is weer aspergetijd! Maar naast heerlijke recepten met het ‘witte goud’, mogen wij vooral de groene asperges niet vergeten. Een van mijn favoriete recepten hiermee zijn gegrilde groene asperges.
Simpel recept voor gegrilde groene asperges
Het is een heerlijk simpel, lekker en puur recept. Maar ideaal om van die groene stengels een lekker bijgerecht te maken. En asperges grillen is ook zo gepiept! In de grillpan, koekenpan of zelfs op de barbecue: het kan allemaal!
Asperges zijn mijn favoriete groente
Op dit moment kun je niet om de asperges heen. Ze zijn werkelijk overal: in het wit, in het groen, klein, groot, dik en dun. Het is voor mij de ultieme voorjaarsgroente en ik wordt altijd zo blij als ik deze vrolijke stengels weer zie. En een van mijn favoriete bijgerechten van dit moment zijn de gegrilde groene asperges. Niet alleen in het voorjaar hoor, maar ook in de zomer op de bbq. Wist je dat asperges supergezond zijn? Lees hier alles over de gezondheidsvoordelen van asperges.
Gegrilde groene asperges als bijgerecht en door de salade
Deze gegrilde groene asperges smaken heerlijk bij saltimbocca (van kipfilet) of ander gegrild vlees. Maar je kunt ze ook na het grillen in stukken snijden en door een salade mengen, zoals bij deze salade met gerookte zalm. Check hier in ieder geval 15x asperge recepten om van te smullen
Recept: Gegrilde groene asperges
Asperges zijn een van mijn favoriete groente. Het liefst eet ik overal gegrilde groene asperges bij. Makkelijk te bereiden recept voor asperges in de grillpan of op de barbecue bereiden.
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Bijgerecht
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 500 gram groene asperges,
- scheutje olijf- of koolzaadolie,
- 1 teentje knoflook, uitgeperst,
- 1 eetlepel vers gehakte groene kruiden: bijv. peterselie, oregano, bieslook, tijm.
- peper en fleur de sel (zout vlokken)
- optioneel: een scheutje (kippen)bouillon,
- optioneel: partjes citroen.
Extra: een grillpan (of een grote koekenpan)
Instructions
- Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Dit uiteinde is een beetje ‘houterig’ en smaakt niet lekker. Groene asperges hoef je overigens NIET te schillen. Hussel de asperges om met wat olie, de knoflook, de gehakte groene kruiden, en (versgemalen) peper en beetje zout.
- Verwarm de grillpan op medium hoog vuur en grill hierin de asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. En proef eventueel een stukje om te kijken of deze gaar zijn.
- Je kunt eventueel ook een scheutje (kippen)bouillon toevoegen en de asperges stoven gedurende een paar minuten, dit geeft nog meer smaak en voegt al meteen een beetje zout toe.
- Haal de asperges uit de pan en bestrooi met een beetje fleur de sel (zoutvlokken). Serveer de gegrilde groene asperges eventueel met wat partjes citroen, zodat de gasten deze zelf kunnen uitknijpen en besprenkelen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Tanja van Diepen
Makkelijk en lekker. Klaargemaakt in de airfryer in 8 minuten.