• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gegrilde groene asperges

Gegrilde groene asperges

19 april 2017 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Het is weer aspergetijd! Maar naast heerlijke recepten met het ‘witte goud’, mogen wij vooral de groene asperges niet vergeten. Een van mijn favoriete recepten hiermee zijn gegrilde groene asperges.

Simpel recept voor gegrilde groene asperges

Het is een heerlijk simpel, lekker en puur recept. Maar ideaal om van die groene stengels een lekker bijgerecht te maken. En asperges grillen is ook zo gepiept! In de grillpan, koekenpan of zelfs op de barbecue: het kan allemaal!

Gegrilde groene asperges

Asperges zijn mijn favoriete groente

Op dit moment kun je niet om de asperges heen. Ze zijn werkelijk overal:  in het wit, in het groen, klein, groot, dik en dun. Het is voor mij de ultieme voorjaarsgroente en ik wordt altijd zo blij als ik deze vrolijke stengels weer zie. En een van mijn favoriete bijgerechten van dit moment zijn de gegrilde groene asperges. Niet alleen in het voorjaar hoor, maar ook in de zomer op de bbq. Wist je dat asperges supergezond zijn? Lees hier alles over de gezondheidsvoordelen van asperges.

Gegrilde groene asperges als bijgerecht en door de salade

Deze gegrilde groene asperges smaken heerlijk bij saltimbocca (van kipfilet) of ander gegrild vlees. Maar je kunt ze ook na het grillen in stukken snijden en door een salade mengen, zoals bij deze salade met gerookte zalm. Check hier in ieder geval 15x asperge recepten om van te smullen


Print

Recept: Gegrilde groene asperges

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Asperges zijn een van mijn favoriete groente. Het liefst eet ik overal gegrilde groene asperges bij. Makkelijk te bereiden recept voor asperges in de grillpan of op de barbecue bereiden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram groene asperges,
  • scheutje olijf- of koolzaadolie,
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst,
  • 1 eetlepel vers gehakte groene kruiden: bijv. peterselie, oregano, bieslook, tijm.
  • peper en fleur de sel (zout vlokken)
  • optioneel: een scheutje (kippen)bouillon,
  • optioneel: partjes citroen.

Extra: een grillpan (of een grote koekenpan)

Instructions

  1. Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Dit uiteinde is een beetje ‘houterig’  en smaakt niet lekker.  Groene asperges hoef je overigens NIET te schillen. Hussel de asperges om met wat olie, de knoflook, de gehakte groene kruiden, en (versgemalen) peper en beetje zout.gegrilde_asperges_3-001
  2. Verwarm de grillpan op medium hoog vuur en grill hierin de asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. En proef eventueel een stukje om te kijken of deze gaar zijn.
  3. Je kunt eventueel ook een scheutje (kippen)bouillon toevoegen en de asperges stoven gedurende een paar minuten, dit geeft nog meer smaak en voegt al meteen een beetje zout toe.
  4. Haal de asperges uit de pan en bestrooi met een beetje fleur de sel (zoutvlokken). Serveer de gegrilde groene asperges eventueel met wat partjes citroen, zodat de gasten deze zelf kunnen uitknijpen en besprenkelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Gegrilde groene asperges
Saltimbocca_met_kip_2-001

Category: Bijgerechten Tags: asperges, detox recepten, Glutenvrij, Lente, Low Carb, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Griekse Yoghurt met honing en walnoten
Volgend bericht: Chef Thomas Cafe in Zandvoort »

Lees Interacties

Reacties

  1. Tanja van Diepen

    12 oktober 2020 om 11:27 pm

    Makkelijk en lekker. Klaargemaakt in de airfryer in 8 minuten.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee