Print

Recept: Gegrilde groene asperges

Asperges zijn een van mijn favoriete groente. Het liefst eet ik overal gegrilde groene asperges bij. Makkelijk te bereiden recept voor asperges in de grillpan of op de barbecue bereiden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram groene asperges,
  • scheutje olijf- of koolzaadolie,
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst,
  • 1 eetlepel vers gehakte groene kruiden: bijv. peterselie, oregano, bieslook, tijm.
  • peper en fleur de sel (zout vlokken)
  • optioneel: een scheutje (kippen)bouillon,
  • optioneel: partjes citroen.

Extra: een grillpan (of een grote koekenpan)

Instructions

  1. Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Dit uiteinde is een beetje ‘houterig’  en smaakt niet lekker.  Groene asperges hoef je overigens NIET te schillen. Hussel de asperges om met wat olie, de knoflook, de gehakte groene kruiden, en (versgemalen) peper en beetje zout.gegrilde_asperges_3-001
  2. Verwarm de grillpan op medium hoog vuur en grill hierin de asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. En proef eventueel een stukje om te kijken of deze gaar zijn.
  3. Je kunt eventueel ook een scheutje (kippen)bouillon toevoegen en de asperges stoven gedurende een paar minuten, dit geeft nog meer smaak en voegt al meteen een beetje zout toe.
  4. Haal de asperges uit de pan en bestrooi met een beetje fleur de sel (zoutvlokken). Serveer de gegrilde groene asperges eventueel met wat partjes citroen, zodat de gasten deze zelf kunnen uitknijpen en besprenkelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: asperges, grillen, groente, barbecue, grillpan, bijgerecht