• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Gedroogde appelschijfjes uit de oven

Gedroogde appelschijfjes uit de oven

7 maart 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Een beetje snoepen tussendoor, kan eigenlijk heel gezond en lekker zijn. Maak bijvoorbeeld eens gedroogde appelschijfjes uit de oven! Ideaal om zo uit het vuistje te knabbelen, maar ook als topping voor over de havermout, yoghurt of zelfs decoratie voor een appelcake of appelmuffin. En je maakt ze heel eenvoudig zelf!

Fruit drogen in de oven

Het is helemaal niet moeilijk om fruit te drogen in de oven. Het duurt alleen ontzettend lang! En je kunt echt allerlei soorten fruit drogen in de oven. Alleen even in plakjes of stukjes snijden en goed laten drogen op lage temperatuur. Sommige fruitsoorten bevatten veel vocht (sommige appels ook) dus als je zit dat de ovendeur beslaat met condens, kun je de ovendeur ook op een klein kiertje zetten. Vouw bijvoorbeeld wat keukenpapier een paar keer dubbel en stop dit tussen de deur. Dan kan de stoom een beetje ontsnappen.

Gedroogde appelschijfjes uit de oven

Recepten met gedroogde appelschijfjes uit de oven

Gedroogde appelschijfjes uit de oven zijn ideaal als snack en tussendoortje. Maar je kunt er ook je ontbijtgerechten met ‘pimpen’. Gebruikt ze bijvoorbeeld als topping voor je havermoutpap ontbijt, of snijd in stukken en week mee in je overnight oats! Je kunt de gedroogde appel ook goed toevoegen aan je eigen homemade granola. Ik gebruikte ze bijvoorbeeld ook in dit recept voor Baked Oats met appel! Ben jij groot fan van gebakken appels uit de oven? Dan is dit recept van Yvette van Boven ook vast een aanrader!


Print

Recept: Gedroogde appelschijfjes uit de oven

Gedroogde appeltjes uit de oven
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 6 uren
  • Total Time: 6 uren
  • Yield: 30 stuks 1x
  • Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 grote appels (bijv. Goudreinet)
  • 1 citroen
  • optioneel: 2 theelepels suiker
  • ¼ theelepel kaneel

Extra:

  • appelboor
  • keukenpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 70 graden Celcius (60 hete lucht). Bekleed de bakplaat met vellen keukenpapier. Gebruik liever geen bakpapier, want je wil zoveel mogelijk vocht uit het fruit halen.
  2. Was de appels, maar schil ze niet! Boor het klokhuis ui de appels en snijd ze overlangs in plakken van een 5 mm dikte.
  3. Stop de appelplakken in een kom, pers hierboven de citroen uit en hussel goed door.  Dep vervolgens een beetje droog met keukenpapier en verdeel de appelschijfjes vervolgens over de bakplaat.
  4. Meng in een klein kommetje het suiker met de kaneel. Strooi dit lichtjes over de appelschijfjes en schuif de bakplaat in de oven. Laat de schijfjes gedurende 6 uren drogen in de oven. Halverwege dien je de gedroogde appelschijfjes alleen even te omkeren.
  5. Laat de gedroogde appelschijfjes uit de oven na afloop goed afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte doos in de voorraadkast.

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Snoep smakelijk!

Groetjes, Betty

Gedroogde appelschijfjes uit de oven

Category: Bakrecepten, Borrelhapjes en Snacks Tags: Appels, Glutenvrij, kaneel, Nederlandse keuken, oven, suiker, tussendoortjes, tutti frutti

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mexicaans stoofpotje vol groenten
Volgend bericht: DIY: Handige organizers voor thuis »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee