Print

Recept: Gedroogde appelschijfjes uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 6 uren
  • Total Time: 6 uren
  • Yield: 30 stuks 1x
  • Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 grote appels,
  • 1 citroen,
  • optioneel: 2 theelepels suiker,
  • 1/4 theelepel kaneel.

Extra:

  • appelboor,
  • mengkom,
  • keukenpapier,
  • klein kommetje
  • oven,
  • ovenplaat.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 70 graden (60 hete lucht). Bekleed de bakplaat met vellen keukenpapier. (Gebruik liever geen bakpapier, want je wil zoveel mogelijk vocht uit het fruit halen).
  2. Was de appels, maar schil ze niet! Boor het klokhuis ui de appels en snijd ze overlangs in plakken van een 0.5 cm dik.
  3. Stop de appelplakken in een kom, pers hierboven de citroen uit en hussel goed door.  Dep vervolgens een beetje droog met keukenpapier en verdeel de appelschijfjes vervolgens over de bakplaat.
  4. Meng in een klein kommetje het suiker met de kaneel. Strooi dit lichtjes over de appelschijfjes en schuif de bakplaat in de oven. Laat de schijfjes gedurende 6 uren drogen in de oven. Halverwege alleen eventjes omkeren. Laat de gedroogde appelschijfjes uit de oven na afloop goed afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte doos in de voorraadkast.

Groetjes, Betty