Het is vrijdag vis-dag en ik heb iets lekkers in petto voor jullie! Met deze garnalen met avocado, crème fraîche en frisse aardappelsalade tover je een feestje op tafel.
Een lekker gezond recept met garnalen en ideaal voor als je gasten hebt! Dus laat dat weekend maar vast beginnen en dan kun je hier lekker van gaan genieten!
Garnalen met avocado uit Madeira
Onlangs at ik een vergelijkbaar voorgerecht in een restaurant op Madeira, waar ik op vakantie was. Ik werd er meteen door geïnspireerd want het ziet er prachtig uit op je bord. Die garnalen met avocado geven zo’n mooi contrast op je bord. En daarnaast zijn garnalen, net als vis, lekker gezond. Dus dit gerecht werd een blijvertje!
Mama’s aardappelsalade
Ik paste het recept wel iets aan, want ik wilde er namelijk echt een hoofdgerecht van maken. De combinatie van bleekselderij, aardappel, peterselie en crème fraîche doet me denken aan de aardappelsalade die mijn moeder vroeg wel eens maakte, dus je vind er verschillende keukens in terug:)
Ik gebruikte naturel wokgarnalen in dit gerecht. Als je kleine roze garnaaltjes of gamba’s lekkerder vindt, gebruik die dan vooral. Enneh, mocht je nu helemaal niet van garnalen houden of vegetarisch willen koken laat ze er dan gewoon uit of vervang ze door een (gekookt) eitje in stukjes!
PrintRecept: Garnalen met avocado en crème fraîche
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met vis
- Cuisine: Portugeese keuken
Ingredients
- 2 avocado’s
- 1 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 200 gram kruimige aardappels
- 100 gram wokgarnalen
- 200 ml. crème fraîche
- Ongeveer 3 takjes verse peterselie
- Handje zonnebloempitten
- 2 tl. knoflookpasta
- Snuf zout en peper
- Olijfolie om te bakken
Instructions
- Breng water met wat zout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Kook de aardappels voor ongeveer 10 minuten.
- Snij de prei in dunne halve ringen en was de groente, laat uitlekken in een vergiet. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg daarin de prei en garnalen toe. Bak voor ongeveer 5 minuten en verwarm de knoflookpasta in de laatste minuut mee.
- Halveer de avocado’s en verwijder voorzichtig de pit. Met een lepel schep je ongeveer de helft van het vruchtvlees eruit. Stop dit in een kom, de rest van het vruchtvlees laat je in de schil zitten.
- Snij de bleekselderij in dunne ringen en knip of snij de peterselie fijn. Voeg beide toe in de kom bij de avocado, net als de crème fraîche en een snuf peper en zout. Roer het geheel goed door.
- Zodra de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat ze een beetje afkoelen, net als de gebakken garnalen en prei. Voeg het dan samen in de kom en meng alles goed met elkaar. Hou een paar garnalen apart.
- Schep het mengsel in de avocado’s. Leg als laatste de achtergehouden garnalen er bovenop en strooi de zonnebloempitten eroverheen. Serveer de garnalen met avocado met een groene salade ernaast.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Notes
PS. Als je dit recept een succes vond, wil je deze Frisse garnalencocktails met tomaten-bieslookroom vast ook eens uitproberen! Mag van ons ook als het nog geen Kerst is! 🙂
Geef een reactie