• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Garnalen met avocado en crème fraîche

Garnalen met avocado en crème fraîche

27 oktober 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Het is vrijdag vis-dag en ik heb iets lekkers in petto voor jullie! Met deze garnalen met avocado, crème fraîche en frisse aardappelsalade tover je een feestje op tafel.

Garnalen met avocado en crème fraîche

Een lekker gezond recept met garnalen en ideaal voor als je gasten hebt! Dus laat dat weekend maar vast beginnen en dan kun je hier lekker van gaan genieten!

Garnalen met avocado uit Madeira

Onlangs at ik een vergelijkbaar voorgerecht in een restaurant op Madeira, waar ik op vakantie was. Ik werd er meteen door geïnspireerd want het ziet er prachtig uit op je bord. Die garnalen met avocado geven zo’n mooi contrast op je bord. En daarnaast zijn garnalen, net als vis, lekker gezond. Dus dit gerecht werd een blijvertje!

Mama’s aardappelsalade

Ik paste het recept wel iets aan, want ik wilde er namelijk echt een hoofdgerecht van maken. De combinatie van bleekselderij, aardappel, peterselie en crème fraîche doet me denken aan de aardappelsalade die mijn moeder vroeg wel eens maakte, dus je vind er verschillende keukens in terug:)

Ik gebruikte naturel wokgarnalen in dit gerecht. Als je kleine roze garnaaltjes of gamba’s lekkerder vindt, gebruik die dan vooral. Enneh, mocht je nu helemaal niet van garnalen houden of vegetarisch willen koken laat ze er dan gewoon uit of vervang ze door een (gekookt) eitje in stukjes!

Print

Recept: Garnalen met avocado en crème fraîche

Garnalen met avocado en crème fraîche
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Portugeese keuken

Ingredients

Scale
  • 2 avocado’s
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram kruimige aardappels
  • 100 gram wokgarnalen
  • 200 ml. crème fraîche
  • Ongeveer 3 takjes verse peterselie
  • Handje zonnebloempitten
  • 2 tl. knoflookpasta
  • Snuf zout en peper
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Breng water met wat zout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Kook de aardappels voor ongeveer 10 minuten.
  2. Snij de prei in dunne halve ringen en was de groente, laat uitlekken in een vergiet. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg daarin de prei en garnalen toe. Bak voor ongeveer 5 minuten en verwarm de knoflookpasta in de laatste minuut mee. 
  3. Halveer de avocado’s en verwijder voorzichtig de pit. Met een lepel schep je ongeveer de helft van het vruchtvlees eruit. Stop dit in een kom, de rest van het vruchtvlees laat je in de schil zitten.
  4. Snij de bleekselderij in dunne ringen en knip of snij de peterselie fijn. Voeg beide toe in de kom bij de avocado, net als de crème fraîche en een snuf peper en zout. Roer het geheel goed door.
  5. Zodra de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat ze een beetje afkoelen, net als de gebakken garnalen en prei. Voeg het dan samen in de kom en meng alles goed met elkaar. Hou een paar garnalen apart.
  6. Schep het mengsel in de avocado’s. Leg als laatste de achtergehouden garnalen er bovenop en strooi de zonnebloempitten eroverheen. Serveer de garnalen met avocado met een groene salade ernaast. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

 

Notes

PS. Als je dit recept een succes vond, wil je deze Frisse garnalencocktails met tomaten-bieslookroom vast ook eens uitproberen! Mag van ons ook als het nog geen Kerst is! 🙂 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Garnalen met avocado en crème fraîche

Category: Vis Recepten Tags: aardappels, avocado, bleekselderij, Crème fraîche, garnalen, hoofdgerechten, Nanda Appelman, peterselie, Portugeese keuken, prei, Vis

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Raw notenrepen met peer
Volgend bericht: Gevulde bol courgette met ricotta en amandelen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee