Print

Recept: Garnalen met avocado en crème fraîche

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Portugeese keuken

Ingredients

Scale
  • 2 avocado’s
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram kruimige aardappels
  • 100 gram wokgarnalen
  • 200 ml. crème fraîche
  • Ongeveer 3 takjes verse peterselie
  • Handje zonnebloempitten
  • 2 tl. knoflookpasta
  • Snuf zout en peper
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Breng water met wat zout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Kook de aardappels voor ongeveer 10 minuten.
  2. Snij de prei in dunne halve ringen en was de groente, laat uitlekken in een vergiet. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg daarin de prei en garnalen toe. Bak voor ongeveer 5 minuten en verwarm de knoflookpasta in de laatste minuut mee. 
  3. Halveer de avocado’s en verwijder voorzichtig de pit. Met een lepel schep je ongeveer de helft van het vruchtvlees eruit. Stop dit in een kom, de rest van het vruchtvlees laat je in de schil zitten.
  4. Snij de bleekselderij in dunne ringen en knip of snij de peterselie fijn. Voeg beide toe in de kom bij de avocado, net als de crème fraîche en een snuf peper en zout. Roer het geheel goed door.
  5. Zodra de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat ze een beetje afkoelen, net als de gebakken garnalen en prei. Voeg het dan samen in de kom en meng alles goed met elkaar. Hou een paar garnalen apart.
  6. Schep het mengsel in de avocado’s. Leg als laatste de achtergehouden garnalen er bovenop en strooi de zonnebloempitten eroverheen. Serveer de garnalen met avocado met een groene salade ernaast. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

 

Notes

PS. Als je dit recept een succes vond, wil je deze Frisse garnalencocktails met tomaten-bieslookroom vast ook eens uitproberen! Mag van ons ook als het nog geen Kerst is! 🙂