Print

Recept: Frittata met asperges en paddestoelen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een hartige taart zonder korstdeeg. Deze frittata met asperges en paddestoelen is glutenvrij, eiwitrijk en is een prima lunch of licht diner gerecht.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 60 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Low Carb Recepten

Ingredients

Scale
  • 1 grote ui,
  • 125 gram kalkoen spekreepjes (bijv. Dindesse),
  • 200 gram groene aspergetips,
  • 250 gram gemengde paddenstoelen en champignons,
  • 4  eieren,
  • 125 ml crème fraîche,
  • 1 theelepel fijngehakte verse bieslook,
  • 1 theelepel gedroogde dragon,
  • peper &zout,
  • olijfolie.

Extra: 

  • fijne bolzeef,
  • oven,
  • ovenschaal van 15x20 cm en eventueel grotere ovenschaal van 20 x30  cm.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden / 135 hete lucht.
  2. Pel en snipper de ui. Boen de champignon en paddenstoelen schoon, en snijd in partjes en stukjes.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koeken- of hapjes pan, en bak hierin de uit met de spekjes gedurende 2-3 minuten op hoog vuur. Draai het vuur iets lager, en voeg de paddestoelen toe. Bak dit alles in ongeveer 4 minuten zacht. 
  4. Voeg de aspergetips toe en bak ook 1-2 minuten mee.
  5. Kluts ondertussen de eieren in een kom. Voeg hier de crème fraîche aan en breng op smaak met zout en peper.
  6. Vet de kleine ovenschaal in met olijfolie, en verdeel hierin het groentemengsel. Giet hierop het eiermengsel, en plaats deze schaal in de grotere ovenschaal.
  7.  Giet (voorzichtig!) koud water in de grote ovenschaal, zodat de frittata in de kleine schaal nét onder staat. Bak de Frittata met asperges en paddestoelen in 30-40 minuten gaar, in de voorverwarmde oven.
  8. Snijd de frittata in vierkantjes of driehoekjes, en serveer met een simpele groene salade van bijvoorbeeld eikenbladsla, rucola en komkommer.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Nutrition