• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Fake Tartare van tomaat

Fake Tartare van tomaat

10 december 2021 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Ga jij dit jaar voor een vegetarische kerst? Of wil je groenten meer in de spotlight zetten tijdens het kerstdiner? Serveer dan deze Fake Tartare als voorgerecht voor kerst! Dat is een vegetarische tartaar van tomaten en die smaakt heel goed met bijvoorbeeld een bolletje burrata kaas en krokantjes van Parmezaanse kaas!

Vegetarische tartaar van tomaat maken

Met de feestdagen in aantocht ben ik deze weken bezig met kerst recepten voor jullie op een rijtje te zetten. Zo ook voorgerechten of amuses om het diner mee te openen. Gezien de groeiende voorliefde voor vegetarische recepten raakte ik helemaal geïnspireerd door een kerstrecept op de website van Jumbo Supermarkten! Deze zogehete Fake Tartare van tomaat is een heel leuk vega alternatief voor de steak tartare. Het is een mooi klein gerechtje dat licht pittig van smaak is. Op de website van Jumbo vind je deze en nog veel meer andere recepten en inspiratie op het kerstmenu terug!

Wist je dat tomaten een stofje bevatten die tevens je smaakpapillen ‘opent’ waardoor je nog veel meer en beter zult proeven. Een goed begin van het, vaak lange, kerstdiner dus!

recept fake tartare van tomaten © bettyskitchen.nl
recept fake tartare van tomaten © bettyskitchen.nl
recept fake tartare van tomaten © bettyskitchen.nl

Nog meer (kerst)recepten met tomaten

Je kunt hem vast wel: de ‘steak tartare’ gemaakt van rauwe biefstuk is immers een populair voorgerecht tijdens de feestdagen. Wij hebben het recept immers ook op deze website staan. Maar tomaten hebben echter ook een vrij vlezige structuur en zijn daarom een goede vervanging voor een stukje vlees. Serveer de Fake Tartare met een romige burrata voor extra eiwitten. De garnering van basilicum en crema di balsamico maken het feest helemaal compleet! Deze zachte kaassoort heeft de afgelopen jaren zeker populariteit gewonen over zijn zus mozzarella. Check hier nog meer lekkere (kerst) recepten met tomaten op een rijtje. Hoe dan ook: deze vegetarische tartaar van tomaten ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook heerlijk! Laat het kerstfeest maar beginnen!

recept fake tartare van tomaten © bettyskitchen.nl
recept fake tartare van tomaten © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Fake Tartare van Tomaat

recept fake tartare van tomaten © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht voor de feestdagen! Serveer deze Fake Tartare als voorgerecht voor het kerstdiner. Dat is een vegetarische tartaar van tomaten en die smaakt heel goed met bijvoorbeeld een bolletje burrata kaas en krokantjes van Parmezaanse kaas. Een mooi alternatief op de klassieke steak tartare met biefstuk en (spiegel)eitje.

  • Author: Afgeleid van Jumbo website
  • Prep Time: 30 + 30 min. marineren
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 65 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: voorgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl sojasaus (of tamari voor GV)
  • 2 tl tabasco chipotle
  • 1 tl citroensap
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 2 emmertjes Italiaanse burrata 50+
  • 4 takjes basilicum
  • 4 tl crema

Extra:

  • ronde bakring (Ø 10 cm)
  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • bakpapier
  • bolzeef

Instructions

  1. Breng een pannetje met water aan de kook en zet tevens een kom koud water klaar. Kruis de tomaten met een scherp mesje in (alleen het vel). Leg een tomaat op een schuimspaan( of prik aan een vork) en leg 30 sec. in het kokende water. Schep vervolgens de tomaat uit de pan en in de kom met koud water. Herhaal deze stappen met de andere tomaten. Je zou nu heel gemakkelijk het vel van de tomaten moeten kunnen trekken.
  2. Snijd de ontvelde tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes en vervolgens in blokjes van een ½ x een ½ cm (brunoise). Stop de tomatenblokjes in een kom en meng er de sojasaus, tabasco, citroensap maar slechts 1 eetlepel olie door. Dek de kom af en laat minimaal 30 min. marineren in de koelkast.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en verdeel de kaas over de pan. Wacht tot de kaas is gesmolten en schep vervolgens uit de pan met een spatel. Laat de kaas afkoelen en krokant worden op een stukje bakpapier.
  4. Laat de tomatenblokjes uitlekken in een zeef. Leg de ringvorm in het midden van een bord en schep een dun laagje tomatenblokjes in de vorm. Druk een beetje aan met de bolle kant van een lepel. Heel voorzichtig halveer je de burrata’s en leg de helft met de bolle kant naar boven op het laagje tomaat.
  5. Schep de ring vervolgens verder vol met tomatenblokjes, maar zorg ervoor de burrata er bovenuit blijft steken en dus goed zichtbaar is. Verwijder vervolgens de ringvorm.
  6. Haal 3-4 blaadjes van een takje basilicum en leg om de fake tartaar van tomaat. Besprenkel rondom elk bordje met een ½ eetlepel olie en 1 theelepel balsamico. Tot slot maak je het af met een snufje zout en vers gemalen peper. Maak zo nog 3 bordjes en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de crisps van Parmezaanse kaas en het tomatenmengsel max. 1 dag van tevoren bereiden. Dat helpt een beetje voorbereiden voor kerst 🙂

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept fake tartare van tomaten © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze vegetarische tomaten tartaar ofwel Fake Tartare met tomaat wilt gaan maken voor de feestdagen!

Dit artikel betreft een samenwerking met Jumbo Supermarkten. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Voorgerechten Tags: balsamico azijn, basilicum, burrata, chipotle, Glutenvrij, Kaas, Kerst recepten, keto, Low Carb, Parmezaanse kaas, tabasco, tomaten, worcestershire saus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Crème brûlée
Volgend bericht: Samen koken voor kerst »

Lees Interacties

Reacties

  1. Stef Bierhuizen

    9 december 2022 om 8:23 pm

    Leuk hoor, fake tartaar vegetarisch. Worcestershiresauce is NIET vegetarisch.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 december 2022 om 2:49 pm

      Hi Stef, bedankt voor het doorgeven en uiteraard passen we dit aan in het recept.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee