• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen

Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen

16 juli 2013 Door Betina Oostveen 13 Reacties

Jump to Recipe

Ben je nog op zoek naar een lekker homemade tussendoortje zonder geraffineerde suikers? Deze suikervrije energierepen met dadels en gojibessen zitten boordevol vezels en geven je een lekkere powerboost!

Dylan is de afgelopen dagen druk bezig geweest met een verhuizing. Niet bij ons thuis, maar het kantoor waar hij werkt is verhuisd naar een nieuwe locatie. Dus hij en zijn collega’s zijn twee dagen bezig met sjouwen, slepen, aansluiten en inrichten. Ik dacht dat deze mannen wel wat extra energie konden gebruiken, dus ik heb gisterenavond heerlijke energierepen gemaakt. Deze repen zijn suikervrij! En na een nachtje uitharden in de koelkast, hebben zij vandaag wat lekkers én gezonds bij de koffie, en ik neem er uiteraard ook één mee als tussendoortje.

Energiebar 3-001
Energiebar 3-001
energiebar_-recept-energierepen-met-dadels-en-gojibessen-x©-bettyskitchen.nl-

Nog meer recepten voor suikervrije tussendoortjes

  • Bananencake met pindakaas en kokos
  • Kwarkbollen met peer en kaneel
  • Vegan Lemon Cake Balls
  • Raw Notenrepen met peer
  • Energie repen met Quinoa en chocolade

Print

Recept: Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen

recept energierepen met dadels en gojibessen x© bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je nog op zoek naar een lekker homemade tussendoortje zonder geraffineerde suikers? Deze suikervrije energierepen met dadels en gojibessen zitten boordevol vezels en geven je een lekkere powerboost!

  • Author: (Bron recept: Happi-Food 2013 /Special van Happinez Magazine)
  • Prep Time: 25 min + uitharden
  • Total Time: 2 uur en 25 minuten
  • Yield: 12 repen 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Ingrediënten:

  • 100 gram gojibessen
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram geraspte kokos
  • 150 gram walnoten
  • 150 gram hele amandelen
  • 50 gram chiazaad
  • 20 gram maanzaad
  • 350 gram (Medjool) dadels
  • 2 eetlepels kokosvet (+ extra voor invetten)
  • ½ theelepel zout

Extra:

  • vierkant bakblik 24 x 24 cm,
  • bakpapier
  • en een keukenmachine (foodprocessor).

Instructions

  1. Ontpit de dadels, en snijd het in stukken  (Je houd uiteindelijke dus minder dan 350 gram over, omdat je de dadel pitten uiteraard weggooit).
  2. Vet het bakblik in met wat kokosvet, en bekleed met een stuk bakpapier. Maal de gojibessen en zonnebloempitten fijn in de keukenmachine. Zet hierna apart.
  3. Maal hierna alle overige ingrediënten fijn in de machine.
  4. Voeg hierna de gojibessen en zonnebloempitten weer toe, en laat de machine daarna  1 minuut draaien. Er ontstaat een grof maar smeuïg mengsel.
  5. Schep dit in het bakblik en druk goed aan (met name in de hoekjes). Dek de schaal af met bakpapier (of huishoudfolie) en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Na het uitharden kun je de plak in repen snijden, en verpak deze per stuk in bijvoorbeeld bakpapier. Het bakpapier zorgt er ook voor dat de repen lang vers blijven, en in de koeling blijven de repen mooi in vorm.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept energierepen met dadels en gojibessen x© bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten Tags: amandelen, chiazaad, dadels, detox, energybar, Glutenvrij, gojibessen, healty, kokos, kokosolie, maanzaad, Nederlandse keuken, suikervrij, Voedselzandloper, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Detox Dag 14
Volgend bericht: Gegrilde Aubergines »

Lees Interacties

Reacties

  1. OURTASTEBOOK

    16 juli 2013 om 3:21 pm

    Kun je de noten ook gewoon weglaten?

    Beantwoorden
    • Betty's Kitchen

      16 juli 2013 om 3:39 pm

      Hi,
      de noten geven de reep juist een beetje structuur en crunch. Ik ben bang als je deze helemaal weglaat, dat je dan alleen een smeuïge substantie overhoudt. Mensen met een notenallergie zouden bijvoorbeeld quinoa kunnen gebruiken, in de plaats van noten? Ik heb geen idee hoe de smaak dan wordt, maar ik wil hierbinnenkort wel mee gaan expirimenteren. So stay tuned 🙂

      Beantwoorden
  2. Kim

    4 januari 2014 om 9:05 pm

    Deze repen zijn een groot succes 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 januari 2014 om 11:41 am

      Ze zijn lekker he! Als ik hier een schaal op tafel zet dan zijn ze ook zo weg!

      groetjes,
      Betina

      Beantwoorden
  3. Leo

    17 november 2014 om 9:57 pm

    Kan je de dadels ook voor iets anders vervangen?
    Zoja wat allemaal bijvoorbeeld?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 november 2014 om 10:46 am

      Hi Leo,

      ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat je dit ook kunt vervangen door andere gedroogd fruit dat smeuig wordt in de keukenmachine. Na het vermalen dient het namelijk een pasta te worden die de boel bij elkaar bind. Dus probeer het eens met gedroogde abrikozen of mango bijvoorbeeld.

      Succes!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 november 2014 om 10:46 am

      Hi Leo,

      ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat je dit ook kunt vervangen door andere gedroogd fruit dat smeuig wordt in de keukenmachine. Na het vermalen dient het namelijk een pasta te worden die de boel bij elkaar bind. Dus probeer het eens met gedroogde abrikozen of mango bijvoorbeeld.

      Succes!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Caro

    17 december 2014 om 1:32 pm

    Hoi,

    Als je ze wil bewaren hoe kun je dat het beste doen? En hoelang kun je ze dan ongeveer bewaren?

    Groetjes
    Caroline

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 december 2014 om 10:20 am

      Hi Caro,

      zoals ik in het recept vermeld kun je deze het beste in het bakpakier laten zitten, en in de koelkast bewaren.
      Wij kunnen hier meestal dan een beetje mee doen, en aan het einde van de week zijn ze nog heerlijk.
      Ik weet niet of je ze langer kunt bewaren hoor.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  5. Noël

    18 mei 2018 om 6:35 pm

    Hoi Caro en Betty,
    Je kunt de repen ook heel goed invriezen. Dan is het zeker handig om ze eerst in bakpapier te wikkelen zodat je ze er per stuk uit kunt halen!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee