• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Chinese Walnoot Koekjes (Hup Toh Soh)

Chinese Walnoot Koekjes (Hup Toh Soh)

31 januari 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Dit is het laatste recept uit onze Chinese Nieuwjaar themaweek. En hoe anders dan af te sluiten met een zoete versnapering. Deze Chinese Walnoot Kookjes heten ‘Hup Toh Soh‘ en zijn een prachtig goudkleurig koekje van o.a. gemalen walnoten.

recept Chinese Walnoot Koekjes voor Chinees Nieuwjaar © bettyskitchen.nl

Chinese Walnoot Koekjes voor bij de thee

Wij krijgen van jongs af aan allemaal al mee dat je bezoeker altijd thee of koffie en een koekje moet aanbieden. Deze Chinese walnotenkoekjes die ‘Hup toh soh‘ heten zijn symbolisch populaire koekjes die traditioneel aan bezoek worden geserveerd tijdens de Chinese nieuwjaarsvieringen. Niet alleen door hun unieke vorm, maar walnoten zouden helpen voor het behoud van een gezonde longfunctie en een goede gezondheid. Met name om je bezoek dus ‘goede gezondheid’ te wensen voor in het nieuwe jaar dus! Deze Chinese walnoot koekjes zijn niet zo heel zoet van smaak. Je serveert ze dus als snack, met een kopje thee, en eventueel ook na afloop van een uitgebreid Chinees diner als toetje.

recept Chinese Walnoot Koekjes voor Chinees Nieuwjaar © bettyskitchen.nl
recept Chinese Walnoot Koekjes voor Chinees Nieuwjaar © bettyskitchen.nl
recept Chinese Walnoot Koekjes voor Chinees Nieuwjaar © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten om het Chinese Nieuw Jaar mee te vieren.

Dus vier gerust het Chinese Nieuwjaar met zo’n lekkere brosse Chinese walnoot koekje. Wist je overigens dat de Nian Gao gestoomde rijstcake ook absoluut niet mag ontbreken tijdens het feest? Lees hier meer over de symboliek en gerechten die centraal staan tijdens het Chinese Nieuwjaars feest. Ik wens een ieder die het viert alvast een heel fijn Chinees Nieuwjaars feest!


Print

Recept: Chinese Walnoot Koekjes (Hup Toh Soh)

recept Chinese Walnoot Koekjes voor Chinees Nieuwjaar © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze lekkere brosse en nootachtige walnotenkoekjes worden traditioneel geserveerd tijdens Chinese Nieuwjaar vieringen. De Chinese Walnoot Koekjes worden Hup Toh Soh genoemd en zijn heerlijk voor bij de thee.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + 2 uur koelen
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 3 uur
  • Yield: ca. 28 koekjes
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Chinese Keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram ongezouten walnoten (+ extra voor decoratie)
  • 300 gram tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bakingsoda
  • ½ tl zout
  • 175 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 heel ei
  • 1 eierdooier

Toppings:

  • 1 heel ei
  • 1 el. slagroom (of water)

Extra:

  • foodprocessor of hakmolentje
  • mengkom
  • keukenmixer met bisschopsspatel (koekjesklopper)
  • huishoudfolie
  • bakkwast

Instructions

  1. ALs eerste stop je de walnoten in de foodprocessor. Laat deze max. 30 seconden draaien tot je grove korrels hebt (niet helemaal fijn dus!)
  2. Stop walnoten, bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een mengkom en roer goed door elkaar.
  3. In de keukenmixer stop je roomboter en de twee soorten suiker en mix dit in een paar minuten tot een smeuïg zacht geheel.
  4. Voeg vervolgens ei en dooier toe en mix nog 1 minuut goed door elkaar.
  5. Tot slot gaat het bloemmengsel erbij en spatel rustig door tot een licht plakkerig koekjesdeeg – niet overmixen.
  6. Verdeel het koekjesdeeg in 2 gelijke porties en plaats elk op een stuk huishoudfolie. Vorm met licht natte handen hier een worst van (26 cm lang bijvoorbeeld) en rol het folie er omheen. Sluit de uiteinden goed, plaats op een dienblaadje of langwerpig bord en plaats 2 uren in de koelkast om het deeg te laten koelen en op te stijven.
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius (160 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Haal een portie van het deeg uit de koeling en verwijder de folie. Snijd de worst in plakjes van 1 cm dikte en leg plat op de bakplaat. Kluts in een klein kommetje het ei met de slagroom en bestrijk hiermee de bovenzijde van de koekjes. (Zie Notes voor variaties).
  9. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de Chinese Walnoot Koekjes gedurende 15 minuten goudbruin en gaar. Haal de plaat uit de oven en laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat staan, alvorens ze te verhuizen naar een rooster om volledig af te koelen.
  10. Herhaal deze stappen met de 2e portie van het deeg.

Eet smakelijk!

Notes

Variatie: Na stap 8 kun je als extra toppig een halve gepelde walnoot zachtjes in het koekje drukken. Of maak kruimels door een paar walnoten in een zakje te stoppen en plat te slaan met een keukenroller. Meng vervolgens gelijke delen walnoten kruimels met (lichtbruine) basterdsuiker en strooi dit als topping over de Chinese walnoot koekjes. Bak daarna af volgens recept.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Chinese Walnoot Koekjes voor Chinees Nieuwjaar © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Chinese Walnoot Koekjes Hup Toh Soh voor het Chinese Nieuwjaar wilt gaan maken.

recept Chinese Walnoot Koekjes voor Chinees Nieuwjaar © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: Aziatische keuken, baking soda, bakpoeder, bloem, Chinees Nieuwjaar, Chinese keuken, eieren, koekjes, noten, roomboter, slagroom, suiker, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pekingeend Pannenkoekjes
Volgend bericht: Italiaanse piadina met gegrilde groenten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee